duszka30 15.05.08, 09:18 Jak tam moje mieszkanko na wakacje:)) Udało się cos znaleźć? Niechcący... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
camel_3d nici..zajete 20.05.08, 08:16 niestety juz od 3 miesiecy prawie cale lato maja zabukowane.:( sorry,,,, Odpowiedz Link
duszka30 Re: nici..zajete 20.05.08, 08:35 Dzięki za informację...chyba odpuściłam sobie całe wakacje, wyjedziemy dwa razy po 5 dni...albo jakoś tak. Odpowiedz Link
camel_3d Re: nici..zajete 20.05.08, 12:28 duszka30 napisała: > Dzięki za informację...chyba odpuściłam sobie całe wakacje, > wyjedziemy dwa razy po 5 dni...albo jakoś tak. a tak bedzie ci na pewno duzo latwiej znalezc miejsce. Odpowiedz Link
duszka30 Re: nici..zajete 20.05.08, 12:53 No wiem...ale wolałam cale wakacje...dzieki jeszcze raz:) Odpowiedz Link
camel_3d Re: nici..zajete 20.05.08, 14:04 z wakacjami to o tyle problem, ze berlin jestr bardzo popularny i ludzie bookuja nieraz kilka miesiecy wprzod.. > No wiem...ale wolałam cale wakacje...dzieki jeszcze raz:) Odpowiedz Link
duszka30 Re: nici..zajete 20.05.08, 15:10 Nie wpadłam na to, tak jak pisałam zawsze jezdze z tc-apartments i bardzo sobie chwale ich uslugi, standard mieszkan maja super...warunki super. Ale nie bardzo chca negocjowac ceny, nawet przy dłuzszym wynajmie. Odpowiedz Link
camel_3d Re: nici..zajete 20.05.08, 17:04 no niestety wlasnie z tego powodu. nie znam tej strony, ale slyszalem juz o niej, przypuszczam, ze jest dosc popularna. > Nie wpadłam na to, tak jak pisałam zawsze jezdze z tc-apartments i > bardzo sobie chwale ich uslugi, standard mieszkan maja > super...warunki super. Ale nie bardzo chca negocjowac ceny, nawet > przy dłuzszym wynajmie. Odpowiedz Link
camel_3d popatrz tutaj 22.05.08, 11:49 www.mitwohnzentrale.de/ to taka stronka, gdzie ludzie wynajmuja na jakis tam okres mieszkania.. bo np wyjezdzaja:) na wakacje. Odpowiedz Link
maya2006 mieszkanie 26.05.08, 22:37 tu jest mieszkanie np. te 5 od gory (wilmersdorf) w calosci za 380 € na miesiac? berlin.studenten-wohnung.de/suche.php?page=1&ort=berlin&typeort=&art=wohnung&zeit=30&zimmerzahl=egal&zwischenmiete=nur&submit=Suchen Odpowiedz Link
maya2006 Re: mieszkanie 26.05.08, 22:38 tu cos w biesdorf, wprawdzie prawie na obrzezu, ale za to za 200 € na miesiac... berlin.studenten-wohnung.de/rooms/Berlin/object-103988.html Odpowiedz Link
duszka30 Re: camel_3d 06.08.08, 18:06 Wyjeżdżamy w końcu 11 sierpnia i będę w Berlinie do 20 sierpnia. Camel bądź tak miły i napisz mi czy nie znając języka niemieckiego kupię na miejscu plakietkę Umweltzone...głupie pytanie, wiem, ale co tam...a może Ty możesz pomóc mi w tym zakupie to spotkamy sie gdzieś w przelocie, czy do tego potrzebne jest okazanie dowodu rejestracyjnego? Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
camel_3d Re: camel_3d 06.08.08, 18:40 11 sierpnia to niestety dzien pracujacy, wiec ciazko mi bedzie sie wyrwac, ale polecam wizyte w pierszym lepszym warsztacie samochodowym. powinni miec. koszt..no coz..od 5€. > Wyjeżdżamy w końcu 11 sierpnia i będę w Berlinie do 20 sierpnia. > Camel bądź tak miły i napisz mi czy nie znając języka niemieckiego > kupię na miejscu plakietkę Umweltzone...głupie pytanie, wiem, ale co > tam...a może Ty możesz pomóc mi w tym zakupie to spotkamy sie gdzieś > w przelocie, czy do tego potrzebne jest okazanie dowodu > rejestracyjnego? Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
duszka30 Re: camel_3d 06.08.08, 21:03 No tak zrobię, czytałam o tych warsztatach ale wolałam upewnić się, żeby na lodzie nie zostać...Dzięki!! Odpowiedz Link
camel_3d Re: camel_3d 13.08.08, 22:20 ja bede jutro organizowal plakietke dla mojej kuzynki. nie bylo problemu..dowiedzialem sie w 3 warszatatach i wszytskie sprzedaja. ceny od 5 do 7 € Odpowiedz Link
duszka30 Re: camel_3d 13.08.08, 22:29 Kobieta u której mieszkamy podała nam adres Saatwinkler Damm (jeśli nie mylę pisowni) duży warsztat, bez problemu sprzedali, koszt 5Eur za plakietkę. Mieszkamy teraz na Neukoln, jeździmy codziennie 100, super rozwiązanie, żeby szybko przedostac się z jednego końca Berlina na drugi...o rany coraz częściej myślimy o przeprowadzce...i chyba w końcu dojrzeliśmy. Którą dzielnicę polecasz dla rodziny z dwójką dzieci? Odpowiedz Link
camel_3d Re: camel_3d 14.08.08, 12:43 > chyba w końcu dojrzeliśmy. Którą dzielnicę polecasz dla rodziny z > dwójką dzieci? no ja standartowo Prenzlauer Berg i Mitte:) jak zalezy ci na w miare przyzwoitej edukacji dla dzeici:) Lub Grübewald i Charlotenburg. Tez nie sa zle:) Odpowiedz Link