11.09.10, 20:33
Zauważyłem, że w Czechach jest znacznie znacznie więcej długowłosych starszych facetów niż w Polsce. To się rzuca w oczy. Byłem, notabene, na koncercie (Morawy) na którym zespół rockowy zaśpiewał m.in. song Wlasy (doświadczony wokalista rozpuścił doń bardzo długie siwiejące gęste włosy)
Obserwuj wątek
    • utrat Re: Wlasy 17.09.10, 08:15
      wiesz, co to jest vesnický rock?
    • loppe Re: Wlasy 17.09.10, 08:37
      Czy to pierwiastek hippisowski jest za nasza południowa granicą o tyle mocniejszy niż u nas...
      • utrat Re: Wlasy 17.09.10, 13:18
        to cos na wzor Bigbítu. nie bylo mozna za komuny sluchac beatlesow itd, wiec sie zrodzily lokalne gwiazdki. do dzisiaj istnieje grupa Kabát na przyklad. niestety strasznie popularna smile na sczzescie nie w Pradze wink
        • winietou Re: Wlasy 17.09.10, 16:19
          utrat, ty od Kabata to wara! smile)
        • tlum.cz Re: Wlasy 18.09.10, 07:44
          Nie powiedziałbym, że Kabát ma coś wspólnego z Beatles. Kabát powstał dopiero w 80 latach. Natomiast takimi czeskimi Beatles był zespół Olympic, Hana i Petr Ulrychovi na samym początku twórczości (potem po eksperymentalnej płycie Odyssea poszli w kierunku południowomorawskiego folkloru), Synkopy 61 (chociaż ich wokale to raczej Beach Boys), słowackie zespoły Prúdy, Beatmen i Soulmen.
      • wislok1 Re: Wlasy 17.09.10, 18:16
        Nie wiem, możliwe. Mam znajomego po 50 w polskiej stronie Cieszyna i też ma długie włosy.
        Faktem jest, że uwielbia Hair.
        Za komuny tępiono hipisów, więc teraz starsi hipisi odreagowują

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka