Dodaj do ulubionych

Agencja Natek i negocjacja

21.01.12, 21:44
Witam!
Ma ktoś jakieś doświadczenia z agencją Natek i ich "giętkością" w sprawie negocjacji wynagrodzenia? Zastanawiam się czy jest sens negocjować, czy może mają z góry ustalone widełki których nie da się przeskoczyć?
Jeszcze zanim miałem rozmowę kwalifikacyjną zaproponowali wstępnie 19 000 CZK
Obserwuj wątek
    • daghda.irish.pub Re: Agencja Natek i negocjacja 22.01.12, 07:29
      sterling.archer napisał:

> Witam!
      > Ma ktoś jakieś doświadczenia z agencją Natek i ich "giętkością" w sprawie negoc
      > jacji wynagrodzenia? Zastanawiam się czy jest sens negocjować, czy może mają z
      > góry ustalone widełki których nie da się przeskoczyć?
      > Jeszcze zanim miałem rozmowę kwalifikacyjną zaproponowali wstępnie 19 000 CZK

IBM czy AT&T w Brnie? Raczej szanse niewielkie - tam są z góry ustalone widełki i prawie wszyscy dostają tyle samo. Co to za pozycja to napiszę Ci, czy jest szansa w ogóle negocjować - wygląda mi to na help desk...
      • sterling.archer Re: Agencja Natek i negocjacja 22.01.12, 14:51
        AT&T, 1st line
      • sterling.archer Re: Agencja Natek i negocjacja 22.01.12, 14:54
        aha, pozycja techniczna, rozwiązywanie problemów ze sprzętem itp.

Pozdrawiam smile
        • m4rc00 Re: Agencja Natek i negocjacja 22.01.12, 21:31
          Jak na 1st lvl to strasznie malo Ci zaproponowali (mowa o AT&T). Wczesniej 1st lvl pracowal na 3 zmiany, i to dawalo jakies 25% wiecej na miesiac. Z tego co wiem to zaczyna sie zmienial i AT&T zamierza odchodzic od tego modelu. Ogolnie na 1st lvl mozna wyciagnac 23 000 a nawet 25 000 na poczatku (wszystko zalezy jak sie sprzedasz i jakie doswiadczenie masz).
          • sterling.archer Re: Agencja Natek i negocjacja 22.01.12, 22:27
            Żeby być pewnym m4rc00 - mówisz o kwotach netto czy brutto?
            • kwiat_paproci Re: Agencja Natek i negocjacja 23.01.12, 14:43
              Moja koleżanka dostaje w Brnie na infolinii 20 tys. brutto, ale na takiej mało skomplikowanej, wiec wg mnie dość mało Ci proponują. Chyba, ze to netto, to wtedy ujdzie. Jest tez możliwe, ze po okresie próbnym płacą więcej.
              • sterling.archer Re: Agencja Natek i negocjacja 23.01.12, 15:01
                19 000 CZK netto czyli jakieś 24 000 brutto wychodzi
                • grrr9 Re: Agencja Natek i negocjacja 28.01.12, 22:32
                  Chyba to nie do końca od nich zależy - w końcu muszą zarobić. Ale można z nimi negocjować - ja negocjowałem dość długo i jestem zadowolony.
            • m4rc00 Re: Agencja Natek i negocjacja 23.01.12, 15:03
              Mowie o placy brutto, tu podaje sie w ogloszniach o prace etc place brutto.
              Ile netto bys mial/a mozesz sprawdzic na www.finance.cz/dane-a-mzda/financni-kalkulacky/mzdovy-kalkulator/

Po okresie probnym placa nie rosnie, raz na rok jest podwyzka od firmy, jak ci sie uda cos ugrac w miedzyczasie u managera (osobna podwyzka) to twoje. Bynajmniej kiedys tak bylo wink
              Ogolnie jak na 1sza prace to sie oplaca, mozliwosci rozwoja sa duze, treningu tez. Tylko zalezy czy ci sie chce, i w jakim kierunku chcesz isc. Pozniej mozesz szukac innej pracy w Brnie wink Powodzenia
              • sterling.archer Re: Agencja Natek i negocjacja 23.01.12, 16:23
                UPDATE

Prace dostałem, niestety więcej niż 19000 CZK net nie chcieli dać, ale z tego co czytam raczej nie powinno być problemów żeby za to spokojnie wyżyć w Brnie.

Także dzięki za wszystkie odpowiedzi, wyruszam do Brna smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka