Dodaj do ulubionych

króliczek

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.04, 14:06
co zrobić, żeby królik nie obgryzał frędzli w dywanie??? kable już
zabezpieczyłam, ale dywan???
Obserwuj wątek
    • Gość: Lenka Re: króliczek IP: *.chello.pl 29.01.04, 22:32
      Możesz coś położyć na dywan,np. prześcieradło.Albo puszczaj królika w innym
      pomieszczeniu,tam gdzie dywanu nie ma.
      Mam w swoim pokoju też taki frędzelkowy dywan i czasem mój królik też go
      obgryza ale się tym nie przejmuje.
      • Gość: ada Re: króliczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 12:17
        Ratunku czy wasze króliki nie hałasuja w nocy! zastanawiam sie czy nie można
        podać królisiowi tabletki na sen? pomóżcie co mam robic??
        • iselle Re: króliczek 31.01.04, 00:44
          Króliczki mają taki cykl życiowy, że kilka godzin biegają i żerują, a potem
          przez jakiś czas śpią (15 minut do paru godzin, jak zauważyłam). Ja mojego
          wynoszę na noc do kuchni i tam może brykać ile chce, oczywiście w swoim
          akwarium.
          Podanie mu tabletek nasennych to jak Tobie kazać spać w dzień, poza tym
          króliczki mają bardzo wrażliwe organizmy i mogłoby się to skończyć źle. Chyba
          mu tego nie życzysz ?
        • Gość: Lenka Re: króliczek IP: *.chello.pl 31.01.04, 10:21
          Oczywiście że hałasuje-godzina druga a nasz Małysz(tak ma na imię)zaczyna pić
          wodę,chrupać coś ,pałaszować,obgryzać.
          Tabletek na sen to raczej nie można podać,bo i jak? Zresztą nie będziesz
          podawała ich przecież co noc.
          Jedyne co można zrobic to wynieść klatkę do innego pomieszczenia i zamkąć
          drzwi.
        • Gość: Lenka Re: króliczek IP: *.chello.pl 31.01.04, 10:25
          Oczywiście że hałasuje.Godzina 2 w nocy a nasz Małysz(tak ma na imię) zaczyna
          pić wodę,pałaszować coś,gryźć,skubać.
          Nic nie da się na to poradzić,tabletki na sen odpadają,przecież nie można ich
          podawać co noc.
          Jedynym wyjściem jest wyniesienie klatki do innego pokoju i zamknięcie w nim
          drzwi.
    • Gość: Ewa Re: króliczek IP: *.acn.waw.pl 09.02.04, 14:57
      Na króliki nie ma rady jeśli chodzi o gryzienie, tapet kabli, dywanów, ale mój
      jest już staruszkiem nie ma zębów i teraz nie gryzie niczego, a za dobrych
      czasów gryzł wszystko a szczególnie mnie nie nadążałam goić ran.Gonił mnie po
      mieszkaniu i gryzł a zklatki bałam go się wyjąć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka