rafal_wwa 08.03.05, 23:45 Ile taka przyjemność kosztuje? Czy można wykupić jako osobne ubezpieczenie czy tylko jako dodatek do ubezpieczenia np. mieszkania? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wantak Re: OC za psa 09.03.05, 00:04 ja mam w Warcie OC na siebie, ktore obejmuje rowniez mojego psa. Wykupione osobno za jakies 40 zl na rok. Wartosc ubezpieczenia 50 tys zl. Odpowiedz Link Zgłoś
polly Re: OC za psa 09.03.05, 11:59 OC czyil jak pies kogos pogryzie? czy jak? Sesnowniejsze natomiat byloby ubezpieczenie zdrowotne. Nie sadzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: OC za psa 09.03.05, 12:08 polly napisała: > OC czyil jak pies kogos pogryzie? czy jak? > > Sensowniejsze natomiat byloby ubezpieczenie zdrowotne. Nie sadzisz? Oj, zdaje sie ze to juz tak zostanie ze ja sie z Toba zgadzac nie bede. Nie tylko jak pogryzie, jak popchnie, zarazi, wpadnia komus pod samochod, albo przeorze trawnik. Polecam! Ceny nie podam, bo to zalezy od firmy, umowy i innych, ale w zasadzie to nie sa zabojcze sumy, a przydac sie moze. Mnie sie sprawdzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: OC za psa 09.03.05, 14:03 Zgadzam się z przedmówcą - OC za psa to bardzo fajna sprawa, sama się zastanawiam nad tym, agent z CU mówił, że to ok. 40 zł, więc żadna suma, a mając kilka psów na pewno warto ubezpieczyć się od odpowiedzialności cywilnej za szkody (wszelkie!) jakie mogą wyrządzić. Np w zeszłym roku Rudy wpadł za kotem (moim zresztą) do ogródka działkowego i pieczołowicie pielęgnowane krzaki pomidorów przerobił na przecier. Ułagodziłam sprawę jak tylko mogłam, pani była zresztą ogromną miłośniczką psów, ale równie dobrze mogłam trafić na pieniacza ciągającego mnie po sądach. Odpowiedz Link Zgłoś
wantak Re: OC za psa 09.03.05, 14:26 wlasnie! po to ja mam tez OC. Oczywiscie bledna jest interpretacja, ze spusci sie psa bez kaganca w miejscu publicznym, pies pogryzie czlowieka a TU wyplaci odszkodowanie. Moja zmora sa np. rowerzysci jezdzacy po chodnikach - boje sie, ze nie zauwaze w pore i moj pies kogos zdejmie z roweru. Odpowiedz Link Zgłoś