virusssss 28.01.06, 15:38 hej czy mozna oswoic kruka?? czy wogole legalne jest trzymanie, hodowanie kruka i czy ktos probowal?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
p.galli Re: KRUKI 28.01.06, 16:01 Kruk jest pod ochrona - na pewno nie jest legalne jego trzymanie w domu ( a ja szczerze mowiac za trzymanie dzikich, zdrowych ptakow czy to krukow czy innych w niewoli w chałupie nogi z d... bym wyrywała) Inna sprawa ze krukow jest mało i z tego co wiem unikaja siedzib ludzkich (wiem ze sa w okolicy białowieży - spotkac je duuuza sztuka, sa dosyc płochliwe ) B. czesto myli sie gawrony i wrony ktore pojawiaja sie blisko ludzi za kruki Odpowiedz Link Zgłoś
kakui ja tez podejrzewam ze to gawron 28.01.06, 20:00 one sie nie boja za bardzo www.zwierzaki.strefa.pl/gif/gawron.gif Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mazur Re: KRUKI 08.02.06, 09:33 To jest gawron. A nie kruk. Kruki sa pod ochrona. I o wiele wieksze. Odpowiedz Link Zgłoś
barka01 Re: KRUKI 08.02.06, 11:23 Co roku, od kilku już lat obserwuję parę kruków zamieszkujących okolice Modlina.Dokładniej biorąc Janowo-Błogosławie. Co roku patrolują okoliczne pola i lasy, dzieląc się rewirem z myszołowami. Rodzina też im się powiększa, bo pod koniec lata można przyglądać się rodzinnym przelotom. Wyraźnie widać kto w tej grupie jest starszy, a kto dopiero nabiera doświadczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
mairki Re: KRUKI 10.02.06, 11:23 To nielada gratka obserwować kruki na wolności, musi być piękny widok - pozazdrościć :) Odpowiedz Link Zgłoś