Dodaj do ulubionych

imie dla kociaka

18.09.06, 18:36
wlasnie zagoscil u mnie 5-cio tygodniowy kocurek,jest
sliczny,czarny,niebieskooki i straszna przylepka=) nie mam pojecia jak go
nazwac i zwracam sie z prosba do wszystkich forumowiczow o wymyslenie imienia
dla kotka. imie musi byc meskie(ale nie dla czlowieka!-zaden maciek ani
bartek),nie wiecej niz dwusylabowe i musi miec krotkie(tez nie wiecej niz
dwusylabowe) zdrobnienie.czekam na propozycje,piszcie wszystko co wam
przyjdzie do glowy!!
Obserwuj wątek
    • nessie-jp Re: imie dla kociaka 18.09.06, 20:59
      Diablo! ;)

Szkoda, że nie kotka, bo Jagódka byłoby w sam raz (nawiązując do twojego nicka :)
      • kitek1555 Re: imie dla kociaka 18.09.06, 21:41
        prztyk, galen, momus, bałamu, fafik, garfield, bubu, pikuś, kajtek, mikrus,
        impas, gałgan, lejek, topsi :d to propozycje z kalendarza imion dla zwierząt :D
        pozdrawiam...
        jak już wybierzesz imie daj znać ;-)
        • talwi Re: imie dla kociaka 18.09.06, 22:36
          Właśnie kupiłam syberyjskiego i też ma błękitne oczy i jak nic mi pasuje Szafir
    • seyahat Re: imie dla kociaka 18.09.06, 23:51
      jeśli ma dopiero 5 tygodni to bardzo możliwe, że oczy zmieną kolor (większość
      kotów rodzi się z niebieskimi oczami, jak dzieci). mój czarny kocur ma na imię
      Matys (w skrócie MAT, pierwotnie nazywał się Elvis). Do czarnego kota pasowało
      by też imię Zafer, co prawda jest to imię ludzkie, ale nie polskie :)
    • sherman-doberman Re: imie dla kociaka 19.09.06, 00:10
      skoro ma taką męską urodę irlandzką (czarne włosy, nebieskie oczy, niby Brosnan).
      to czemu ne Dublin.
    • mama007 Re: imie dla kociaka 19.09.06, 08:55
      ostatni wyadoptowany przeze mnie kociak był Bałagan :) teraz mam Czorta :)

tak naprawdę sam musisz wybrać imię pasujące - ja uwielbiam nadawać imiona
      nowym, którzy się u nas pojawiają, ale nie zawsze jest to "od ręki"... już od
      kilku lat mam kotkę, która nazywa się "Kota", bo żadne imię mi do niej
      dostatecznie nie pasuje. no, może Księżna jeszcze ;p
      zawsze chciałam mieć parę, która się będzie nazywała Laura i Filon albo Shrek i
      Fiona, ale jakoś się nie składa. teraz mam same baby :)

poznaj jego charakter, potem go nazwij. dla pocieszenia dodam, że i tak nie
      będzie na to imię reagował :) chyba, że będziesz w kuchni... wtedy zareaguje na
      wszystko :D
      pozdrawiam
      • lost_blueberry Re: imie dla kociaka 19.09.06, 11:27
        dzieki za odpowiedzi! kotusiowi juz chyba takie niebieskie oczka zostana, bo
        jego mama jest kotem syberyjskim niebieskookim. chyba nie nazwe go na podstawie
        charakteru,bo teraz jest malutki jak moja dlon i tylko sie przytula,a jak
        dorosnie to chyba zachowanie mu sie zmieni=) na razie wolamy na niego "niusiek"
        i "kapsel" i reaguje na obydwa,ale zdaje sobie sprawe ze musi miec jedno kocie
        imie i dlatego czekam na dalsze pomysly
        • ontarian Re: imie dla kociaka 19.09.06, 13:05
          lost_blueberry napisała:

> na razie wolamy na niego "niusiek" i "kapsel"
          to moze "browar" go nazwij
          zawsze to lepsze od kapsla
      • beata17 Re: imie dla kociaka 19.09.06, 23:14
        mam kicię od 3 miesięcy,jak ją wiozłam do domu to cały czas myślałam z córką o
        imieniu dla niej,nawet coś tam ustaliłyśmy,ale jak mała weszła do domu ,to od
        razu poleciała do lustra i zaczęła się przeglądać.i tak została LALĄ,(czasem
        lalitą),muszę pzryznać ,że już reaguje na nasze wołanie,
        jak będziesz już mieć kicia ,to imię samo ci się z nim skojarzy,z jego
        charakterkiem,zachowaniem itp..a oczy raczej się zmienią.
        • beata17 Re: imie dla kociaka 19.09.06, 23:15
          a może LEPEK
          • lost_blueberry Re: imie dla kociaka 20.09.06, 11:55
            imie dla kotka znalezione! wczoraj wszedl do pizamy mojego brata,wysunal glowke
            przez rekaw(w kolorze pomaranczowym)i tak zasnąl-wygladal zupelne jak Kenny z
            South Parku,stad nazwalismy go Kenny=) dziekuje za wszystkie odpowiedzi,pozdrawiam!
            • wadera77 Re: imie dla kociaka 20.09.06, 21:58
              Nie zgadzam sie, ze kot nie reaguje na imię. Moja kotka była na działce obok
              naszego domu. Zawołałam ją, przeskoczyła płot, weszła na pergolę, wskoczyła na
              dach od garażu i podeszła pod velux przez który ją wołałam. A ja się wychyliłam
              i ją sięgnęłam z narażeniem życia :)
    • agunia1980 Re: imie dla kociaka 25.09.06, 18:40
      Ja mam 4 koty.Jeden jest Pusia(jak 99% kotek w naszym kraju:)),drugi jest Ninja
      (bo jak byl maly byl strasznie bojowy),trzeci jest Lucky(bo mial szczescie ze
      do nas trafil) a czwarty jest Ryśka (bo niestety,jak go znalazlam,mial zlamany
      ogonek i trzeba bylo amputowac-a jak wiadomo rysie maja zamiast ogonkow male
      kikutki).Postaraj sie dobrac imie do jego zachowania :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka