28.09.06, 11:26
Zostanę niedługo właścicielką pieska rasy shih-tzu. Czytałam już o nich
bardzo dużo ale ostatnio słyszałam że te pieski mają straszne problemy z
uszami, nosem, oczami, sierścią(strasznie dużo tego). Wiem że trzeba o nie
bardzo dbać ale jeśli pomimo tego mają chorować to nie wiem czy nie zdecydować
się na inną rasę. Proszę pomóżcie i podzielcie się swoimi doświadczeniami.
pozdrawiam magda
Obserwuj wątek
    • ewka961 Re: SHIH-TZU? 28.09.06, 14:41
      Mam suczkę tej rasy. Jest przekochana. Wcale nie choruje, co prawda jest na
      jedzeniu gotowanym składającym się z wołowiny, marchewki i ryżu. Suchą karmę
      kupuję jej równiez troszkę droższą. Nie jest to jednak problem bo to malutki
      piesek który dużo nie je. Jest bardzo towarzyska, milusia. Jeśli chodzi o
      sierść to jeśli będzie obcinana to nie ma problemu, jeśli natomiast będzie
      zapuszczana co wg mnie ma zdecydowany urok nalezy czesać około 2 razy w
      tygodniu. No i należy oczywiście czesać kitkę co również nie jest problemem. Ja
      uważam, ze zakup mojego psiaczka był najlepszym zakupem mojego życia więc z
      całego serca Ci polecam.
    • ewka961 Re: SHIH-TZU? 28.09.06, 14:47
      Jeśli będziesz kupowała to kup pisaczka małego ( tzn mała wielkość) z prostą
      niepuszystą sierścią. Im sierść jest prostsza (nie pokręcona) tym łatwiejsza w
      urzymaniu. Im sierść ciemniejsza tym mniej się kosmaci. No i oczywiście
      rewelacja ta rasa się nie lini.
      • mili-lu Re: SHIH-TZU? 28.09.06, 15:00
        Dziekuje-trochę mi ulżyło bo naprawdę strasznych rzeczy się ostatnio nasluchałam
        o tych pieskach.
        Więc teraz spokojnie mogę czekać na mojego pieseczka-i szczerze mówiąc doczekać
        się już niemogę jeszcze tylko 3 tyg..
        • ewka961 Re: SHIH-TZU? 29.09.06, 15:04
          Nie powiedziałam Ci tylko że moja suczka długo tzn około 1,5 roku sikała w nocy
          w domu. Nie mogła wytrzymać. Może to nasza wina, że zbyt wcześnie wieczorem
          wychodziliśmy. Gdybyś miała pytanka to pisz ewka961@gazeta.pl. Nie zaglądam
          codziennie, ale przynajmniej raz w tygodniu.
    • kaktus115 Re: SHIH-TZU? 05.10.06, 21:07
      witam tez mam shih tzu - chlopaka,ma 5 lat, jest cudowny, kochany,choc bardzo
      niezalezny i czasami obrazalski, gdy ma dlugie wloski jest spokojny,powazny, po
      ostrzyzeniu zachowuje sie jak trzpiot,problemow zdrowotnych nie mielismy, rasa
      cudowna polecam i pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka