leloo5 mam 3 sztuki 09.10.06, 16:15 wszystkie by chciały ale się nie mieszczą więc -jedno uwielbia spać w łóżku koło Pańcia, drugie noc spędza w swoim wyrku ale rano jak Pańcio wstanie zaraz zajmuje jego miejsce, trzecie zasadniczo śpi na swoim posłanku ale za to włazi na kanapę nie krępując się Państwa (pozostałe wchodzą na kanapy i na łóżko jak nas nie ma) albo jak w łóżku im za gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
hankam Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 16:29 Na dywanie (chetnie robi sobie z czegos poduszke), na fotelu (jeden fotel jest dozwolony), na wszystkich innych fotelach i krzeslach, w moim lozku, jak wyjde do pracy (sciaga narzute i mietosi koldre, zeby bylo cos pod lbem), w lozkach innych domownikow pod ich nieobecnosc. Nigdy nie wchodzi do lozka, gdy ja tam jestem. Raz sie przeliczyl, mialam grype, nie poszlam do pracy i lezalam zakopana pod koldra, pies wrocil z panem ze spaceru i skoczyl na moje lozko po prostu jak do siebie. Wyladowal z impetem na mnie. Wial gdzie pieprz rosnie. Moj poprzedni pies mial inny system - zasypial z moja mama, w nocy kilkakrotnie odwiedzal tate, a po porannym spacerze przychodzil ugrzac sie do mnie, szczegolnie jak jakas wredna pogoda byla. Posciel mialam czarna, ale wtulal sie we mnie i byl taki przyjemnie cieply , wcale nie chcialo mi sie wstawac do szkoly. Nie ma sie ci dziwic, ostatecznie pies nalezy do stada. Odpowiedz Link Zgłoś
ameliia Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 17:12 moj super jamnik spi generalnie we wlasnej materialowo-gabkowej budzie (uwielbia ja, tam czuje sie najlepiej), rano lub w nocy gdy ma zly sen glosno dobija sie lapka do drzwi pokojow wszystkich domownikow i zawsze rano jest wpuszczany na poranne przytulanie :) wtedy uwielbia spac pod koldra na nozkach pana/pani lub na kolderce, na pleckach; gdy w lozku nikogo nie ma 'wije' sobie 'gniazdko' z koldry:) Odpowiedz Link Zgłoś
imzd Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 18:23 Mój pies spi na swoim posłaniu w przedpooju (tak nauczyla go sąsiadka, która sie nim zajmowała jak wyjechaliśmy za granice, i tego sie trzymamy ) spi w pozach najróżniejszych,np z łapami w górze (beagle mają do do siebie ze smiesznie spią). za nic w świecie nie chce rano wstć i iść na dwór ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
anneczka78 Re: Jak śpią Wasze psy? 10.10.06, 07:48 A to zazdroszczę, bo z naszego jest ranny ptaszek. Niestety w sobotę i niedzielę tez nie robi wyjatków :-) Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 18:38 Najchętniej w łóżku ze swoją Panią, najczęściej w bardzo dziwnych pozach. A u siebie np. tak: pets.webshots.com/photo/1146638517053734009YkyXsw albo tak pets.webshots.com/photo/1146638311053734009dqmZWo Podwoziem do góry jest zawsze najciekawiej i najbardziej widowiskowo ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
dorotek83 Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 19:17 Ja o kocie. Na początku mój chłopak stwierdził, że kot absolutnie nie będzie sypiał z nami w łózku. Kupił nawet specjalny koszyk. Kotek popatrzyl i poszedł sobie. Na pierwszym mieszkaniu dorwał się do fotela, ze stałymi próbami spania w łóżku. Na drugim był wolny tapczan w naszej sypialni, tam regularnie sypiał (o naszym łóżku nawet nie wspominam) Zaś na tym... Numerem jeden jest nasze łóżko, zwłaszcza jak leżę w nim sama, bezkarnie się do niego pcha. Numerem 2 jest kanapa w salonie, no i parapet koło naszego łóżka. Najbardziej mnie bawi postawa mojego chłopaka. Jak był mały miał psy i zawsze chciał, żeby spały w jego łóżko. Rodzice zabraniali. U nas ustalił, że kot absolutnie nie będzie sypiał z nami w łóżku. Nie odzywałam się, stwierdziłam, że pożyjemy zobaczymy. Prawda jest zaś taka, że jak rano wychodze do pracy widzę kota i mojego chłopaka słodko śpiących razem na łóżku. I nikomu to nie przeszkadza :P Odpowiedz Link Zgłoś
babaruba Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 19:52 Moja psina, dość długa jak na swoją rasę (bolończyk), śpi z nami w łóżku. Tak nas wytresowała :)). Jak miała problemy z wejściem, to budziła, żeby ją podsadzić. Specjalnie kupiliśmy dywanik pod łóżko, żeby miała "pas startowy" do wskakiwania na górę. Śpi jak większość, kołami do góry, tyle,że nie wzdłuż a w poprzek łóżka. Czasem dla nas jest zbyt ciasno.... Odpowiedz Link Zgłoś
tegiede Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 19:45 ze mna w lozku i nigdy nie bylo inaczej:) [i termofor sie nie umywa] Odpowiedz Link Zgłoś
nutria79 Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 20:31 80% psów śpi ze swoimi właścicielami w łóżku, a pozostałe 20% właścicieli się do tego nie przyznaje :) Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta111 Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 22:30 Nutria ta od Wajraka? Niemożliwe, nie pisałabyś takich głupstw. Mój pies nigdy nie śpi z nami w łóżku. Do łóżka czasem wskakuje, owszem, ale wyłącznie wtedy gdy jest burza lub fajerwerki, i nie po to by spać, tylko ze strachu. Przytula się do nas i trzęsie się ze strachu, biedaczek. A śpi, najczęściej we własnym wiklinowym łóżeczku, czasem na podłodze, gdy jest mu za ciepło.. Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 21:05 mój zwczajowo najpierw wchodzi do mnie. jak juz niby zasne to schodzi i spi kolo lozka. czasem tylko spi do rana przy mnie, jak jest chlodniej albo jest padniety po wieczornym spacerze. w dzien spi praktycznie wszedzie byle blisko mnie. pod nogami, obok fotela, przy lozku, na lozku... spioch jest niesamowity. Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 21:30 jeszcze dodam, ze przez sen piszczy, merda ogonem i macha lapami :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamosia Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 21:06 Wieczorem grzecznie do własnego łóżeczka przy moim łóżku, a w nocy po cichutku do mnie... Za krótka kołdra to sygnał, że już jest. Jeśli chcę go wyrzucić, to zwija się w taki maleńki kłębuszek, nos w łapki i udaje, że go wcale nie ma. Śpi w nogach, a rano przysuwa się do twarzy i budzi łapką - raz zdzielił mnie w nos. Odpowiedz Link Zgłoś
atrams5 Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 21:28 Zuzia ma oczywiście swój kojec, ale uwielbia spanie w łóżku. Nie zabraniamy jej tego, więc gdy jest śpiąca, znacząco przeciąga się przy kanapie, ziewa straszliwie dając nam sygnał, że pora ścielić.Mamy dwoje dzieci, więc śpimy w 3 pokojach.Zanim Zuzia na dobre zaśnie, z lekka podchrapując, sprawdza, czy wszyscy domownicy są już w swoich pokojach i czy wykazują ruchy w kierunku spania.Dopiero, gdy w domu zapadnie cisz i zgasną światła, nasz ukochany kundelek może spokojnie wślizgnąć się pod kołdrę i zapamiętale liżąc moją łydkę .....zasypia. Odpowiedz Link Zgłoś
krufka7 Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 21:38 Gacek (wielkość podtuczonego ratlerka-około 4 kilo) jest również wędrowniczkiem. Mam rozkładaną sofę i na wysokości moich łydek jest przestrzeń pomiędzy łóżkiem a podłogą i tam pies uwielbia zasypiać. Z tymże najbardziej upierdliwe jest to, że skrobie przed ułożeniem sie dywan (nie żaden perski, ot zbity jak wykładzina ;)) i walcuje tam z oazuami dobrych kilka minut-co mu to daje-zastanawiam się do tej pory! Ale wiem jedno-skrobanie po dywanie zaczyna się dość często w momencie kiedy już przysypiam i jest mi błogo-złośliwy stworek :) Odpowiedz Link Zgłoś
krufka7 Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 21:41 Zapomniałąm dodać, że często jak wstanę w nocy i wracam do pokoju to piesek zwinięty w rudy kłębuszek..śpi na mojej poduszce i każda próba przesunięcia go kończy się warczeniem, które może pobudzić resztę domku! mały kochany terrorysta :) Odpowiedz Link Zgłoś
mili_vanili mówię *nie* psom w łóżku 09.10.06, 21:56 przewiduję długie życie temu wątkowi :D Moja suka nie śpi ze mną. Nawet nie próbuje wejść na moje łóżko ze względu na swoje miejsce w *stadzie*. Przynajmniej teoretycznie. Kiedy ja jestem w sypialni ona powinna leżeć na swoim posłaniu. Jednak jak myśli, że śpię lub nie ma mnie w domu, przenosi się na starą kanapę :P Teraz planuję kupić nowe sofy i myślę, że jej na nich niestoleruję! Odpowiedz Link Zgłoś
mili_vanili Re: mówię *nie* psom w łóżku 09.10.06, 22:03 a moja suka śpi w ciągu dnia na wielkim, starym pluszaku. Chrapiąc przy tym niemiłosiernie :D [URL=www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=ba0d0997d65d05cf][IMG] images1.fotosik.pl/206/ba0d0997d65d05cfm.jpg[/IMG][/URL] Odpowiedz Link Zgłoś
lechatbleu jak spi kot 09.10.06, 21:57 ja wiem, ze pytanie jest o psy ale napisze jak spi moj kot tzn gdzie spi w nocy otoz zawsze ze mna albo normalnie w lozku albo zasypia kolo mnie na kanapie przed telewizorem i tak spi dopoki sie nie obudze kiedys zasnelam w fotelu pred komputerem kot sie wcisnal kolo poreczy hihihi, zawsze cos wymysli a ma swoja kryjowke wiklinowa norke (chowa sie tam jak nie lubi jakis wybranych gosci) oprocz tego ma bardzo duzo zakamarkow do drzemek w dzien no ale to jest tylko do drzemania albo do spanie kiedy ja nie spie a kiedy ja juz spie to kot czuje sie w obowiazku spania koniecznie kolo mnie. Kiedy mialam psa spal na dywanie pod moim lozkiem mimo ze mial swoje poslanie i lezal tam w dzien Odpowiedz Link Zgłoś
slonecznyslonecznik Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 22:03 jakis czas temu mielismy charta angielskiego. spal razem z rodzicami :) specjalnie kupili 3 osobowa kanape. jak irys cos zrobil to za kare musial spac u "siebie". wtedy czekal jak wszyscy juz spali i powoli doslownie noga za noga wsuwal sie na lozko. najpierw jedna lapa i czekal na reakcje Ojca, jesli nic nie bylo, szedl dalej. tak czy tak, rano sie budzili i irys byl w srodku. Odpowiedz Link Zgłoś
cezar8 Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 22:33 Witam, nasza bestia spi w swojej klatce. Wlasciwie to w dole klatki, gora zostala zgryziona i obecnie lezy w garazu. Zdarza sie,ze kiedy maz wyjezdza na dwa dni, pies spi ze mna w lozku. W ciagu dnia spi na skorzanej sofie, ktora po 2 miesiacach od zakupu bedac szczeniakiem zgryzl. Generalnie lezy w lozku ale na haslo "do swojego lozka marsz!" wychodzi. Rankiem, po przebudzeniu, zastac go mozna na sofie, ale najczesciej spi w swojej polowce klatki. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta111 Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 22:26 Przeczytałam treść twojego pytania i kilkanaście postów i widzę, że właściwe pytanie powinno brzmieć "Gdzie śpią wasze psy?" a nie "jak"? Jak? Na brzuchu, na wznak, z łapkami do góry. Gdzie? W łóżku, na podłodze, na fotelu... Szkoda, że źle zadałas pytanie, bo o ile ciekawi mnie właśnie jak śpią psy, o tyle mało mnie interesuje gdzie. I tak jak powszechnie wiadomo, psy zmieniają miejsce spania bardzo często. Odpowiedz Link Zgłoś
anneczka78 Re: Jak śpią Wasze psy? 10.10.06, 07:54 Pytanie "jak" ma szerokie znaczenie. To skrót myślowy od "w jaki sposób". A sposób spania obejmuje wiele aspektów - pozycja ciała, miejsce, długość snu... i wiele innych. Mnie chodziło zaś głównie nie o miejsce, a rodzaj posłania. Odpowiedz Link Zgłoś
bulaxxr Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 22:32 Sie wyleczylem ze spania z psem!!!Moj lizus(labrador) jest zdania ze chodze niedomyty spac i tak kolo 4 rano zaczyna mi robic toalete- zwlaszcza piet!Teraz to tak do pierwszej spi u mnie w pokoju na dywanie a pozniej idzie do corek do lozka i z nimi spi cala noc!Traktuja go jak kaloryfer!W dzien uwielbia sie wykladac w takich miejscach zeby trudno bylo kolo niego przejsc.Jego ulubione miejsce do spania w dzien to rog przedpokoju-sie kladzie na butach,leb opiera o gniazdko(chyba slucha jak prad plynie) i glosno chrapie! Kochany Lizusek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
japin Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 22:40 Widzę tu całkowity stopień zidiocenia właścicieli zwierząt a również samych pupilków, które upodobniają się w takim stopniu do swoich "pańci", że decydują się na tak bliski kontakt, pokonując naturalną niechęć do ludzkiego "smrodu", wzmocnionego odorem dezodorantów, perfum i innych śmierdzących dla nich pachnideł. Mój pies oczywiście zmienia pozycje i miejsca w nocy. Mamy wypracowaną umowę, on nie ma wstępu na legowiska ludzi, fotele, sofy i.t.p. ale ma swobodę wyboru swego miejsca na podłodze i leży tam gdzie mu to w danej chwili najbardziej odpowiada i wszyscy są zadowoleni. Przy okazji, dla śpiących z psami - potrafię zachęcić każdego psa aby się wytarzał w najbardziej cuchnącym łajnie, a po jego minie można będzie być pewnym, że jest z tego powodu bardzo szczęśliwy. Większość psów zrobi to samodzielnie gdy pańcia tego nie widzi. To jest ich psi świat i nie wolno ich na siłę uczłowieczać. Swoją drogą, muszę sprawdzić wśród bliskich znajomych, czy sypiają z psami, bo nie mam zamiaru utrzymywać znajomości z idiotami. Odpowiedz Link Zgłoś
calamari Re: Jak śpią Wasze psy? 10.10.06, 00:32 hej kolego, nie zycze sobie zebys wyzywal innych a przy okazji i mnie bo spie z moim psem od idiotow. Moja sunia ma rok i jest bardzo czystym psem. Wracajac z podworka obowiazkowo czysci swoje lapki. Nie ma prawa wyjsc na podworko sama, a jesli juz na nim jest to ze mna i co za glupoty opowiadasz, ze kazdy pies tarza sie w odchodach?? Skad to wziales?? Skoro Twoj pies tak robi, to nie przenos tego na innych i nie oskarzaj o cos o czym nie masz zielonego pojecia. A po drugie moze od ciebie wali jak sie kladziesz spac, skoro twoj pies musi codziennie "pokonywac niechec do ludzkiego smrodu...", bo nikt tu jeszcze nie mial na tym forum z tym klopotow. Plytki jestes koles. Odpowiedz Link Zgłoś
japin Re: Jak śpią Wasze psy? 10.10.06, 00:56 Współczuję tej suni takiej pani. Paniusiu, dla ludzi o takiej znajomości psiej natury i rozumienia tekstów to mam o wiele lepsze określenia. Przyjmij do wiadomości, że dla normalnego psa tym bardziej jesteś śmierdząca im bardziej jesteś czysta i wonna w twoim mniemaniu. Radzę poczytać dobrą, fachową literaturę o psach. Odpowiedz Link Zgłoś
calamari Re: Jak śpią Wasze psy? 10.10.06, 03:53 drogi panie, poziom intelektualny pankiej rozmowy pokazal pan na poczatku wyzywajac wszystkich forumowiczow od idiotow. Pragne powiedziec, ze nie zycze sobie takiego mnie traktowania i zamykam watek z panem. Dlaczego pan ma psa twierdzac, ze psina meczy sie od woni ludzkich zapachow? Pozdrawiam i nie czekam na odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
inessta Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 22:46 mój pies labrador ma swoje łózko (składany fotel) i najczęściej na nim śpi. Zazwyczaj zwija się w kłębek lub rogalik. Jeśli zaśnie mocno zdarza mu się wiercić na nim i kończy sen na wyłożony na plecach. Głowa mu wtedy zwisa z fotela. Czasem zsuwa się z niego na śpiąco i powolnym zsuwem ląduje na dywanie. W ciągu dnia śpi zazwyczaj w pomieszczeniu w którym przebywają domownicy. Na łózko może wchodzić tylko jak pościelony jest na pościeli koc. Dodatkowo jak mocno śpi zdarza mu się wydawać z z siebie rózne odgłosy: ssapie, stęka, prycha, poszczekuje itp. Odpowiedz Link Zgłoś
inhaler Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 23:58 Moja sunia i koteczka ( obie za TM;()spały zawsze ze mną w łóżku, a miałam taką ikeowską sofę najgorszego sortu, w której materac rozkładało się na podłodze. Laski jak tylko widziały, że zaczynam słać łózko, szykowały sie do swojego codziennego rytuału...zdążyłam położyć kołdrę i koc,to obie jak jeden mąż robiły chyc na posłanie i oddawały się swoim ulubionym przedsennym zapasom, przy których rżałam jak głupia.Przewalały się, podgryzały,zakładały sobie nelsony, jak tylko któraś wypadła poza "matę" druga czekała aż tamta wróci- nigdy nie przenosiły swojej zabawy na podłogę:)Jak już moja przepona nie dawała rady, kładłam się pod kołdrę a dziewczyny momentalnie przerywały zabawę i grzecznie kładły sie koło mnie-jedna po prawicy druga po lewicy...zawsze tak samo, nigdy nie zmieniały konfiguracji:) Ech...brak mi moich dziabągów i tych rytuałów...jeśli istnieje tamta strona to pewnie kokoszą sie tam gdzieś razem... Odpowiedz Link Zgłoś
wolt-r W łóżku - chyba, że się obrazi to na fotelu. 10.10.06, 00:03 Śpi w łóżku. Oczywiście pod kołdrą. Poprzednie 2 psy też. I zawsze w nogach, przodem zwrócone w stronę moich stóp. Dopiero, gdy jedno z nas wstaje do pracy, to czasami pies przechodzi w okolice poduszki i wtedy śpi jak człowiek. Myślę, że zajmuje posłanie domownika, czyli symbolicznie, jego miejsce w grupie, w hierarchii. I warczy, gdy się go przesuwa, bo ciasno. Ale nigdy nie próbuje ugryźć - tylko by spróbował to miałbym pieczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
jagna1606 Re: Jak śpią Wasze psy? 10.10.06, 00:12 Bylam na saksach w Stanach i pracowalam u ludzi ,ktorzy mieli zwierzeta, w tym 5 psow.Elagancka dzielnica, bogaty dom, pani -milosniaczka-ratowniczka psow.(Ale normalna raczej). Dom ponad 3mln $,basen, zero liczenia sie z kosztami .Ona ubiera sie w Louis Vitton(para butow 1000 $,torebka 9000$,sukienka 6000$),12 samochodow, i co ? Pani spi z panem i swoimi psami(zaznaczam ,3 z nich to dogowate!) I ja tez spie ze swoimi psami ,( jak one maja ku temu okazje,co nie zawsze jest im dane).Wciskaja sie bez pardonu do luzka wg hierarchii- najpierw ,pod pacha Lisek(chytrus, najwazniejszy), potem Fafelka, potem Tuska o duzych aspiracjach, i na koncu skromna Peszka, ktorej zawsze i wszedzie jest dobrze , i nic w sobie, nic a nic, z zawisci i zazdrosci nie ma.Czasem do tego towarzystwa wtuli sie kot-njlepiej w zwaliste cielsko Fafelki.I wtedy deopiero robi sie ciasno! Jestescie szczesciarzami,spicie tylko z jednym! Jak jest juz nie do wytrzymania i nie mam jak sie nawet przewrocic, spycham po kolei. A one i tak zawsze zawsze patrza we mnie jak w obrazek. I takie to jest pieskie zycie.... Odpowiedz Link Zgłoś
zsa-zsa Re: Jak śpią Wasze psy? 10.10.06, 00:28 fajnie sie nazywaja twoje pieski :) oczyma wyobrazni widze to WASZE lozko, haha pozdrawiam zsa-zsa Odpowiedz Link Zgłoś
zsa-zsa Re: Jak śpią Wasze psy? 10.10.06, 00:34 zapomnialam napisac o mojej psicy. ma dwa poslania, na parterze i pietrze domu. Ale drzemki uskutecznia w dowolnych miejscach. Najczesciej w bardzo dziwnych pozycjach, z preferowaniem lezenia na grzebiecie z lapami wystrzelonymi w przestrzen. Zaproszona na kanape polezy chwilke (chyba zeby nie robic nam przykrosci :)) i schodzi. W lozku nie spi, ale moja poprzednia suczka zawsze ze mna sypiala. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejl11 Re: Jak śpią Wasze psy? 10.10.06, 07:45 moja KLUNIA od malenkosci spi we futrzaku na swoim fotelu. Futrzak kupilismy z zona na al. jerozolimskich za kupiome bony dolarowe w roku 1975 Odpowiedz Link Zgłoś
tygryska_28 Topik 10.10.06, 08:38 wieczorem zasypia w łóżku u Rodziców albo u mnie, w nocy odbywa wędrówki i zależnie od pogody i temperatury wybiera dywan, podłogę, fotel. Ale jednak najczęściej śpi u Mamy w nogach :)))) Taki mały kaloryferek ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
zwirek29 Re: Topik 10.10.06, 14:55 U mnie to jest tak pies w nogach do gory kolami, kot na poduszce ja w kłebku zeby ich przypadkiem nie obudzic. Jak sie obodze to sobie poglaskam jedno i drugi i idziemy dalej kimać. Oczywiscie wszyscy bez pidżamy. Odpowiedz Link Zgłoś
anulkina Olek 10.10.06, 16:26 mój Olek śpi ze mną w łóżku, tzn.w nogach, w pozycji na plecach, z łapami w górze :D Odpowiedz Link Zgłoś
bronek77 Re: Jak śpią Wasze psy? 10.10.06, 10:31 W swoim koszyku, albo na swoim łóżku - za dobrze ma ;) Za to na nasze łóżko się nie próbuje za bardzo pakować - i całe szczęście, bo dodatkowe 90 kilo chyba by przeszkadzało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mamamona Re: Jak śpią Wasze psy? 10.10.06, 11:19 dla mnie to jest niewyobrażalne spac ze swoim psem w łóżku. psy jednak są brudniejsze od ludzi i nikt mi nie wmówi, ze pachną.... jak psy, co dla mnie jest osobliwym smrodkiem ;) mam 2 mopsy, śpią razem w swoim legowisku. nie śpią ani na łóżku, ani na kanapach, ani na krzesłach. śpią zwinięte w chiński znak yin i yang (*czy jak się to pisze). nieco trudniej sprawa sie przedstawia z kotem, który niestety chodzi gdzie chce i śpi gdzie popadnie -ale też nie w łóżku. śpi na kanapach albo na krzesłach, albo w swoim transporterku- tam ma swoje miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
bronek77 Re: Jak śpią Wasze psy? 10.10.06, 15:03 Dla mnie też jest to niewyobrażalne. Napisałem, że mój śpi w SWOIM łóżku ;) Odpowiedz Link Zgłoś