Dodaj do ulubionych

pies pogryzł dziecko

26.08.03, 13:14
Właśnie na forum mojego miasta czytam wątek o pogryzieniu dziecka przez psa.
No i wszystkie wypowiedzi są w stylu "uśpić", "zastrzelić" itp. Aż mi się tam
nie chce odzywać, bo mnie zakrzyczą, ale jak można mieć tak bezduszne
podejście do psów? :"-(

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=7612802&a=7612802
Obserwuj wątek
    • Gość: hanka Re: pies pogryzł dziecko IP: *.ichf.edu.pl 26.08.03, 14:40
      Właśnie się ustosunkowałam do tego typu wypowiedzi - pod podanym przez Ciebie
      forum . Oczywiście to straszne ze czasem dochodzi do tego typu zachowań psów .
      Napewno jest wielu właścicieli nieodpowiedzialnych - ale napewno nie wszyscy .
      Swoją drogą jaka szybka jest reakcja typu zabij zastrzel uspij - szkoda tylko
      ze ci sami ludzie wtedy gdy wokoł tyle chamstwa , zaczepek , pobić , ( nie
      mówiąc o morderstwach i gwałtach ) chociazby na przystankach , ulicy - obok nas-
      nie reagują odwracając głowę udając że nie widzą . A szkoda ! Mojej siostrze
      w autobusie łobuz wyrywał torebkę .Autobus pełen ludzi - godz 19 i nikt
      dosłownie nikt nie przyszedł jej z pomocą chociaż broniąc się prosiła . Wszyscy
      wpatrzeni byli w okna , jeden pan stwierdził ze to nie jego sprawa - i nie
      było silnych na jednego łobuza . Chociaz moj tata zawsze powtarzał " i Herkules
      dupa gdy ludzi kupa " w dzisiejszych czasach nie jest to aktualne . Ale ten
      przykład podałam tak na marginesie zeby uświadomić zachowanie samych ludzi - a
      co tu mówić o zwierzętach . Niejednokrotnie one same by się wstydziły za
      właścicieli.
      • rzewuski1 pies zagryzł dziecko rozszarpał je na kawałki 26.08.03, 18:25
        straszne to co zrobił ten pies
        powinni zakazac posiadania psów które są wielkosci powyzej jamnika
        a te psy nalezy zlikwidowac
        • Gość: mkhj Re: pies zagryzł dziecko rozszarpał je na kawałki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.03, 08:17
          A ludzi, którzy piszą głupoty należałoby rzucić lwom na pożarcie, albo lepiej
          mrówkom (będzie bardziej bolesne i będzie dłużej trwało).
          • Gość: hanka Re: pies zagryzł dziecko rozszarpał je na kawałki IP: *.ichf.edu.pl 27.08.03, 09:13
            Masz rację napewno mrówki będą lepsze
    • teodorek3 Re: pies pogryzł dziecko 29.08.03, 18:44
      To rzeczywiście straszne, ludzie wogóle serca nie mają. Przecież powinno się
      psa zaprowadzić do psiego psychologa a bachorowi sprawić porządne lanie, na
      drugi raz nie będzie stresował biednego pieska.
      • Gość: tomaszxxx Re: pies pogryzł dziecko IP: *.chello.pl 02.09.03, 12:16
        Pani Hanko, czy to Pani na tym białostockim forum pisała "A gdzie byli
        rodzice..?"
        • Gość: hanka Re: pies pogryzł dziecko IP: *.ichf.edu.pl 02.09.03, 14:50
          Tak, była to odpowiedz moja na post AGI która wypowiadała się na temat
          informacji w Wiadomościach o tym jak pies przy budzie , na łańcuchu zagryzł 3
          letnie dziecko
      • Gość: Kundel Re: pies pogryzł dziecko IP: *.acn.waw.pl 02.09.03, 13:19
        Jak jest z psami nie wszyscy wiedza naczytaja sie ze jedna rasa jest cudowna,
        bez krzty agresji, a inna to urodzeni mordercy, prawda jest jednak inna kazdy
        pies musi byc dobrze prowadzony, ukladany. Czy widzial ktos Labradora zlego
        rzucajacego sie na ludzi, pewnie nie, a ja tak, to byl- raczej jest normalny
        nie zwichniety psychicznie pies tyle, tylko ze wychowywal sie prawie sam,bez
        ludzi. A przeciez rasa ta uwazany jest za najlagodniejsza. A moze widzial ktos
        Bulla lagodnego jak baranek, kochajacego wszystko i wszystkich, lecz na rozkaz
        idacego bez przebaczenia, oprocz Hani ktora ma Bulla pewnie nikt, a ja mam
        takie dwa. Wniosek jest taki: pies jesli nawet tylko strozuje, musi obcowac z
        ludzmi, musi wiedziec ze ktos, kto jest z jego panem jest "swoim".Ten pies
        lagodny byl dla swoich, a to dziecko bylo intruzem i doszlo do tragedii.
        Wina tylko ludzi, a swoja droga jaki pozytek z psa nawet na 4 metrowym,ale
        lancuchu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka