olineczka1991 21.06.05, 18:06 Ostatnio zastanawialiswmy sie rodzinnie czy strus jest drobiem czy nie. Prosze o odpowiedzi (najlepiej tych co sie na tym znaja), bo jakos nie mozemy sie dogadac Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawelpp Re: Dylemat strusiowy 21.06.05, 23:17 Tutaj raczej się pisze o ptakach, a o drobiu - na forum Restauracje: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=287 Odpowiedz Link
niwela.zj Re: Dylemat strusiowy 22.06.05, 16:15 pawelpp napisał: > Tutaj raczej się pisze o ptakach, a o drobiu - na forum Restauracje A ja cały czas wiedziałem, że struś to ptak, a drób to ptaki. Pozdr. Odpowiedz Link
olineczka1991 Re: Dylemat strusiowy 22.06.05, 16:30 To zadam pytanie inaczej. Czy strusie- ptaki mozna uwazac za drob?? Odpowiedz Link
pawelpp Re: Dylemat strusiowy 22.06.05, 22:20 Lepsze będzie forum Kuchnia: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=77 Odpowiedz Link
morgana_le_fay Paweł na miłość boską! 23.06.05, 01:50 Dziewczyna pyta czy struś to drób, a nie czy to _smaczny_ drób! Jeśli chcę hodować kurki japonki dla ich urody, a nie na rosół, to one od tego przestaną być drobiem?!? Olineczko: Moim zdaniem strusie to drób... kopytny. Odpowiedz Link
kivirovi Re: Dylemat strusiowy 24.06.05, 16:20 niektorzy nazywaja drobiem wszystkie ptaki pochodzace z niewoli. Beda to zatem latajace dziko golebie, papugi, kaczki mandarynki, ale tez czarne labedzie, flamingi, strusie czy sepy. W odroznieniu od ptakow typowo dzikich. Odpowiedz Link
abstrakt2003 Drób wg. PWN 25.06.05, 20:03 DRÓB, udomowione ptaki, hodowane gł. w celach użytkowych; do drobiu zalicza się kury, indyki, perlice, przepiórki domowe, kaczki i gęsi, ponadto gołębie; drób dostarcza jaj, mięsa i pierza, użytkuje się także jego nawóz Odpowiedz Link