locator99 05.05.06, 15:23 gdzie w Polsce mozna spotkac dudki? kiedys widzialem cale stadko - okolo 10. przysiadly na drzewku w sadzie, posiedzialy chwile i odlecialy. piekny widok. nigdy wiecej juz ich nie widzialem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blotniak32 Re: Dudki 05.05.06, 19:48 Cześć Dudka w tym roku już widziałem...Koło domu...Słyszałeś o biurach podróży organizujących wycieczki na safari do afryki z gwarancją zobaczenia chipopotama na żywo? W razie jego braku zwrot ceny biletu...Nie musisz jechać do afryki -przyjedź do mnie.Bilet na Dudka 50zł,a na Kraskę dwie stówy...Cena nie wygórowana... Zapraszam Odpowiedz Link
pawelpp Re: Dudki 08.05.06, 02:05 Dudki bywają w okolicach Warszawy. Widziałem tego ptaka tylko raz - na północnych obrzeżach Puszczy Kampinoskiej, w Grochalach. W tym tygodniu słyszałem za to dudka dwa razy - Górki koło Kromnowa, północno-zachodnia część Puszczy Kampinoskiej. Odpowiedz Link
strix1 Re: Dudki 08.05.06, 22:00 Dudka można spotkć prawie wszędzie (oczywiście nie w śródmieściu warszawy). Lubia łąki nadwo\dne dobrze aby było troche budownictwa z sadzmo i ogrodami, jak będą tam jeszcze krowy czy konie to dudki prawie murowane. Pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link
skun2 Re: Dudki 11.05.06, 21:50 na obrzeżach miast - jakieś małe lasy, jary, resztki lasu, parki itp, ale muszą być uschnięte drzewa z dziuplami. Niestety nie widuję od dawna, bo ludzie wycinają uschnięte drzewa, nawet te zamieszkane... Odpowiedz Link
1basior Re: Dudki 18.05.06, 11:27 o dudku troche: www.bocian.org.pl/bocian/sub/jednostki/s-podlasie/dudek Odpowiedz Link
kivirovi Re: Dudki 18.05.06, 12:12 dudki moze i sa prawie wszedzie w polsce pn-wsch ale na dln Slasku to jednak rzedkosc. Odpowiedz Link
strix1 Re: Dudki 19.05.06, 21:29 mieszkam na pograniczu wielkopolski i slaska i z dudkami nie mam zbytniego kłopotu. Jednak zgadzam sie ze sa regiony gdzie nie jest to ptak częsty Odpowiedz Link
jozek_hodowca_kurczakow Re: Dudki 20.05.06, 13:58 strix możesz napisać dokładniej, gdzie mieszkasz - chętnie przyjechałbym w twoje okolice "na dudki" Odpowiedz Link
strix1 Re: Dudki 23.05.06, 19:59 to okolice Wielunia zapraszam na dudki i łabedzie krzykliwe przedwcoraj wykluły sie 4 maluchy Odpowiedz Link
zgoorek Re: Dudki 30.06.06, 22:14 Mieszkam 30 km od Wawy na wschód. U sąsiada w sadzie dudki zajęły budkę szpaków. W okolicy spotyka się je dosyć często. Odpowiedz Link