kogucik.2872 Re: chłodnik :D 09.07.14, 10:37 i trochę żartów ..............bo mama mu powiedziała, że dzieci się w kapuście znajduje..... Odpowiedz Link
rudka-a Re: chłodnik :D 09.07.14, 10:49 Fajne, dwie kuleczki.. ten od kapusty, to musi być niezły świrus dobry do szatkowania kapuchy Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: chłodnik :D 09.07.14, 10:53 bo przesz w dzisiejszych czasach wraca do łask wersja z bocianem lub kapustą w kwestii produkcji dzieci może wolał od bociana a nie z zielska rudka-a napisała: > Fajne, dwie kuleczki.. > ten od kapusty, to musi być niezły świrus > dobry do szatkowania kapuchy Odpowiedz Link
sorel.lina Re: chłodnik :D 09.07.14, 11:08 kogucik.2872 napisał: > bo przesz w dzisiejszych czasach wraca do łask wersja z bocianem lub kapustą w > kwestii produkcji dzieci Ale świątobliwy dyrektor szpitala stracił jednak stołek. Więc jest nadzieja, że dzieci będą na świat powoływane w normalny (zgodny z prawem naturalnym, hihihi! ) sposób. Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: chłodnik :D 09.07.14, 11:12 a ja już miałem jechać w pole i poszukać paru sztuk.......... a tak..............trza samemu robić sorel.lina napisała: > > Ale świątobliwy dyrektor szpitala stracił jednak stołek. > Więc jest nadzieja, że dzieci będą na świat powoływane w normalny (zgodny z pra > wem naturalnym, hihihi! ) sposób. Odpowiedz Link
hardy1 Re: chłodnik :D 09.07.14, 11:31 ... a świętojebliwy Chazan powinien zapłacić z własnej kieszeni za opiekę paliatrywna tej istopty, która teraz cierpi aż do śmierci za kilka tygodni. a Ty Kogut mniej pisz, więcej rób. Ktoś musi później na moją wieloletnią emeryturę przecież pracować Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: chłodnik :D 09.07.14, 11:34 wkurza mnie przekładanie cierpienia na kasę. Znaczy strasznie mi to zgrzyta. Ale tak, najdotkliwsza kara dla takich - to ich oskubać. choć wiadomo, że to nie zniweluje nikomu tego, co musi przeżyć. hardy1 napisał: > ... a świętojebliwy Chazan powinien zapłacić z własnej kieszeni za opiekę palia > trywna tej istopty, która teraz cierpi aż do śmierci za kilka tygodni. > > a Ty Kogut mniej pisz, więcej rób. Ktoś musi później na moją wieloletnią emeryt > urę przecież pracować Odpowiedz Link
1agfa Re: chłodnik :D 09.07.14, 14:42 kogucik.2872 napisał: > wkurza mnie przekładanie cierpienia na kasę. > Znaczy strasznie mi to zgrzyta. > Ale tak, najdotkliwsza kara dla takich - to ich oskubać. > choć wiadomo, że to nie zniweluje nikomu tego, co musi przeżyć. To prawda, zgrzyta i nie przystaje do skali cierpienia w przypadku, o którym mówimy - ale czy jest jakiś inny sposób? Może chociaż niektórzy z tych "właścicieli sumień" się ockną. I porachują koszty. Może nie powtórzy się już tak straszliwie skutkujący przypadek deptania prawa państwowego. I powtarzam za Hardym, jak mantrę: Chazan powinien osobiście pokryć przypisaną szpitalowi karę. Ponadto jest dla mnie oczywiste, ze powinien osobiście ponieść ciężar swojego kamiennego "sumienia", odpowiedzieć za złamanie prawa. Zadośćuczynić wobec nieopisanej krzywdy kobiety i istoty którą "uratował". To minimum. Ale także sygnał dla innych, potencjalnych "właścicieli sumień", na przyszłość. > hardy1 napisał: > > > ... a świętojebliwy Chazan powinien zapłacić z własnej kieszeni za opiekę > palia > > trywna tej istopty, która teraz cierpi aż do śmierci za kilka tygodni. (...) Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: chłodnik :D 09.07.14, 14:50 straszne, że w XXI wieku, przy tak rozwiniętej cywilizacji - stajemy praktycznie przed groźbą wojny religijnej, oraz fanatyzmu, który cofa nas do mentalnego średniowiecza 1agfa napisał: > To prawda, zgrzyta i nie przystaje do skali cierpienia w przypadku, o którym mó > wimy - ale czy jest jakiś inny sposób? Może chociaż niektórzy z tych "właścicie > li sumień" się ockną. I porachują koszty. > Może nie powtórzy się już tak straszliwie skutkujący przypadek deptania prawa p > aństwowego. > I powtarzam za Hardym, jak mantrę: Chazan powinien osobiście pokryć przypisaną > szpitalowi karę. > Ponadto jest dla mnie oczywiste, ze powinien osobiście ponieść ciężar swojego k > amiennego "sumienia", odpowiedzieć za złamanie prawa. > Zadośćuczynić wobec nieopisanej krzywdy kobiety i istoty którą "uratował". > To minimum. > Ale także sygnał dla innych, potencjalnych "właścicieli sumień", na przyszłość > . > > > hardy1 napisał: > > > > > ... a świętojebliwy Chazan powinien zapłacić z własnej kieszeni > za opiekę > > palia > > > trywna tej istopty, która teraz cierpi aż do śmierci za kilka tygod > ni. > (...) Odpowiedz Link
rudka-a Re: chłodnik :D 09.07.14, 10:46 Dzisiaj słonce schowane za chmurami, dosyc przyzwoicie, nie praży tak, jak wczoraj. Raz w życiu jadłam zupę owocową....nie przepadam... chyba w kolorze różu była, bez szału )) Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: chłodnik :D 09.07.14, 10:50 no masz fajnie, bo u mnie patelnia a chłodnik to nie zupka owocowa, tylko zupka na kefirze albo zsiadłym mleczku, z botwinką, ogórkiem, rzodkiewką, koperkiem i przyprawami jak kto lubi rudka-a napisała: > Dzisiaj słonce schowane za chmurami, dosyc przyzwoicie, nie praży tak, jak wczo > raj. > > Raz w życiu jadłam zupę owocową....nie przepadam... > chyba w kolorze różu była, bez szału )) Odpowiedz Link
hardy1 Re: chłodnik :D 09.07.14, 11:00 Dobra, to Wy sobie gadajcie, a ja pojadę nad wodę, z patelni korzystać Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: chłodnik :D 09.07.14, 11:03 w taki upał to ja się nie ruszam z chłodnego domku hardy1 napisał: > Dobra, to Wy sobie gadajcie, a ja pojadę nad wodę, z patelni korzystać Odpowiedz Link
rudka-a Re: chłodnik :D 09.07.14, 11:20 kogucik.2872 napisał: > w taki upał to ja się nie ruszam z chłodnego domku machasz wachlarzem z gazety? Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: chłodnik :D 09.07.14, 11:22 eeeeeeee to stary blok, ruina niemalże, wszędzie dziury na wylot to i przeciąg jest, bo szyby w drzwiach się dawno wytłukły, więc na przestrzał wieje rudka-a napisała: > kogucik.2872 napisał: > > > w taki upał to ja się nie ruszam z chłodnego domku > > machasz wachlarzem z gazety? Odpowiedz Link
hardy1 Re: chłodnik :D 09.07.14, 11:32 Kurde, jadę za chwilę nad jezioro i żadna siła mnie nie wstrzyma, , bo mnie wieczór zastanie... Odpowiedz Link
rudka-a Re: chłodnik :D 09.07.14, 11:35 hardy1 napisał: > Kurde, jadę za chwilę nad jezioro i żadna siła mnie nie wstrzyma, , bo mnie wie > czór zastanie... nie zapomnij kremu z filtrem 50 kapelusza i dmuchanej kaczki ))))))))) Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: chłodnik :D 09.07.14, 11:35 na szczupaki uważaj - biorą na robaka !! hardy1 napisał: > Kurde, jadę za chwilę nad jezioro i żadna siła mnie nie wstrzyma, , bo mnie wie > czór zastanie... Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: chłodnik :D 09.07.14, 11:39 no to na mewki musi uważać !!! rudka-a napisała: > Nic z tego...na plecach dzisiaj będzie pływał > > > Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: chłodnik :D 09.07.14, 11:45 kondora czy indora - boć to różnica zasadnicza ! rudka-a napisała: > Mewki nie zaryzykują...boją się kondora Odpowiedz Link
rudka-a Re: chłodnik :D 09.07.14, 11:19 kogucik.2872 napisał: > no masz fajnie, bo u mnie patelnia > > a chłodnik to nie zupka owocowa, tylko zupka na kefirze albo zsiadłym mleczku, > z botwinką, ogórkiem, rzodkiewką, koperkiem i przyprawami jak kto lubi > Napisałam, że jadłam zupkę owocową!... znam różnicę miedzy chłodnikiem, a owocową na kościach to smacznego! Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: chłodnik :D 09.07.14, 11:23 iiiiiiiiiiiii koniecznie z czosnkiem i szczypiorkiem rudka-a napisała: > Napisałam, że jadłam zupkę owocową!... > znam różnicę miedzy chłodnikiem, a owocową na kościach > to smacznego! Odpowiedz Link
rudka-a Re: chłodnik :D 09.07.14, 11:34 i z kostka lodu to ja wolę pomidorową, albo ogórkową z ziemniakami - jesli już mam zjeść.. jednak mięsko preferuję...młode ziemniaki, surówę jakąś... Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: chłodnik :D 09.07.14, 11:37 i zasmażkaaaaaaaaaaaaaaaaaaa przypomniał mi się kabaret OTTO "Od A-kordeonu do Z-asmażki" - DVD Kabaretu OT.TO rudka-a napisała: > i z kostka lodu > to ja wolę pomidorową, albo ogórkową z ziemniakami - jesli już mam zjeść.. > jednak mięsko preferuję...młode ziemniaki, surówę jakąś... > Odpowiedz Link
rudka-a Re: chłodnik :D 09.07.14, 11:40 nie powinieneś zacząc lepic pierów z borówkami? Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: chłodnik :D 09.07.14, 11:44 w taki upał to nic nie robię rudka-a napisała: > nie powinieneś zacząc lepic pierów z borówkami? > Odpowiedz Link
1agfa Re: chłodnik :D 09.07.14, 14:53 O to to, Rudko ! Kapustka młoda, dość grubo krojona - ugotowana ale jędrna, młode kartofelki z koperkiem, kotlet ziołami obtoczony (bez panierunku, tfu) dzisiaj. A potem wiśniowa zupa, zabielona,...chłodna Mniammm! rudka-a napisała: > i z kostka lodu > to ja wolę pomidorową, albo ogórkową z ziemniakami - jesli już mam zjeść.. > jednak mięsko preferuję...młode ziemniaki, surówę jakąś... > Odpowiedz Link