30.12.15, 00:52
nie lubię polityki, ale........

sądy - w tym TK - tracą kompetencje i niezawisłość
prokuratura - traci niezawisłość
policja - dostaje narzędzia do szerokiej inwigilacji nas wszystkich
media - tracą prawo głosu (oczywiście, tylko te krytykujące)
komisje - jeśli nie głosują zgodnie z dyktatem - zmieniają skład
banki - PKO BP - rewolucja - traci stabilność - kompleksowa wymiana władzy - akurat tam mam konto, więc mnie to dotyczy - podatek bankowy - przeszedł - przy utrzymującej się deflacji - banki padną na ryj - za mało pieniądza - trzeba dodrukować - więc niedługo znowu będziemy miliarderami, a flaszka będzie kosztowała 100 tys.
dzieci - znowu głupsze - szkoła od 7 roku życia
budżet - kosmiczna dziura
500 zł na dziecko - paraliż budżetu
kwota wolna od podatku - cisza

po 25 latach pozornej demokracji - idą zmiany

cofamy się do peerelu i dyktatu

ciekawe, kiedy zamkną mordy nam.....
Obserwuj wątek
    • kogucik.2872 Re: dobra 30.12.15, 00:53
      a ja się pytam, póki mnie nie zamknęli
      kadencja sejmu trwa 4 lata
      po chuj tak się spieszą z przepychaniem ustaw pod osłoną nocy ? Co mają do ukrycia ?
      • cambria1.2 Re: dobra 30.12.15, 09:04
        To raczej jak długotrwała głodówka z widokiem na okno wystawowe w Delikatesach. Nagle brak szyby, i można się napchać do woli. Nawet nocą. Przede wszystkim nocą. Wszak właśnie nocą najlepiej... wchodzi suspicious
        • kogucik.2872 Re: dobra 30.12.15, 12:24
          jak się popieści, to i za dnia się zmieści big_grin

przyglądam się temu z autentycznym rozbawieniem big_grin

histeryczne działania nowych władz plus histeryczne punktowanie i nagłaśnianie tego przez przegrane władze big_grin

a ciemny lud to kupi... big_grin
          • cambria1.2 Re: dobra 30.12.15, 13:05
            Ale najwięcej z tego urwą media. "Afer", "dramatów", "przekrętów", "przewrotów" i "katastrof" jak grzybów po deszczu. Gdzie nie sięgniesz - temat na czołówkę wink
            • kogucik.2872 Re: dobra 30.12.15, 13:06
              no !! a ile sami natworzą !! big_grin
              ech, wesołe czasy nastali !! big_grin
              • cambria1.2 Re: dobra 30.12.15, 13:10
                Też tak uważam. '89 i cała transformacja prasy wypada blado w tym zestawieniu.
                • kogucik.2872 Re: dobra 30.12.15, 14:30
                  dziś mendia są tubą !!

niestety - używaną w celu dalszych podziałów, kłótni i rewolty.
    • wirujacypunkt Re: dobra 30.12.15, 20:12
      ''ciekawe kiedy zamkną mordy nam............''
      Już niedługo nam zamkną, bo internet ma być monitorowany i to co my piszemy będzie oceniane, jeżeli ocena naszych wypowiedzi wypadnie marnie, to mordy nam zamkną, a niektórych wsadzą na państwowy wikt.
      Będziesz musiał chwalić władzę naszą ukochaną, bo za krytykę kazamaty będą.
      • kogucik.2872 Re: dobra 30.12.15, 20:16
        a dupa !!
        powołam ministerstwo szyfryzacji i będę nadal pisał to co piszę - tylko szyfrem !! big_grin

albo dam się wsadzić - po zmianie władzy nabędę status internowanego bohatera, bojownika o wolność naszą i waszą !! big_grin big_grin big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka