Dodaj do ulubionych

To bardzo przykre

14.01.19, 15:15
ale Jerzy Owsiak zrezygnował z szefowania WOŚ - pem.
Nienawistnicy radośnie świętują, przecież zwyciężyli sad
A ziemia toczy, toczy swój garb uroczy, toczy się los.
Obserwuj wątek
    • kogucik.2872 Re: To bardzo przykre 14.01.19, 17:53
      miałem napisać dużo, ale zrezygnowałem. Bo to bez sensu.
      Naród, przez wieki podziwiany, za niezwykłą zdolność jednoczenia się w trudnych dziejach historii, naród znany z gościnności, tolerancji, empatii, gotowości niesienia pomocy - dziś stał się karykaturą. Podzieloną między siebie, warczącą jak zajadłe psy jeden na drugiego - o wygląd, pogląd, łóżko, kasę, wiarę. O wszystko. Naród który stał się areną walk bezmózgich amstafów, hodowanych tylko i wyłącznie w jednym celu - zabić przeciwnika. Po kilku latach naprzemiennych rządów dwóch zwalczających się wściekłych partyjnych sekt.
      Naród, który toleruje takie śmiecie, mające czelność nazywać się księdzem
      "Dla duchownego nie ma znaczenia fakt, że prezydent Gdańska został bestialsko zaatakowany i walczy o życie. Ksiądz Dunin-Borkowski nazywa Pawła Adamowicza celebrytą i pisze, że jest mu obojętny.

"Modlę się za moją chorą mamę. Adamowicz jest mi obojętny. Gdyby nie był celebrytą ogłaszalibyście akcję? Modlicie się za moją mamę? Adamowicz jest znany przez swoje draństwa. Nie widzę żadnego powodu, żebym się za niego modlił. Wy, jak chcecie. Czy Jezus modlił się za Heroda?" – tłumaczy na Twitterze ksiądz Jacek Dunin-Borkowski. " natemat.pl/260629,ksiadz-dunin-borkowski-nie-chce-sie-modlic-za-adamowicza-po-ataku-nozownika?fbclid=IwAR1KybDNFSQgW7xbKapsR8_DilmK0_vLp8lMV8Oy9HGoJCEe1JsJ6EezeNw
      Naród, który pozwolił odebrać sobie rozum, honor i serce. Naród, którego jedyną dziś rozrywką jest niewiarygodna skala nienawiści, hejtu, chamstwa, krzywdzenia innych - od zwierząt po ludzi.
      Naród pozbawiony empatii.
      Naród, który godzi się na milionowe dokarmianie cwaniaczka z Torunia, podczas, kiedy ich dzieciom odmawia się kuracji przeciwnowotworowych - bo za drogie.
      Naród, który od tylu kadencji toleruje polski symbol hejtu Pawłowicz, uosobienie chamstwa, prostactwa, braku jakiejkolwiek wiedzy i kultury.
      Naród, który toleruje powrót do średniowiecza i wychowanie swoich dzieci w zabobonie i głupocie.
      "ekspertka" MEN doktor do tego habilitowana Dudziak - w publicznych wypowiedziach stwierdza - Plemniki chronią przed rakiem, antykoncepcja prowadzi do śmierci, a mycie intymnych części ciała to grzech !
      Naród, którego resztkę tej dawnej husarii prowadził jeszcze Jurek Owsiak, a który i to pozwolił sobie odebrać. Pozwolił na zaszczucie człowieka, który przez 27 lat uratował więcej żyć, niż pieprzona posłanka pawłowicz zna słów.
      Nawet osławiona komuna nie zniszczyła w narodzi ducha.
      Zrobiła to "dobra zmiana"
      Zmiana w bezwolne kukły tupiące w rytm bębnów szamanów z Wiejskiej i szamanów w sukienkach.
      N aród żyjący dziś tylko nienawiścią.
      Ta nienawiść zabiła człowieka.
      Tego, za którego zasrany klecha nie będzie się modlił.
      Tego, który mógłby żyć, gdyby rząd nie zabronił służbom mundurowym obstawiać i grać jak przez tyle lat - strasząc zwolnieniami z pracy za udział.
      Tego, który zginął z rąk szaleńca, dźgającego nożem, z nienawiścią do PO na ustach.
      PAWŁA ADAMOWICZA ZABIŁA DOBRA ZMIANA.
      • wirujacypunkt Re: To bardzo przykre 14.01.19, 18:38
        Niestety, ale tacy staliśmy się, jak piszesz. Nie mam siły komentować tego wszystkiego, co się stało, co się dzieje.
        Jest mi bardzo smutno, bo coś co było piękne, coś za co podziwiał nas świat, kolejny raz zostało zniszczone przez ludzi głupich i złych.
        ''Matki Kurki'' tryumfują i to jest okropne.
        • kogucik.2872 Re: To bardzo przykre 14.01.19, 18:47
          w Gdańsku odbywa się piękna msza żałobna. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że na ulicy, gdzie są tłumy Gdańszczan, modlą się obok siebie kapłani wszystkich wyznań. Usłyszałem słowa modlitw w wielu językach. Tak, jak być powinno. To jest piękny gest ku pamieci człowieka, którego motywem przewodnim była tolerancja i zgoda.
          • wirujacypunkt Re: To bardzo przykre 14.01.19, 21:09
            Za tolerancje i zgodę narodowcy jakiś czas temu Panu Adamowiczowi napisali nekrolog. Dzisiaj dotarła wiadomość, że prokuratura umorzyła sprawę przeciwko tym którzy napisali nekrologi Panu Adamowiczowi i kilku innym prezydentom miast.
            • kogucik.2872 Re: To bardzo przykre 14.01.19, 21:18
              bo wg mentalności tej władzy życzenie śmierci to krytyka.
              Tak, jak byłem zajadłym przeciwnikiem demonstracji - dziś mówię głośno - albo wyjdziemy na ulicę i zgnieciemy te gnidy - wszystkich odpowiedzialnych za falę nienawiści - od pawłowicz po księży. siejące nienawiść, albo naród zginie. Pozostaną marionetki.
              Skoro pokojowo się nie da - to zróbmy to po katolicku - oko za oko, ząb za ząb.
              • kogucik.2872 Re: To bardzo przykre 14.01.19, 21:34
                www.facebook.com/gdanskpl/videos/386393455446061/
                • kogucik.2872 Re: To bardzo przykre 14.01.19, 21:43
                  Witaj ciemności, stara przyjaciółko
                  Znów przyszedłem z tobą porozmawiać
                  Ponieważ jakaś wizja, zakradając się cicho
                  Zostawiła swe nasiona gdy spałem
                  I wizja, która została zasiana w mym umyśle
                  Wciąż pozostaje [żywa]
                  W dźwięku ciszy.

W niespokojnych snach szedłem sam
                  Wąskimi brukowanymi uliczkami
                  W blasku ulicznej lampy
                  Postawiłem kołnierz, aby schronić się przed zimnem i wilgocią
                  Kiedy moje oczy przeszył błysk neonowego światła
                  Które rozdarło noc
                  i dotknęło dźwięku ciszy

W tym nagim świetle ujrzałem
                  Dziesięć tysięcy ludzi, może więcej
                  Ludzi, którzy rozmawiali nie mówiąc
                  Ludzi, którzy słyszeli nie słuchając
                  Ludzi piszących pieśni, którymi nigdy nie podzielą się ze światem
                  I nikt nie ośmielił się
                  Zakłócić dźwięku ciszy.

"Głupcy", rzekłem, "Nic nie rozumiecie
                  Cisza rozrasta się jak nowotwór
                  Usłyszcie moje słowa, abym mógł was nauczać
                  Chwyćcie moje ręce, abym mógł was dosięgnąć''
                  Lecz moje słowa, jak ciche krople deszczu, opadały
                  I rozbrzmiewały echem

W studniach ciszy.

A ludzie kłaniali i modlili się
                  Do neonowego bożka, którego sami stworzyli,
                  A znak rozbłysnął swym ostrzeżeniem