Dodaj do ulubionych

bbwardrobe uważaj

27.11.18, 21:25
Przestrzegam wszystkich przed zakupami na stronie internetowej "firmy" bbwardrobe. Jest dużo negatywnych komentarzy na faceeboku na temat tej firmy. Niestety część komentarzy szybko znika. W google niestety nic nie można znaleźć.
Firma reklamuje ciuszki dziecięce w okazyjnych cenach. Logując się na stronie i składając zamówienie konieczne jest podanie nr karty, żeby zrealizować płatność. Pieniądze są ściągane z konta a towar nigdy nie trafia do zamawiającego. Po 2-3 dniach od złożenia zamówienia niema możliwości zalogować się na stronie- wyskakuje komunikat, że nieprawidłowe hasło albo login. Żadne e-maile z potwierdzeniem złożenia zamówienia lub dokonania płatności niestety nie trafiają na skrzynkę pocztową. Klient zostaje z niczym- bez pieniędzy i bez potwierdzenia zakupu. Na e-maile nie odpisują!
Podaję link do strony jako ostrzeżenie aby niczego nie kupować na tej stronie!!! - www.bbwardrobe.com/
Obserwuj wątek
    • anna87f Re: bbwardrobe uważaj 29.11.18, 12:29
      Potwierdzam, niekupujcie na tej stronie to oszustwo!!!
    • klaudia25 Re: bbwardrobe uważaj 29.11.18, 15:33
      Rowniez nie polecam, brak kontaktu, nie mozna sie zalogować, ani ubran ani pieniedzy niestety 😐
      Moze jakby bylo wiecej takich osob to udalo by sie gdzies to zglosić i odzyskac pieniadze?
      • jatczyiw Re: bbwardrobe uważaj 29.11.18, 21:32
        Witam. Ja również dokonałam zakupu i bez rezultatu. Mają 14 dni na wysłanie towaru. Jeśli towar nie dotrze to ja zgłaszam sprawę na policję. Najlepiej mieć potwierdzenie z zapłaty i kopię zamówienia. Kartę proszę zastrzec dla bezpieczeństwa. Proszę postapic w ten sam sposób a jest szansa że odzyskamy środki utracone.
      • andziaaar Re: bbwardrobe uważaj 15.03.19, 19:45
        Pieniądze można odzyskać jeśli zapłata za towar nastąpiła za pomocą karty płatniczej. Należy zgłosić sprawę do banku z którego karta pochodzi i skorzystać z opcji chargeback. Działa.
    • agnespezet2901 Re: bbwardrobe uważaj 30.11.18, 03:26
      potwierdzam. Ostatnio wyskoczyła mi reklama tej strony na jakiś portalu i weszłam z ciekawość, zrobiłam zakupy za co prawda tylko 30 zł ale teraz się boję bo podałam nr karty 'głupia ja'... i co teraz? zastanawiam się czy nie okradną czy coś w tym stylu... może rzeczywiście zebrać jakąś grupe i coś z tym zrobić? nie znam się, ale bardzo podejrzana sprawa, a dla nich jakże proste wyłudzenie pieniędzy.. wkurzyłam się to jedno, ale naprawdę czuje trochę strach...bo tak naprawdę daliśmy nassze dane.. wszystkie uncertain
      • jatczyiw Re: bbwardrobe uważaj 30.11.18, 19:55
        agnespezet2901 napisał(a):

> potwierdzam. Ostatnio wyskoczyła mi reklama tej strony na jakiś portalu i weszł
        > am z ciekawość, zrobiłam zakupy za co prawda tylko 30 zł ale teraz się boję bo
        > podałam nr karty 'głupia ja'... i co teraz? zastanawiam się czy nie okradną czy
        > coś w tym stylu... może rzeczywiście zebrać jakąś grupe i coś z tym zrobić? ni
        > e znam się, ale bardzo podejrzana sprawa, a dla nich jakże proste wyłudzenie pi
        > eniędzy.. wkurzyłam się to jedno, ale naprawdę czuje trochę strach...bo tak napisałem
        > rawdę daliśmy nassze dane.. wszystkie uncertain

Dlatego będąc na policji kazali zastrzec kartę i po czternastu dniach zgłosić u nich. I tak jak pisałam trzeba mieć potwierdzenie wpłaty i wszystkie dane strony. Najlepiej skopiować sobie do folderu kopię stron z zamówienia. Czym więcej nas będzie tym większe prawdopodobieństwo że odzyskamy gotówkę.
    • klaudia25 Re: bbwardrobe uważaj 30.11.18, 07:39
      Pisalam na stronie porad prawnych powiedzieli zeby zglosic to na policje a ona skontaktuje sie z policja w UK i beda probowac go namierzyc i jest duza szansa ze odzyskamy pieniadze, a tą strone zlikwiduja zeby wiecej nie bylo wyludzen
      • dorotak2018 Re: bbwardrobe uważaj 12.12.18, 21:18
        Witaj a czy zgłaszałaś sprawę do banku aby odzyskali Ci pieniądze?? ja zgłosiłam sprawe do banku jak im konto bedzie działać to im kase zabiorą. na policje nie mam zbytnio czasu isc;/Czy była Pani na policji ?? co powiedzieli?? strona dalej działa.....
        • dotusia87 Re: bbwardrobe uważaj 23.12.18, 16:24
          Dorota miałaś szczęście. Pieniądze musiały się jeszcze nie zaksięgować u odbiorcy. Normalnie niestety bank nie ma prawa zabrać komuś z konta pieniędzy na podstawie twojego podejrzenia oszustwa sad
      • mama93 Re: bbwardrobe uważaj 31.12.18, 09:03
        I jak odpowiedzieli z Policji?
    • ewelinasiech Re: bbwardrobe uważaj 30.11.18, 13:20
      Ja właśnie ostatnio zrobiłam tam zakupy nic wcześniej nie czytając o tej stronie, myślała. Ze to jakaś zarabia okazja. Prawie 300zl poszło.. Martwię się tylko czy co miesiąc nie będą ściągać kasy.. Jak było u was? Is z tym do banku?
      • dorotak2018 Re: bbwardrobe uważaj 12.12.18, 21:19
        zastrzeż kartę i zamów nową
    • violab75 Re: bbwardrobe uważaj 30.11.18, 14:26
      Potwierdzam, jest dokładnie tak jak piszecie, to oszuści !!! Nie róbcie żadnych zakupów na tej stronie. Niech Was nie zwiodą super przeceny bo nigdy nie otrzymacie zamówionego towaru ani nie odzyskacie pieniędzy. W Banku można zablokować kartę i poprosić o wymianę a całą sprawę zgłosić na Policję.
    • kasiaa2 Re: bbwardrobe uważaj 30.11.18, 19:48
      A właśnie miałam się połasić na tak tanie ciuszki. Ufff.. szukałam informacji ale tak jak piszesz nic nie było. Aż do dziś. Dzięki pozdrawiam
    • patti980212 Re: bbwardrobe uważaj 01.12.18, 19:14
      Ja również zamówiłam...
    • joannahans Re: bbwardrobe uważaj 03.12.18, 16:28
      Witam,
      Ten sam schemat, ta sama historia. .
      zgadzam sie z powyższym, 400 poszlo, ani towaru ani kasy, zadnego kontaktu, karta zablokowana, chyba pora zglosic to na policje.
      Ktos cos juz w tym kierunku moze podziałał??
      Pozdrawiam!
      • jatczyiw Re: bbwardrobe uważaj 03.12.18, 21:02
        Tak. Ja byłam na policji ale poinformowano mnie że sprawę mogę zgłosić po 14 dniach bo tyle mają na wysłanie towaru. Trzeba mieć ze sobą potwierdzenie przelewu środków i najlepiej robić skriny że strony z której się zamawiało. Najlepiej skrin z zamówienia całego. Czym nas więcej tym lepiej.
        • mamaleona Re: bbwardrobe uważaj 05.12.18, 23:07
          No fajnie potwierdzenie się znajdzie , ale że skrinem to już Ciężko, nie robię na zapas a na tą ich stronę już zalogować się nie dauncertain
          • natasza205 Re: bbwardrobe uważaj 05.12.18, 23:20
            Mam tak samo, jakoś po dwóch dniach od zrobienia zamówienia już nie udało mi się zalogować na moje konto.

• ann11 Re: bbwardrobe uważaj 07.12.18, 21:03
            Spróbuj jeszcze raz. Mi dzisiaj się udało zalogować i zrobiłam skriny.
      • yuliianna Re: bbwardrobe uważaj 12.12.18, 13:30
        O jejku, potwierdzenie się znajdzie , ale że skrinem to już Ciężko, zawsze robiłam skin, a tym razem nie 😭, i nie da już zalogować się na ich stronę
        • mamaleona Re: bbwardrobe uważaj 12.12.18, 21:18
          Czy którejś z Was udało się jeszcze zalogować albo z nimi skontaktować? Albo może naiwne pytanie ktoś dostał przesyłkę?
          • pappillon01 Re: bbwardrobe uważaj 13.12.18, 17:06
            Sprobuj wlaczyc angielska wersje strony, ja sie tak loguje
            • mamaleona Re: bbwardrobe uważaj 13.12.18, 20:32
              Próbowałam na wszystkich wersjach i nic, nie ma takiego konta powiązanego z moim mailem i dupaa
      • dorotak2018 Re: bbwardrobe uważaj 20.12.18, 20:34
        hej ja zgłosiłam sprawe do mojego banku na mlinii i wciagu 3 dni miałam kasę z powrotem na koncie odzyskali mi
        • ja1987 Re: bbwardrobe uważaj 03.01.19, 00:33
          Hej wszystkim. Wczoraj w nocy dzieki temu forum zorientowalam sie ze tez naleze do grona osob ktore daly sie nabrac- 320zl:-\ nie bede opisywac jak do tego doszło bo same dobrze wiecie...i czego sie dzisiaj dowiedzialam :
          1)trzeba jednak zablokować kartę -mogą próbować jeszcze raz pobrac srodki z Waszego konta
          2)w banku zgłosić żądanie chargebacku - bank kontaktuje sie z wystawca karty (platnosc poprzez podanie danych z karty) ktory weryfikuje i dochodzi do tego co zaszlo i podejmuje decyzje o ewentualnym zwrocie pieniedzy. Dowiedzialam sie ze tez robia rozeznanie czy juz byly podobne wnioski w innych bankach odnosnie tych samych OSZUSTOW -wiec im wiecej osob sie zglosi tym wieksze szanse na odzyskanie pieniedzy!
          Zglaszajac sprawe w swoim banku Scb Pani pytala czy probowalam sie kontaktowac mailowo z nimi bo to bylby tez mocny argument po mojej stronie ale niestety jak doszlo do mnie dzisiaj ze zostalam oszukana to juz strony na internecie ani na fb nie bylo wiec Pani w formularzu zapisala ze nie mialam takiej mozliwosci....
          Mysle ze skoro zamkneli juz strony to zauwazyli ze zrobilo sie glosno i niebawem bedzie otworzona podobna strona wiec BADZMY CZUJNE-ja mysle ze na dlugi czas sie wyleczylam z zakupow od nieznanych firm!
          Ps. A zauwazylyscie ze po zrobieniu zamowienia dzwonia do Was nieznane numery tel z propozycjami pozyczek, pokazow itp itd?
          • mamaleona Re: bbwardrobe uważaj 03.01.19, 12:51
            Ja też zgłosiłem do banku o zwrot kasy, ale chcą jakiś dowód ode mnie że się kontatkowalam albo nazwę rzeczy zamówionych, ale jak teraz już ich strony nie ma skąd to w ogóle wszystko wziac
    • marlena_pe Re: bbwardrobe uważaj 04.12.18, 16:20
      Witam wszystkich tu obecnych, ja również dałam się oszukać. Jestem poirytowana swoją naiwnością oraz jawnym działaniem oszustów. Uważam, że nie należy odpuszczać i dawać przyzwolenie na tego typu praktyki. Jestem za zbiorową skargą, bądź złożeniem zawiadomienia do odpowiednich organów. Co o tym sądzicie?
      • big.blue2 Re: bbwardrobe uważaj 08.12.18, 14:51
        Jestem za. Najlepiej żeby ktoś zgłosił to na policje - im wyższa kwota tym lepsze podstawy żeby sie tym zajęli - 400 złotych jak ktoś pisze to już spora kwota - nas zrobili na 100 parę złotych, ale trzeba ganić takich oszustów. Już raz to przerabiałem. Zgłosiłem i po jakimś czasie "dziada" złapali - poszedł siedzieć na parę miesięcy - kasy nie odzyskałem, ale przynajmniej więcje osób już nie okradł
        • dorotak2018 Re: bbwardrobe uważaj 12.12.18, 21:21
          mnie na 174 zł naciągnęli konto mają w Litwie ale widzę że niby na stronie podają że są z uk... ciężko stwierdzić skąd są.....
      • isia.kub Re: bbwardrobe uważaj 13.12.18, 13:32
        Hej. Mnie też oszukali i to na sporo kasy. Jestem gotowa zgłosić sprawę na policję. Proszę o pomoc tych z Was, którzy już coś zrobili w tej sprawie.
      • izabelabalut Re: bbwardrobe uważaj 06.01.19, 08:15
        Ja też zostałam oszukana na 80 zł nie wiem co robić dalej iść na policję czy jakieś zgłoszenie grupowe ktoś by zglosil
    • asiula.86 Re: bbwardrobe uważaj 04.12.18, 18:01
      Witam, mnie też oszukali na trochę ponad 200 zł. Wkurzyłam się i po tygodniu napisałam e-maila na komisariat pobliskiej policji w UK znajdującej się niedaleko adresu jaki podają na stronie. Czekam na odpowiedz. Narazie cisza.
      • dorotak2018 Re: bbwardrobe uważaj 12.12.18, 21:22
        konto mają chyba z Litwy... bo skrót jest lh.. daj znać co i jak?
      • rybka121 Re: bbwardrobe uważaj 02.01.19, 19:56
        Witam proszę o podanie tego adresu email też wyśle maila....
        • asiula.86 Re: bbwardrobe uważaj 05.01.19, 23:00
          Mail to: enquiries@southyorks.pnn.police.uk minął miesiąc i jak narazie brak odp.
          • asiula.86 Re: bbwardrobe uważaj 05.01.19, 23:07
            Aa i oczywiście zgłosiłam to na policję..ale kasy pewnie i tak nie dostanę, niech chociaż zostanie złapany ten oszust!
    • corollka Re: bbwardrobe uważaj 04.12.18, 20:13
      Witam. U mnie taki sam scenariusz i również dałam się oszukać na kwotę ok 150 zl. Planuję zgłosić to na policję.
      • kamilaa-oszukana Re: bbwardrobe uważaj 05.12.18, 07:06
        Witam, u mnie to samo na szczęście wydałam tylko 50 zł. Teraz czytam i myślę jaka ja głupia byłam... Ehh kuszą super cenami a my mamy dla naszych pociech kupimy wszystko co piękne. Uważajcie
        • jatczyiw Re: bbwardrobe uważaj 05.12.18, 21:50
          Wszyscy musimy to zgłosić. Czym nas więcej tym lepiej
      • mamaleona Re: bbwardrobe uważaj 05.12.18, 23:03
        U mnie tak samo
    • ann11 Re: bbwardrobe uważaj 06.12.18, 19:01
      Niestety też zostałam oszukana. Sytuacja identyczna jak opisujecie. Niby byłam ostrożna. Szukałam opinii, ale wtedy jeszcze nic nie znalazłam ( 25 XI ) i skusiłam się. Zakupiłam ubranka na 200 zł. Bogata strona internetowa wydawało się, że klient będzie zadowolony i jest - z własnej naiwności.
      • big.blue2 Re: bbwardrobe uważaj 08.12.18, 14:51
        Jestem za - okolicze Myślenic.
    • joasiakochacie Re: bbwardrobe uważaj 09.12.18, 07:59
      Też tam zrobilam zakupy za 100zł! i co teraz mozna z tym zrobic
      ??
      • jatczyiw Re: bbwardrobe uważaj 09.12.18, 23:29
        joasiakochacie napisała:

> Też tam zrobilam zakupy za 100zł! i co teraz mozna z tym zrobic
        > ??
        Przede wszystkim zastrzec kartę i zgłosić sprawę na policję
    • mackoooo Re: bbwardrobe uważaj 10.12.18, 21:59
      www.warsztatjureczko.pl/ podczas logowania wyskakują dane Izabela Jureczko i dokalde takie dane jak na tej stronie. Może warto tam jutro zadzwonić i zapytać.

Izabela Jureczko
      Izabela Jureczko
      Rybnicka 201
      Gostyń, 43-176
      Śląskie, Poland

Może ktoś blisko mieszka i by tam podjechał ?
      • ann11 Re: bbwardrobe uważaj 12.12.18, 19:49
        Skąd są ubranka? Polecam stronę
        www.scamadviser.com/is-bbwardrobe.com-a-fake-site.html
        • mamaleona Re: bbwardrobe uważaj 12.12.18, 21:25
          Hmm że to oszustwo to chyba już wiemy
    • meri1986 Re: bbwardrobe uważaj 12.12.18, 15:52
      Szkoda, że dopiero teraz tu trafiłam... Na początku grudnia złożyłam zamówienie na 100 zł. Faktycznie po kilku dniach od złożenia zamówienia nie mogłam się zalogować na konto. Pisałam maile ale zero odzewu... sad
    • meri1986 Re: bbwardrobe uważaj 12.12.18, 15:58
      Podczas próby logowania wyskoczył komunikat, że adres email nie jest powiązany w serwisem (dziwne). Założyłam nowe konto na te same dane co poprzednio i podałam ten sam adres e-mail. Pojawiły się takie dane do wysyłki:

Katarzyna Majewska
      4A górki, Górki
      Klimontów, 27-640
      Polska, Poland
      • mamaleona Re: bbwardrobe uważaj 12.12.18, 21:23
        To już teraz nic z tego nie rozumie1🙄
    • pappillon01 Re: bbwardrobe uważaj 13.12.18, 14:07
      Ja także się połakomiłam - 150zl.
      Mozna sie zalogować gdy się przełączy na angielską wersje językową, ale status zamówienia jest caly czas processing"...
      • mamaleona Re: bbwardrobe uważaj 13.12.18, 20:33
        No może zależy kiedy ktoś zrobił zamówienie bo ja się zalogować nie mogę na żadną wersję
        • ann11 Re: bbwardrobe uważaj 15.12.18, 18:24
          Wrzuć coś do koszyka i wtedy spróbuj się zalogować. Ja tak zrobiłam i teraz za kazdym razem mogę się zalogować i jest dostęp do historii zamówienia
          • mamaleona Re: bbwardrobe uważaj 16.12.18, 21:32
            Wypróbowałam również i twój sposób i nic dalej że konto nie jest powiązane z adresem czy cis w tym stylu że mój mail jest niby lewy wg nich
      • ewelina.zagrabska12345 Re: bbwardrobe uważaj 18.12.18, 09:06
        Ja też złożyłam zamówienie. 120 zł poszło. Dziś chciałam napisać maila kiedy dotrą moje ciuszki i trafiłam tu. Czy ktoś się czegoś dowiedział? Czy komuś zwrócili pieniądze?
    • dorotak2018 Re: bbwardrobe uważaj 20.12.18, 20:33
      hej ja zgłosiłam sprawe do mojego banku na mlinii i wciagu 3 dni miałam kasę z powrotem na koncie odzyskali mi alleluja
      • ann11 Re: bbwardrobe uważaj 21.12.18, 18:16
        Możesz rozszerzyć? Ja w banku tylko zablokowałam kartę.
        • jatczyiw Re: bbwardrobe uważaj 21.12.18, 20:22
          ann11 napisała:

> Możesz rozszerzyć? Ja w banku tylko zablokowałam kartę.
          No dokładnie. Jakaś reklamacje skadalas? Jaki twój bank?
    • mama93 Re: bbwardrobe uważaj 30.12.18, 23:08
      A może ktoś już dzwonił na podany nr na stronie?
      • mamaleona Re: bbwardrobe uważaj 02.01.19, 11:05
        ja nie ale obawiam sie ze wyłaczyli strone ;/ chcuałam dzisj to do banku zgłosci ale nie mozna juz tam nawe wejsc
        • mama93 Re: bbwardrobe uważaj 02.01.19, 11:31
          Po prostu brak mi słów uncertain dostałam te str od koleżanki i skusilam się. Jak ja pytałam skąd ma te str to powiedziała że od znajomej, która zamawiała z tej str i po ok 2tyg otrzymała towar.. A ja czekam Juz z miesiąc i jakoś nie mogę w to uwierzyć że tamta otrzymała towar uncertain
    • ramboli.bamboli Re: bbwardrobe uważaj 02.01.19, 17:03
      Zgłosiłem dzisiaj reklamację płatności do tego sklepu w banku i jeszcze dzisiaj zwrócili pieniądze. Także nie trzeba nawet nic zgłaszać na policję ani zbierać się w większą grupę pokrzywdzonych. Wystarczy zgłosić reklamację w banku.
      • mamaleona Re: bbwardrobe uważaj 07.01.19, 15:03
        No chyba zależy to od banku
      • ewelinarzeszut Re: bbwardrobe uważaj 28.01.19, 00:22
        Ale w jakim banku? Też zostałam oszukana...
    • bebok231 Re: bbwardrobe uważaj 02.01.19, 19:18
      Witam, też zostałam oszukana... Kasa przepadła, żadnego kontaktu.... Nie wiem co robić w banku tylko zalecili zastrzec kartę nic więcej nie mogą. Gdzie można to jeszcze zgłosić?? strona w ogóle nie funkcjonuje już jest zlikwidowana..... Ma ktoś w ogóle dane do nich???
      • scholastyka1980 Re: bbwardrobe uważaj 02.01.19, 21:36
        Witam, ja rownież dałam sie nabrać na szczęście na niecałe 120 zł Zdążyłam spisać nr tel ze strony +443233132011, jednak dzisiaj strona juz sie nie wyświetla, a numer nie odpowiada 😏😖
      • izabelabalut Re: bbwardrobe uważaj 02.01.19, 23:54
        Jak to mam zgłosić do banku . Czy to możliwe że bank odda pieniądze. Także zostałam oszukana . Na policji to przyjmą odemie takie zgłoszenie jako jednostka? Izabelabalut101@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka