wirujacypunkt 26.04.20, 20:28 koronawirusa, bezsenownych wyborów, gadających głów wciskających nam ciemnote rano, wieczór i w południe. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kogucik.2872 Re: Mam już dość 26.04.20, 20:34 ja dlatego przestałem w ogóle czytać. Zresztą czytanie bredni, produkowanych dzień po dniu może mocno zaszkodzić. Czekam cierpliwie co będzie dalej. Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Mam już dość 26.04.20, 21:54 Dalej będzie bezrobocie, wielki kryzys gospodarczy, bieda, susza, drożyzna i duże bunty społeczne. Piniędzy na lapowki dla spoleczenstwa już nie będzie, no chyba, że Kaczy z Sasinem każa dodrukować. Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Mam już dość 28.04.20, 12:07 Śmiechy śmiechami, żarciki żartami, ale ja najbliższą przyszłość w ciemnych barwach widzę. Oby się moja wizja nie sprawdziła. Muszę się zebrać i poszamanić, żeby te złe czasy nie nastąpiły. Najpierw do sił wyższych o solidny długo deszcz zaapeluję. Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: Mam już dość 28.04.20, 16:03 no ! tak by człowiek ogień rozpalił i całą wioską taniec deszczu odstawił, fajkę pokoju z ziołem zakurzył i wodą ognistą przypieczętował, ale co ? Nie, bo zaraza ! Odpowiedz Link
kalllka Re: Mam już dość 28.04.20, 16:23 Prosz bardzo: do zbudowania zaklinacza potrzeba: dwóch deszczólek: jednego większej, drugiej mniejszego, pudła po szklanej pogodzie oraz zaklęcia: „niech zamknie się nad nami cisza” / lub koca, powtarzam koca, nie kaca, taca, jaca czy bacy- ale koca, z latarką/ Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: Mam już dość 28.04.20, 16:30 eeeeeeeeeee tam, koc bacy bez tacy nic nie znacy kaca potrzeba coby descyk lunął z nieba Odpowiedz Link
kalllka Re: Mam już dość 28.04.20, 16:54 A nie, w instrukcji dokładnie powiedziało: koca* *nie używać słów zamiennych, jak kac, pac, baca, jac itd.. Gdy się nad tym zastanowiłam, pisząc, pewnie dlatego by wirujący punkt podczas zaklinania nie wpadł w wibrację i nie wkręcił się zaogniając i tak już piekielnie trudna pogodę. Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: Mam już dość 28.04.20, 17:00 to jakaś wywrotowa instrukcja. Starzy Indianie wiedzą lepiej Odpowiedz Link
kalllka Re: Mam już dość 28.04.20, 17:08 No, a znasz inne podawane w głuchym telefonie? W każdym razie, czyniąc powinność- zawiadomiłam, pozostawiając do usług.. etc etc Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: Mam już dość 28.04.20, 17:09 jednakowoż ja bym wolał ognisko, zioło i napój ognisty latarka mi nie pasi Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Mam już dość 01.05.20, 16:41 I co ? Siedziałam cichutko i szamaniłam, szamaniłam aż u nas wczoraj solidnie polało, dzisiaj nad rane lunęło z nieba, wczesnym popołudniem zaczęło padać, najpierw solidnie, później równo i wolno i tak do niedawna. U nas ma padać każdego dnia i ma być tak do wtorku. Niech pada. Niech tak się stanie Bo ja nadal szamanie. Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Mam już dość 03.05.20, 15:29 I jak dowieźli wodę ? U mnie wody pod dostatkiem. Padało 2 maja z przerwami. Pada dzisiaj raz bardziej innym razem nieco mniej, ale pada z przerwami od nocy. Do czego doszło, człek cieszy się, że pada i pada. Odpowiedz Link