Dodaj do ulubionych

Mam już dość

26.04.20, 20:28
koronawirusa, bezsenownych wyborów, gadających głów wciskających nam ciemnote
rano, wieczór i w południe.
Obserwuj wątek
    • kogucik.2872 Re: Mam już dość 26.04.20, 20:34
      ja dlatego przestałem w ogóle czytać. Zresztą czytanie bredni, produkowanych dzień po dniu może mocno zaszkodzić. Czekam cierpliwie co będzie dalej.
      • wirujacypunkt Re: Mam już dość 26.04.20, 21:54
        Dalej będzie bezrobocie, wielki kryzys gospodarczy, bieda, susza, drożyzna i duże bunty społeczne.
        Piniędzy na lapowki dla spoleczenstwa już nie będzie, no chyba, że Kaczy z Sasinem każa dodrukować.
        • kogucik.2872 Re: Mam już dość 26.04.20, 22:06
          czyli kosy na sztorc.
          • kalllka Re: Mam już dość 27.04.20, 17:15
            A skąd weźmiesz kosy.., Szelo?
            • kogucik.2872 Re: Mam już dość 27.04.20, 17:31
              a latają mi tu po osiedlu stadami big_grin
              • kalllka Re: Mam już dość 27.04.20, 17:32
                Fiu, fiu, szypki jesteś
                • kogucik.2872 Re: Mam już dość 27.04.20, 17:33
                  jak to kogut na wiosnę big_grin
                  • wirujacypunkt Re: Mam już dość 28.04.20, 12:07
                    Śmiechy śmiechami, żarciki żartami, ale ja najbliższą przyszłość w ciemnych barwach widzę.
                    Oby się moja wizja nie sprawdziła.
                    Muszę się zebrać i poszamanić, żeby te złe czasy nie nastąpiły.
                    Najpierw do sił wyższych o solidny długo deszcz zaapeluję.
                    • kogucik.2872 Re: Mam już dość 28.04.20, 16:03
                      no ! tak by człowiek ogień rozpalił i całą wioską taniec deszczu odstawił, fajkę pokoju z ziołem zakurzył i wodą ognistą przypieczętował, ale co ? Nie, bo zaraza ! suspicious
                      • kalllka Re: Mam już dość 28.04.20, 16:23
                        Prosz bardzo:
                        do zbudowania zaklinacza potrzeba:
                        dwóch deszczólek: jednego większej, drugiej mniejszego, pudła po szklanej pogodzie oraz zaklęcia: „niech zamknie się nad nami cisza”
                        / lub koca, powtarzam koca, nie kaca, taca, jaca czy bacy- ale koca, z latarką/

• kogucik.2872 Re: Mam już dość 28.04.20, 16:30
                          eeeeeeeeeee tam, koc bacy bez tacy nic nie znacy
                          kaca potrzeba coby descyk lunął z nieba big_grin
                          • kalllka Re: Mam już dość 28.04.20, 16:54
                            A nie, w instrukcji dokładnie powiedziało: koca*
                            *nie używać słów zamiennych, jak kac, pac, baca, jac itd..
                            Gdy się nad tym zastanowiłam, pisząc, pewnie dlatego by wirujący punkt podczas zaklinania nie wpadł w wibrację i nie wkręcił się zaogniając i tak już piekielnie trudna pogodę.
                            • kogucik.2872 Re: Mam już dość 28.04.20, 17:00
                              to jakaś wywrotowa instrukcja. Starzy Indianie wiedzą lepiej big_grin
                              • kalllka Re: Mam już dość 28.04.20, 17:08
                                No, a znasz inne podawane w głuchym telefonie?
                                W każdym razie, czyniąc powinność- zawiadomiłam, pozostawiając do usług.. etc etc
                                • kogucik.2872 Re: Mam już dość 28.04.20, 17:09
                                  jednakowoż ja bym wolał ognisko, zioło i napój ognisty big_grin latarka mi nie pasi big_grin
                                  • wirujacypunkt Re: Mam już dość 01.05.20, 16:41
                                    I co ?
                                    Siedziałam cichutko i szamaniłam, szamaniłam aż u nas wczoraj solidnie polało, dzisiaj nad rane lunęło z nieba, wczesnym popołudniem zaczęło padać, najpierw solidnie, później równo i wolno i tak do niedawna. U nas ma padać każdego dnia i ma być tak do wtorku.
                                    Niech pada.
                                    Niech tak się stanie
                                    Bo ja nadal szamanie.
                                    • kogucik.2872 Re: Mam już dość 01.05.20, 16:53
                                      u mnie właśnie wiozą wodę big_grin
                                      • wirujacypunkt Re: Mam już dość 03.05.20, 15:29
                                        I jak dowieźli wodę ?
                                        U mnie wody pod dostatkiem.
                                        Padało 2 maja z przerwami.
                                        Pada dzisiaj raz bardziej innym razem nieco mniej, ale pada z przerwami od nocy.
                                        Do czego doszło, człek cieszy się, że pada i pada.
                                        • kogucik.2872 Re: Mam już dość 03.05.20, 18:40
                                          nie za wiele, ale trochę dowieźli big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka