cicuta 07.11.09, 18:00 Dziewczynki 9 Julia 6 Aleksandra 6 Natalia 6 Oliwia 5 Hanna 5 Maja 5 Maria 5 Zuzanna 4 Emilia 3 Karolina 3 Michalina 2 Amelia 2 Jagoda 2 Lena 2 Nikola 2 Patrycja 2 Pola 2 Sara 2 Weronika 2 Wiktoria 2 Zofia Agata Angelika Antonina Arleta Daria Helena Iga Janina Julita Kasandra Klaudia Kornelia Laura Lucyna Małgorzata Marta Martyna Nadia Sonia Urszula Vanessa Chłopcy 9 Oskar 8 Jan 6 Antoni 6 Filip 6 Jakub 6 Michał 4 Dominik 4 Franciszek 4 Igor 3 Kacper 3 Kamil 3 Maksymilian 2 Damian 2 Ignacy 2 Julian 2 Karol 2 Krystian 2 Mateusz 2 Norbert 2 Olaf 2 Paweł 2 Piotr 2 Rafał 2 Szymon 2 Wiktor 2 Wojciech Adam Adrian Albert Aleksander Bartosz Belzebub Benjamin Bruno Cezary Eryk Gabriel Gustav Iwo Jarowit Jeremi Juliusz Kajetan Kazimierz Konrad Krzysztof Maciej Marcin Marek Mikołaj Miłosz Oliwier Przemysław Radosław Remigiusz Stanisław Stefan Tadeusz Tymon Zygmunt oraz Mounier Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nelcia714 Re: WnŚ Warszawa 7.11 07.11.09, 18:34 Zaskakują 3 Michaliny,Kasandra i Lucyna.U chłopców zdziwił mnie Belzebub. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: WnŚ Warszawa 7.11 07.11.09, 18:48 Tak ,ten Belzebub to chyba jakiś mało śmieszny żart. Poza tym zwrócił moją uwagę Jarowit (jest takie imię?), Zygmunt, Mounier (rodzice zapewne obcokrajowcy). No i czołówka - Oskar zdominował Jakuba i Mateusza. A wśród dziewczynek króluje nieśmiertelna Julia. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: WnŚ Warszawa 7.11 07.11.09, 18:50 jeśli chodzi o Jarowita to nie pierwszy raz się z tym imieniem spotykam - kilkanaście lat temu w USC odmówiono zarejestrowania tego imienia przyjacielowi mojej rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: WnŚ Warszawa 7.11 07.11.09, 20:05 pl.wikipedia.org/wiki/Jarowit - jako imię nie było w czasach dawnych notowane w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: WnŚ Warszawa 7.11 07.11.09, 18:48 wśród dziewczynek, oprócz Kasandry, nie zaskakuje mnie nic zbytnio. ale... 9 Oskarów???????????????????? kiedy? jak? gdzie? zdziwiona jestem nieludzko Belzebuba traktuję jako dowcip dla prasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicuta Re: WnŚ Warszawa 7.11 IP: *.acn.waw.pl 07.11.09, 19:32 Belzebub dowcip generalnie niesmieszny, msz rodzice, ktorzy robia sobie takie zarty (a owszem, bylo z nazwiskiem podane, zebyscie nie mysleli...) maja cos nie tak z glowa. O ile w wielu sprawach imienniczych tolerancyjna jestem, to mi sie w glowie nie miesci... Oskarow juz od dawna regularnie bylo sporo, ale rzeczywiscie w tym tygodniu liczba powalajaca. Za to inne meskie zawyczaj bedace w czolowce tym razem nisko... Jarowit mial piekne drugie imie - Jaksa. Mounier rzeczywiscie obce nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: WnŚ Warszawa 7.11 07.11.09, 19:36 no właśnie jakoś widzę, że Kacprów mniej a Gustav? nazwisko polskie czy obcobrzmiące? Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: WnŚ Warszawa 7.11 07.11.09, 19:44 a jednak po wczytaniu się wśród dziewczynek też znalazłam zaskakujące jak na obecne czasy imię - Arleta Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: WnŚ Warszawa 7.11 07.11.09, 20:18 Zaskakują mnie 3 Michaliny, Arleta, Kasandra, Lucyna. 9 Julii ? Czy ta populraność kiedyś sie w końcu skończy ?! W męskich - liczba Oskarów większa od liczby Jakubów także zaskakuje Poza tym 4 Dominików i 3 Kamilów No i ... Przemysław, Jarowit, Benjamin i ten Belzebub Odpowiedz Link Zgłoś
wzorowa_mama Re: WnŚ Warszawa 7.11 - Belzebub 09.11.09, 09:31 No cóż, są jak widać ludzie ze specyficznym poczuciem humoru. Dla mnie to żenada i pozostaje tylko o rodzicach z politowaniem myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bati Re: WnŚ Warszawa 7.11 - Belzebub IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 10:04 To chyba zart! Chyba nikt by nie skrzywdzil tak wlasnego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: WnŚ Warszawa 7.11 - Belzebub 10.11.09, 09:50 Ciekawe czy mały Belzio ma już różki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bati Re: WnŚ Warszawa 7.11 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 10:11 Boom na Julki i Ole chyba nigdy sie nie skonczy. Zaskakuja pozytywnie: Arleta, Julita, Kasandra, Lucyna. U chlopcow - 9 Oskarow- szok. Pozytywy dla: Benjamina, Eryka, Jarowita, Kajetana, Remigiusza. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: WnŚ Warszawa 7.11 13.11.09, 20:35 Gość portalu: bati napisał(a): > Boom na Julki i Ole chyba nigdy sie nie skonczy. Skonczy sie skonczy, ale moda immienicza zmienia sie powoli, to zajmuje dobrych kilka, jak nie kilkanascie lat. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: WnŚ Warszawa 7.11 13.11.09, 22:45 9 Oskarów faktycznie rzuca na kolana. Jaksa bardzo ciekawy. Belzebub bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: WnŚ Warszawa 7.11 17.11.09, 16:27 szczekuszka napisała: ale moda immienicza zmienia sie powoli, to zajmuje dobrych > kilka, jak nie kilkanascie lat. Szczekuszko, sęk w tym, że julkowa moda JUŻ trwa kilka dobrych lat Przynajmniej z 10 IMO. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: WnŚ Warszawa 7.11 17.11.09, 19:20 Dla imion o tego typu charakterystyce popularności należy się liczyć z mniej więcej 10 latami dochodzenia do szczytu, 10 latami na szczycie i 10 latami schodzenia ze szczytu. Musi dorosnąć całkiem nowe pokolenie, które jest z Julią osłuchane tak jak my z Katarzyną, żeby zaczęła być rzadziej nadawana. Odpowiedz Link Zgłoś