kedul 30.01.04, 00:42 Czesc, mam na imie Ludomir. Za kilka tygodni przyjdzie na swiat nasz Synek (tak mowi pani doktor), przegladam imiona szukajac jakiegos odpowiedniego dla "kitka" i jakos nie zauwazylem mojego - nie podoba wam sie ? Dla naszego "kitka" mamy kilka, to znaczy jam mam na razie dwa: Ksawery i Maksymilian, a zona mysli o Szczepanie i Szymonie. Pozdrawiam ludek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziarek_edziecko Re: a Ludomir ? 30.01.04, 09:00 Cześć. Imię Ludomir to nie mój gust, ale są różne gusta, prawda ? Z podanych przez Ciebie imion podoba mi się Szymon i Maksymilian. Szczepan i Ksawery mi się nie podobają, ale to tylko moje zdanie. Pozdrawiam i zycze udanego wyboru imienia. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: a Ludomir ? 30.01.04, 14:50 madziarek_edziecko napisała: > Cześć. > Imię Ludomir to nie mój gust, ale są różne gusta, prawda ? > Z podanych przez Ciebie imion podoba mi się Szymon i Maksymilian. > Szczepan i Ksawery mi się nie podobają, ale to tylko moje zdanie. Moje preferencje kształtują się dokładnie odwrotnie. A imię Ludomir kojarzy mi się pozytywnie, z Ludomirem Różyckim, wybitnym kompozytorem okresu młodej Polski. Zdrobnienie "Ludek" - rewelacja; pamiętacie słodką Ludeczkę z Mikołajka? Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: a Ludomir ? 30.01.04, 10:20 czesc. ja osobiscie jestem przeciwna nadawaniu imion rodzicow-dzieciom. bo to pozniej problem z imieninami.Masz bardzo ladne imie ale boje sie, ze zdrobnienie od tego imienia to "Ludek". Fajnie ale w pewnym przedziale wiekowym. Z imion meskich podobaja mi sie tanislaw, Bruno,Janusz. Wszystko jednak zalezy od nazwiska. Pamietaj, ze facet raczej nie zmienia nazwiska. Podoba mi sie Szymon ale np do mojego nazwiska na SZ-wukluczone. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: a Ludomir ? 30.01.04, 12:49 kedul napisał: > Dla naszego "kitka" mamy kilka, to znaczy jam mam na razie dwa: Ksawery i > Maksymilian, a zona mysli o Szczepanie i Szymonie. > Pozdrawiam > ludek Czesc Imie Ludomir, bardzo mi sie podoba. Fajnie, ze zagladaja tu osoby, takze z rzadkimi imionami. Dla Twojego dzidziusia proponuje imie-SZCZEPAN! Super, super, imie. Ostatecznie Szymon, mimo iz jest troche za popularne. Maksymilian i Ksawery to tez bardzo ladne imiona, ale wybieram Szczepana. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1000 Re: a Ludomir ? 30.01.04, 13:09 Mi sie najbardziej z wymienionych podoba takze Szczepan - jest to pierwotna spolonizowana forma greckiego imienia Stefan. Szczepan imieniny obchodzi: 3 sierpnia i 26 grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka88 Re: a Ludomir ? 31.01.04, 21:05 Lubomir to śliczne imię a synkowi proponowałabym Szymon coć mi się osobiście podoba jeszcze Gabriel i Mikołaj. Jeślo Twoja żona ma na imię Kamila to się znamy chyba bo studiowałam z nią na kierunku turystyka. Gratuluje dzidziusia. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś