skatka 15.02.10, 14:54 Szukam imienia dla mającej się pojawić na świecie wiosną siostry chłopca o imieniu Marceli. Chciałabym, aby te imiona współbrzmiały, współgrały, ale nie do tego stopnia, żebym córkę nazwała Marcelina. Może ktoś ma jakąś propozycję? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Siostra Marcelego 15.02.10, 15:29 Marceli i Rozalia Marceli i Klementyna Marceli i Dobromiła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyprysiowa Re: Siostra Marcelego IP: *.centertel.pl 15.02.10, 15:33 Klara, Kornelia, Karolina? podoba mi sie to M&K Laura, Matea? Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Siostra Marcelego 15.02.10, 15:37 Matylda Kornelia Klementyna Konstancja Ignacja Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoła1 Re: Siostra Marcelego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 15:42 Lilianna,Laura,Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Siostra Marcelego 15.02.10, 16:06 Marceli i Lucja (nie mam polskich liter ) Marceli i Liwia Marceli i Luiza Marceli i Konstancja Marceli i Blanka Propozycja "Rozalia" takze bardzo mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
skatka Re: Siostra Marcelego 15.02.10, 19:08 A co sądzicie o zestawieniu: Marceli i Michalina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyprysiowa Re: Siostra Marcelego IP: 178.56.43.* 15.02.10, 22:24 Podoba mi sie bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Siostra Marcelego IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.10, 23:12 Zestaw jest idealny tylko ze ja za Michalina nie przepadam... Ale to nie mnie ma sie podobac Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Siostra Marcelego 15.02.10, 23:17 skatka napisała: > A co sądzicie o zestawieniu: Marceli i Michalina? ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczynka Re: Siostra Marcelego IP: *.171.192.186.static.crowley.pl 15.02.10, 19:14 Judyta! Jowita Konstancja Aniela Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Siostra Marcelego 15.02.10, 20:24 pierwsza myśl - Michalina (widzę, że też bierzesz pod uwagę), oraz Urszula i Olga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fryka Re: Siostra Marcelego IP: *.chello.pl 20.02.10, 23:54 Marcel i Laura Gabriela Klara Odpowiedz Link Zgłoś
iguska26 Re: Siostra Marcelego 18.02.10, 09:10 Marcel i Róża Marcel i Regina Marcel i Ramona Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Siostra Marcelego 18.02.10, 19:12 iguska26 napisała: > Marcel i Ramona To miała być siostra Marcelego, a Ramona to po polsku Rajmunda. Odpowiedz Link Zgłoś
iguska26 Re: Siostra Marcelego 18.02.10, 19:38 Ramona imieniny 31 sierpnia funkcjonuje w naszym kraju tak jak Luiza która jest Ludwiką Przepraszam za błąd - Marceli i Róża, Marceli i Ramona, Marceli i Regina Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Siostra Marcelego 18.02.10, 19:41 iguska26 napisała: > Ramona imieniny 31 sierpnia funkcjonuje w naszym kraju tak jak Luiza > która jest Ludwiką Nie, nie funkcjonuje. To całkiem nowy przeszczep i liczba nadań niezauważalna, także w porównaniu z dość rzadką Luizą. Odpowiedz Link Zgłoś
iguska26 Re: Siostra Marcelego 18.02.10, 20:28 Funkcjonuje i w kalendarzu też jest 31 sierpnia imieniny Luiza dość rzadka, a to dobre Ramona - znam dwie Ramony (ze studiów jeszcze), Luiza córka mojej koleżanki, matka kolegi Dionizego, moja promotorka /Droga Gaudencjo, to że masz w stosunku do mojej osoby jakiś problem, nie znaczy że nie mam racji, bo rację mam. Ramona nie jest nowym przeszczepem, moje koleżanki ze studiów teraz 35letnie to Ramony / Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Siostra Marcelego 18.02.10, 20:42 iguska26 napisała: > Funkcjonuje i w kalendarzu też jest 31 sierpnia imieniny Nie w moim. Nie ma czegoś takiego, jak oficjalny kalendarz. Kalendarz moze wydać każdy i jest bez znaczenia, co tam sobie wpisze. Moze wpisać wszystko. > Luiza dość rzadka, a to dobre Też uważam, ze to dobrze. > Ramona - znam dwie Ramony (ze studiów jeszcze), Luiza córka mojej > koleżanki, matka kolegi Dionizego, moja promotorka No i? > /Droga Gaudencjo, to że masz w stosunku do mojej osoby jakiś > problem, nie znaczy że nie mam racji, bo rację mam. ROTFL!!!! Na serio uważasz, że zmieniłam poglądy, bo Ty się pojawiłaś na forum? Wrzuć sobie "Ramonę" w wyszukiwarkę, to zobaczysz. 35 lat to baaardzo mało w odniesieniu do imion. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Siostra Marcelego 18.02.10, 21:16 czy ja dobrze rozumiem? wolę się upewnić, bo może znów mi odbiór nawala. fakt, że znasz dwie Luizy, oznacza, że nie jest to imię stosunkowo rzadkie? a zatem skoro ja znam dwie Sabriny, to też oznacza, że mam liczyć to imię w poczet popularnych? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Siostra Marcelego 19.02.10, 10:50 Dla Iguski Konstancja i Gustaw są nuuuuudą. Więc co tu mówić o Luizie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Siostra Marcelego 19.02.10, 20:32 Miałam 3 Luizy w niedużej szkole, więc sama odbierałam to imię jako popularne, ale nadań Luiza ma 7 tys., a to mało. Odpowiedz Link Zgłoś
vocativa Re: Siostra Marcelego 18.02.10, 19:48 Podoba mi się Twoja propozycja (Marceli i Michalina)ale jeszcze bardziej podoba mi się Marceli i Łucja Odpowiedz Link Zgłoś
joa261 Marcelek i Hania 19.02.10, 21:22 Marcelek i Hania Tak mają na imię dzieciaczki mojej przyjaciółki I teraz dla mnie do Marcelka pasuje tylko Hania Hihi Odpowiedz Link Zgłoś