bioo 19.02.10, 10:01 od wczoraj wiadomo, że będzie Dziewczynka... i tu zaczyna sie problem z imieniem Chłopiec miał byc Krzyś, a dzieczynka może Maria, Alicja lub Kasia, a moze jeszcze cos innego nam przyjdzxie do głowy nazwisko krótkie 4-ro literowe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mossiam Re: siostra MAłgosi 19.02.10, 10:14 Do Małgosi zawsze pasowała mi Kasia, ale to pewnie na zasadzie skojarzeń osobistych. Jeśli chodzi o ilość Katarzyna plasuje się na podobnej pozycji co Małgorzata i jest rzadziej nadawana niż Maria czy Alicja, ale trzeba mieć na uwadze popularność sprzed 30-40 lat. Nie mniej jednak, mój głos na Katarzynę. Albo inne: Emilia, Michalina, Urszula, Marcelina. Gratuluję i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: siostra MAłgosi 19.02.10, 11:11 mossiam napisała: > Do Małgosi zawsze pasowała mi Kasia Mi też Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: siostra MAłgosi 19.02.10, 10:27 Popieram Katarzynę lub Alicję. Poza tym: Magdalena Karolina Weronika Agata Dominika Joanna Paulina Urszula też jest IMO pasująca i ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
bioo Re: siostra MAłgosi 19.02.10, 10:31 no tak, Urszule też bralismy po d uwagę i jeszcze Lidia tyle, ze i Ala i Lidia są trochę "za miękkie" do nazwiska, ale tak nam chodza po głowie mąż pracuje w szkole i ma niestety sporo róznych skojarzeń z różnymi imionami i niektóre wogóle nie wchodza w grę na pewno zadne modne i popularne Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: siostra MAłgosi 19.02.10, 12:31 Może Małgosia i Basia? Barbara nie jest ani modna ani popularna teraz. Może spodoba się Wam Monika, Agnieszka, Marta, Alina zamiast Alicji? Odpowiedz Link Zgłoś
bioo Re: siostra MAłgosi 19.02.10, 10:33 Alicja podobno teraz dość popularna się stała Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: siostra MAłgosi 19.02.10, 11:57 ale w dalszym ciągu nie tak jak Małgosia dwadzieścia lat temu jeśli iść wyznacznikiem popularności, to podobnie plasuje się faktycznie Kasia - teraz nie aż tak częsta, za to dwa pokolenia wyżej wyeksploatowana Odpowiedz Link Zgłoś
iguska26 Re: siostra MAłgosi 19.02.10, 13:27 Małgosia i Basia Małgosia i Ela Małgosia i Asia Małgosia i Weronika Alicja też ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoła1 Re: siostra MAłgosi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 13:35 z wymienionych imion najbardziej podoba mi się Alicja, a inne propozycje to Emilia i Irmina Odpowiedz Link Zgłoś
vocativa Re: siostra MAłgosi 19.02.10, 13:43 Małgosia i Kasia Małgosia i Agatka Małgosia i Bogusia(Bogumiła)i za tym zestawem najbardziej głosuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden-z-wielu Re: siostra MAłgosi IP: *.kielce.vectranet.pl 19.02.10, 15:27 Jeżeli już wybrałabym Małgosia i Marysia, ale tu podsuwał inne propozycje: - Małgosia i Marietta - Małgosia i Michalina - Małgosia i Gaja - Małgosia i Sonia Tam gdzie postawiłam to najbardziej mi pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
a-nulla Re: siostra MAłgosi 19.02.10, 19:15 Katarzyna zdecydowanie. Ale pasuje i podoba mi się też Michalina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: siostra MAłgosi IP: 212.180.168.* 20.02.10, 07:34 Ja jestem Malgosia a moja mlodsza siostra Kasia,w naszym pokoleniu- nuda...,ale w pokoleniu naszych dzieci calkiem świeży zestaw Moze Magda jeszcze albo ew.Agata.. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: siostra MAłgosi 20.02.10, 08:32 Przede wszystkim na wstępie gratuluję dziewczynki. Imiona, które rozważasz są bardzo ładne. Zresztą imię Małgosia również bardzo mi się podoba. Najbardziej z Twoich pomysłów podoba mi się Alicja. Kasia jest super, ale wydaje mi się, że zbyt podobna do Gosi, natomiast Marysia w połączeniu z Małgosią kojarzy mi się z "M jak miłość" . Od siebie zaproponuję Ci Agatkę, Emilię, Dorotkę, Paulinkę i Ewę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mła Re: siostra MAłgosi IP: *.171.219.20.static.crowley.pl 20.02.10, 09:56 Małgosia to sliczne imię proponuję: Basia, Krysia oraz Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KingaKraK Re: siostra MAłgosi IP: *.147.53.173.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.02.10, 19:28 Barbara, Weronika, Nina Ale Gosia i Basia są super Odpowiedz Link Zgłoś
effuska Re: siostra MAłgosi 20.02.10, 23:05 Gratulacje! Małgosia i Kasia dla mnie super Ale też: Małgosia i Ania oraz Małgosia i Marcelina Małgosia i Michalina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fryka Re: siostra MAłgosi IP: *.chello.pl 20.02.10, 23:39 hmm... może Aleksandra lub Gabriela Odpowiedz Link Zgłoś