dalenia 30.04.10, 20:25 Poprzednie takie wątki są już zarchiwizowane Odwiedziłam dzisiaj plac zabaw i podzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami Jakub i Agatka Kalinka Klaudia i Martynka Igorek Anastazja A na koniec mój "ulubiony zestaw" Starszego chłopca widziałam na placu już kilka lat temu, wiedziałam, że ma mu się urodzić braciszek, jednak sądziłam, że rodzice wybiorą coś innego. Olgierd i Oskar Chyba koniecznie chcieli oba na "o". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quasi.modo Re: Na placu zabaw 30.04.10, 22:18 dalenia napisała: > Olgierd i Oskar > > Chyba koniecznie chcieli oba na "o". Szkoda, że nie Onufry... Pozostałe imiona sympatyczne, zwłaszcza Kalina i Anastazja. Poza Kubą nie ma tych najpopularniejszych. Klaudia troche mnie dziwi, bo myślałam, że moda na to imię przeszła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaKai Re: Na placu zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 22:28 a my dzis na placu zabaw spotkalismy Krzysztofa i Jasia Zosie i Ale oraz Alanka (znajomych synek mowi na niego Analek) przemknela tez Olga i Igor Odpowiedz Link Zgłoś
iryska84 Re: Na placu zabaw 01.05.10, 02:02 > Alanka (znajomych synek mowi na niego Analek )))) biedny. Odpowiedz Link Zgłoś
malg0ska Re: Na placu zabaw 07.05.10, 23:29 iryska84 napisała: > > Alanka (znajomych synek mowi na niego Analek > )))) biedny. taa... ciekawe czemu dziecko tak akurat przekręciło imię...? czyżby miało już taką wiedzę o świecie? ;> bo w przypadek nie wierzę a swoją drogą ciekawe czemu tak popularne imie jak Kuba nie jest przekręcane na... Kupa. Chyba tylko ze względu na tą popularność; wszyscy sie juz do tego imienia przyzwyczaili. Moja wypowiedz nie ma na celu nikogo urazic ale jest to dla mnie zastanawiające i przeczytawszy tę wypowiedz mi się nasunęło na myśl. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Na placu zabaw 07.05.10, 23:40 malg0ska napisała: > taa... ciekawe czemu dziecko tak akurat przekręciło imię...? czyżby > miało już taką wiedzę o świecie? ;> bo w przypadek nie wierzę Czy myślisz, że dziecko wie co znaczy "analek" ?! Gratuluję... Nie sądzisz, że po prostu się przejęzyczyło, tak jak np. była niedawno mowa na forum o dziewczynce, która mówiła Lełon? > a swoją drogą ciekawe czemu tak popularne imie jak Kuba nie jest > przekręcane na... Kupa. A Kuba nie jest na nic przekręcany, bo generalnie jest łatwy do wymówienia. Ludzie, zastanówcie się kilka razy zanim napiszecie takie głupoty, bo to naprawdę żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
malg0ska Re: Na placu zabaw 08.05.10, 00:16 dalenia napisała: > malg0ska napisała: > > taa... ciekawe czemu dziecko tak akurat przekręciło imię...? czyżby > > miało już taką wiedzę o świecie? ;> bo w przypadek nie wierzę > > Czy myślisz, że dziecko wie co znaczy "analek" ?! Gratuluję... Nie sądzisz, że > po prostu się przejęzyczyło, tak jak np. była niedawno mowa na forum o dziewczy > nce, która mówiła Lełon? to było pytanie postawione ironicznie... oczywistym jest fakt, że nie wie co to znaczy natomiast mogło usłyszec np. od swoich rodziców jak oni się "przejęzyczali" mówiąc o dziecku noszącym to imię. W końcu dzieci często powtarzaja to co usłyszą. I ta wersja mi się wydaje najbarziej prawdopodobna, choć fakt, możliwe jest, że to jego neologizm słowotwórczy. > > > a swoją drogą ciekawe czemu tak popularne imie jak Kuba nie jest > > przekręcane na... Kupa. > > A Kuba nie jest na nic przekręcany, bo generalnie jest łatwy do wymówienia. Dzieciom głoski b i p się baardzo często mylą a może nie tyle co mylą natomiast dzieci generalnie używają mowy bezdźwięcznej. > Ludzie, zastanówcie się kilka razy zanim napiszecie takie głupoty, bo to napraw > dę żałosne. Po prostu zastanawia mnie fakt czemu ludzie ( i chodzi mi o dorosłych bo dzieci nie robia tego świadomie) przekręcaja, zwykle złośliwie, częsciej imiona, które są mniej popularne pomimo, że i te popularne jak np. Kuba mozna zmienić łatwo na niezbyt miłą nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Na placu zabaw 08.05.10, 10:13 malg0ska napisała: > to było pytanie postawione ironicznie... oczywistym jest fakt, że > nie wie co to znaczy natomiast mogło usłyszec np. od swoich rodziców > jak oni się "przejęzyczali" mówiąc o dziecku noszącym to imię. W > końcu dzieci często powtarzaja to co usłyszą. I ta wersja mi się > wydaje najbarziej prawdopodobna, Tak, jasne. A mój brat mówił w dzieciństwie "granowaty" (kolor), bo słyszał, jak rodzice się "przejęzyczali". To też bardzo prawdopodobna wersja, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Na placu zabaw 08.05.10, 11:44 > nie wie co to znaczy natomiast mogło usłyszec np. od swoich rodziców > jak oni się "przejęzyczali" mówiąc o dziecku noszącym to imię. W > końcu dzieci często powtarzaja to co usłyszą. I ta wersja mi się > wydaje najbarziej prawdopodobna Nieprawda, dzieci często przestawiają sylaby lub litery, same z siebie. Ulubione przestawienie mojej córki to "niepodziałek" na poniedziałek, całkiem długo tak mówiła i nie słyszała różnicy między swoim a moim poniedziałkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Na placu zabaw 08.05.10, 20:42 jowita771 napisał: > Ulubione przestawienie mojej córki to "niepodziałek" na poniedziałek, Śliczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Na placu zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 11:06 To Ty się zastanów bo malgOska ma rację. Piszesz tendencyjny post pod gust stałych bywalczyń forum i jeszcze jesteś zdziwiona krytyką.Dodam, że ani Alan ani Kuba nie są moimi ulubionymi imionami.Dodam także że jedno i drugie można przekrecić. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Na placu zabaw 10.05.10, 11:32 znaczy, co tu jest pod mój gust? (pytam jako stała bywalczyni) plac zabaw? owszem, lubię Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Na placu zabaw 10.05.10, 19:02 Gość portalu: agata napisał(a): > To Ty się zastanów bo malgOska ma rację. Piszesz tendencyjny post > pod gust stałych bywalczyń forum i jeszcze jesteś zdziwiona > krytyką.Dodam, że ani Alan ani Kuba nie są moimi ulubionymi > imionami.Dodam także że jedno i drugie można przekrecić. Post najwyraźniej do mnie. Zapytam : 1. Na czym polega "tendencyjność" mojego postu? 2. Jaki jest gust stałych bywalczyń? 3. Kto mnie skrytykował?! Jakoś w tym poście krytyką dotknięta nie zostałam. Oba imiona można przekręcić, to samo przecież napisałam, więc o co Ci Agato chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Na placu zabaw IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.05.11, 20:56 ja tam zawsze przekręcam Kubę na Kupę nie lubię tego imienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Na placu zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 10:14 Małe dzieci często mylą lub przekręcają imiona i nie ma w tym nic dziwnego. Dla przykładu 5 -letnia Wiktoria nazywała 2- letnią Danielkę- Daleńką, Karolina była Kaloriną a wczęsniej Anininą Odpowiedz Link Zgłoś
gag-nes Re: Na placu zabaw 02.09.12, 21:34 A my spotkaliśmy dzisiaj: Klaudię i Martynkę (bliźniaczki) Zosię i (o zgrozo!) Samantę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bati Re: Na placu zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.10, 22:39 Kalinka super! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Na placu zabaw 30.04.10, 23:00 Bez zachwytów, najbardziej podoba mi się Anastazja. Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Na placu zabaw 01.05.10, 07:51 My ostatnio na placu zabaw spotkaliśmy: Laurę, Nadię, Ninę, Adę, Wiktorię, Julię, Alę, Alana, Damiana, Przemka, Karola, Antoninę. Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: Na placu zabaw 01.05.10, 09:23 my regularnie spotykamy: Olgę,Zuzię,Natalię x2,Amelię x2,Weronikę,Gabrysię,Julię,Maję,Marysię Michała,Bartka x4,Kubę x3,Piotra x2,Aleksandra x2,Ksawerego,Krzysia,Krystiana,Radka,Huberta,Maćka,Wiktora x2,Stasia kurcze, sporo tych dzieci a takie małe osiedle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyprysiowa Re: Na placu zabaw IP: 178.56.40.* 01.05.10, 09:31 Ładne te imionka: Agatka, Martynka, Kalinka i Anastazja - takie sympatyczne i miłe dla ucha.... Jakis czas temu podczas zakupow w galerii usłyszałam jak tatus woła rodzenstwo: Oskar i Oliwier, chyba taki duet jest dosc czesty... Nasz plac zabaw okupuje najczesciej: Aleksandra (6 lat) Jaś (2l) Kuba (3l) Filip i Klara (blizniaki 1,5l) Bartuś (2l) Krzyś (4l) Julek to ciezko mi zliczyc, zawsze jakas plac okupuje chyba tyle..... jescze przypomniał mi sie tak 1,5-2 letni Tobiasz Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r cyprysiowa 11.05.10, 10:46 ''Nasz plac zabaw okupuje najczesciej: Aleksandra (6 lat) Jaś (2l) Kuba (3l) Filip i Klara (blizniaki 1,5l) Bartuś (2l) Krzyś (4l) Julek to ciezko mi zliczyc, zawsze jakas plac okupuje chyba tyle..... jescze przypomniał mi sie tak 1,5-2 letni Tobiasz'' to wycieczka przedszkolna była, czy tak siedzisz i liczysz za kazdym razem , zapamiętując buzie dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: cyprysiowa 11.05.10, 21:38 Myślisz, że jak się chodzi codziennie na plac zabaw, to nie da się bez kajecika zapamiętać imion stałych bywalców? Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Na placu zabaw 01.05.10, 09:59 to urozmaicone ładnie! u mnie ostatnio - Oliwia, Michał i Piotruś, Wiktoria, Tosia, Madzia, Adrian, Rafał, Dominik (mój), Tomek. Odpowiedz Link Zgłoś
chce_bobo Re: Na placu zabaw 01.05.10, 11:29 Kalina- chyba idzie moda na to imi. Ładne. u nas na placu bawiły sie ostatnio: mój Leon 2007 Nina 2008 Oliwier 2008 Milena 2007 Anastazja 2008 Majka, Julia, Aleksanda (7-10 lat) Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Jak zdrabniano. 01.05.10, 12:30 Wczoraj o tym nie pomyślałam, napiszę Wam teraz, jak Mamusie wołały na swoje pociechy Kuba i Agacia (ta Agacia, to dla mnie jakaś masakra ) Kalisia, Kalinek Klaudynek Iguś Oskarek i Olgierdzik (...) Za to Anastazja była ciągle Anastazją, nie zdrabniano jej Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Jak zdrabniano. 01.05.10, 16:24 dalenia napisała: > Olgierdzik brzmi jak Ogier i Dzik Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: Jak zdrabniano. 02.05.10, 12:37 hahaha u mnie zdrobnienia sa takie martynka-tynk, tinka, tyniek tosia-nie wiem czy to antosia bo jest tylko tosia albo tosiek a i jeszcze rpzypomniala mi sie mala gosia-gosinek Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Na placu zabaw 01.05.10, 15:33 U nas na plac zabaw na ogół przychodzą: Gabrysia, Matylda, Julek, Tosia, Antoś, Emilka, Michał, moja Anielka... A wczoraj nastapiła nagła zmiana warty i oprócz Anielki był Oliwierek, Alanek, Pola, Nikola i Aisza. Alanek i Pola to rodzeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Na placu zabaw 01.05.10, 16:52 To jakieś większe towarzystwo, ze zeszło się naraz? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Na placu zabaw 01.05.10, 17:32 Nie, raczej byli oddzielnie. Nasze osiedle jest bardzo duże i jest sporo placów zabaw. Zwykle się chodzi na 2-3 i tam spotyka te same osoby. A czasem dla odmiany pójdzie się gdzie indziej, trochę dalej. Może na taki pomysł wpadły naraz te osoby bywające zwykle gdzie indziej i tym razem dla odmiany odwiedziły nasz plac zabaw. Nikolę, Alanka i Polę kiedyś już spotkałam na innych placykach. Zestaw, przyznacie, zabójczy się zrobił. Od samego Oliwierka uszy mi więdną, a co dopiero w takim towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
zywa_legenda Re: Na placu zabaw 01.05.10, 19:43 U nas (Mokotów): -Antoś razy dwa -Lena -Zosia -Marta -Klementyna -Staś -Aleksandra -Hela -Leoś -Dawid -Michalinka Dość jednorodnie stylistycznie, jak mi się zdaje, Klementynki jestem wielbicielką Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Na placu zabaw 01.05.10, 20:49 zywa_legenda napisała: > Klementynki jestem wielbicielką Ja także ! W sensie imiennym Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: Na placu zabaw 02.05.10, 11:57 u nas sa takei imiona kamila, julka, ania, wiktoria-dziewczynki w wieku ok7,8 lat kuba, michal, grzeciek, aleks.chlopcy w wieku 7,8 czy moze ciut wiecejnawet a teraz mlodsze dzieci wiktor-brat ani martynka -siostra witorii igor marcel filip sylwia i kamila marek i piotrek mikun-koreanczyk, po polsku daniel na niego mowia..nei wiem po co mia Odpowiedz Link Zgłoś
zonaimaz Re: Na placu zabaw 07.05.10, 14:37 Na co dzień opiekuję się dziećmi w roznym wieku: Beatka(4 lata) Marta(6 lat),Dominik (7 lat), Marysia (17 mies)-rodzenstwo Ania (6 lat) Maja(6 lat) I muszę przyznać ze idąc na plac zabaw jestem wdzięczna rodzicom tych dzieci ze nie nazwali ich Kevin, Denis, DASTIN!!, Julia czy Oliwia - przynajmniej wolajac "moje" dzieci nie przybiega 5 następnych Jedyne imię ktore się powtarza to Maja Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Na placu zabaw 07.05.10, 17:10 Mała Beatka, no proszę Najmłodsza jaką znam ma 17 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donia33 Re: Na placu zabaw IP: *.ip.netia.com.pl 07.05.10, 17:37 U nas na placu: Igusia, Julek, Guciu(Gustaw), Olaf, Dominik, Natalia i Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
joasian79 Re: Na placu zabaw 07.05.10, 18:19 U mnie: dziewczynki - Wiktoria, Zuzia, Julka, Amelka, Emilka, Zosia, Basia, Ewa, 3 Natalki, Marta, Milena, Magda, Maja. A jeżeli chodzi o chłopców to: Paweł, Piotr, 2*Krzyś, Bartosz, Patryk, Bartuś(chyba Bartłomiej), Igor, Szymon, Adam. Odpowiedz Link Zgłoś
tosianna Re: Na placu zabaw 08.05.10, 17:52 na naszym osiedlowym dziedzińczyku =) najczęściej bawią się : chłopcy 5-8 Konrad Mikołaj, Krzyś, 2 Patryków 2 Mateuszów Paweł 3 Kubusiów dziewczynki ten sam przedział to Joasia Martyna Julia- niezliczona ilość Emilka młodsze panny Roksana Anielka Kalina Michalina Julia Laura- która dla dzieci zwłaszcza tych młodszych, jest niestety Larwą lub Larłą chłopcy Michaś Kubuś mój Iwo Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: Na placu zabaw 08.05.10, 21:37 Rozbawiłaś mnie tą larwą Z własnego doświadczenia wiem, że dzieciaki uwielbiają przekręcać imiona. Zabawne w tym wszystkim jest to, że przeinaczone imię wchodzi im często w nawyk. Kolega mojego młodszego brata, jeszcze w podstawówce nie mógł pojąć że ich wspólny kolega to Adrian a nie Ardian. Moja córka dla kolegi z piaskownicy długo była koronką, a i ona sama nie inaczej nazywa Nikodema, tylko Nikod. Odpowiedz Link Zgłoś
ewkowa_mama Re: Na placu zabaw 10.05.10, 22:50 przekrecaja dzieci imiona moj brat Konrad byl przez bardzo dlugi czas konDradem Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Na placu zabaw 10.05.10, 22:54 ewkowa_mama napisała: > przekrecaja dzieci imiona moj brat Konrad byl przez bardzo dlugi > czas konDradem Ja miałam może 11 lat, jak mnie uświadomili, że imię brzmi Konrad, a nie Kondrad Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Na placu zabaw 22.07.11, 14:59 dziś spotkaliśmy bardzo oryginalny zestaw na placu zabaw: Anielka, Esterka, Wawrzynek, Joachimek, Gucio i Teodorek. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Na placu zabaw 22.07.11, 15:01 aaa zapomniałam jeszcze zjeżdżaliśmy na zjeżdżalni z Maurycym dla pełni szczęścia. fajowo dziś było! Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Na placu zabaw 22.07.11, 21:46 O kurcze, faktycznie! Świetne imiona! U nas nuda w porównaniu do tego Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Na placu zabaw 24.07.11, 09:23 Ostatnio na placu zabaw natknęłam się na dwie Zosie i Gracjana . Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Na placu zabaw 19.04.12, 15:50 Wybrałam się dzisiaj na plac zabaw w celu "imienniczym " , i usłyszałam takie imiona jak : Nikolas (Nicolas ?),Dawid,Oskar i Oliwia . Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Na placu zabaw 19.04.12, 19:08 domi_33 napisała: > dziś spotkaliśmy bardzo oryginalny zestaw na placu zabaw: Anielka, Esterka, Waw > rzynek, Joachimek, Gucio i Teodorek. Bardzo ładne imiona! Jednak dla mnie te zdrobnienia z -ek na końcu to jakaś tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taborka Re: Na placu zabaw IP: *.centertel.pl 19.04.12, 20:33 u nas dziś na placu zabaw bawili się: Jagoda Anastazja Hania Weronika Ania Kamila Olek Igor Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Dzisiaj ... 23.04.12, 22:33 ... przechodziłam obok placu zabaw, na którym bawiła się grupka na oko 10-letnich dzieci. Jeden z chłopców miał na imię Mirek Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Dzisiaj ... 23.04.12, 23:35 a u nas wczoraj był Kazio z bratem Sławkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Na placu zabaw 26.04.12, 14:00 Z dzisiaj : Oliver (Oliwer ?) Maja Zuzia Hania Ania I chyba jeszcze Amelia i Wiktor ,ale tu nie jestem pewna,czy dobrze usłyszałam . Odpowiedz Link Zgłoś
muchomorek17 Re: Na placu zabaw 30.04.12, 02:12 Wczorajsze upalne popołudnie w piaskownicy: Amelia Oliwia Damian Tymon/Tymoteusz-Tymek, Tymuś Iga i Sara - siostry, do Sary tato zwracał się "sarenko" Marianna- rodzice nie zdrabniali imienia Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Na placu zabaw 30.04.12, 07:24 Ja wczoraj spotkałam rodzeństwo: Anastazja Noemi Oktawiusz Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Na placu zabaw 30.04.12, 11:07 Ciekawe! Choć Oktawiusz nie w moim stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama_h Re: Na placu zabaw IP: 80.50.142.* 30.04.12, 11:24 Krystian (1,5 roku) Jagoda (ok. 2 lata) Julia (ok. 4 lata) Tomek, Emil, Tymoteusz (6-8 lat) Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Na placu zabaw 30.06.12, 20:28 Ja ostatnio spotkałam na oko 9-letnią Brygidę. Zwana była przez koleżanki "Brygi". Odpowiedz Link Zgłoś
corianna Re: Na placu zabaw 02.07.12, 15:14 Plac zabaw niedaleko mojego okna. Bardzo duze miasto. Europa. Polska > rodzenstwo Tobiaszek Amelka i Tymonek ( 2-6) bodajze 3 Oliwki 3 Lenki i 2 Zuzie 3 Antosiow - liczby moga byc inne, nie zliczalam, ale te imiona czesto slychać sistrzyczki Majeczka i Polcia Marysia Marianka Julek Agatka Franek Odpowiedz Link Zgłoś
ewela345 Re: Na placu zabaw 14.08.12, 15:37 Wczoraj byłyśmy z córką na placu zabaw i oto jakie imiona się pojawiły: Adam, Natan, Tymon, Krystian, Krzyś, Martyna, Laura, Amelia, Paulina,, Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Na placu zabaw 23.08.12, 17:20 A ja spotkałam dziś rodzeństwo: Brajana i Dżesikę, na którą wołano "Dżesia"... Odpowiedz Link Zgłoś
kinga8326 Re: Na placu zabaw 25.08.12, 17:56 My spotykamy Borysa Kamilę Alicję i Mateusza Alicję i Maję Michalinę i Kajtka Nadię i Kostka Wojtka i Natalię Gabrysię i Maję Martę i Karolinę Szymona Sebastiana Ostatnio zmieniliśmy plac zabaw i spotkaliśmy 5-letnią Felę Odpowiedz Link Zgłoś
mary.h Re: Na placu zabaw 27.08.12, 08:36 Kilkulatki: Patrycja Karolina Bartek Maciej Weronika i Wanda (bliźniaczki) Martyna i Mateusz (bliźniaki) Kostek (Konstanty) i Elena (rodzieństwo, na oko chłopiec 3-4 lat i dziewczynka 1,5 roku) Odpowiedz Link Zgłoś
vikama Re: Na placu zabaw 31.08.12, 00:11 dokładnie z wczoraj: Alan Borys Klaudia Klara Julia Damian Ola Ania Jaś plus moje aha i jeszcze mama wołała jedną dziewczynkę Mia albo Mila ale nie znam więc nie jestem pewna czy zdrobnienie od Mileny czy faktycznie Mia. Odpowiedz Link Zgłoś
megan.79 Re: Na placu zabaw 31.08.12, 08:54 Wczoraj: 2-letnia Dorotka(dawno nie spotkałam małej Doroty) 3-letni Adamio(tak mówiła na niego babcia) nie rodzeństwo 2-latki Alanek i Roksanka Wcześniej(nad morzem): 2xMarcelina,2xJulek,Adrianek z Damiankiem,2xEliza,Ela(tu też zdziwienie moje),Mieszko,2xMatylda,Blanka,rodzeństwo Hubert,Ewa i Ania,Mikołaj i Maks-wiele razy-też rodzeństwa,rodzeństwo Lara i Igor,Leon,Marysia,Sara,więcej teraz nie pamiętam (o najpopularniejszych nie piszę......było ich tyle) Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Na placu zabaw 31.08.12, 14:00 megan.79 napisała: > 3-letni Adamio(tak mówiła na niego babcia) Tak mi się przypomniało - ja ostatnio spotkałam na ulicy małego, może 1,5 rocznego Adama. No i do niego, zarówno mama jak i mniej więcej 3-letnia siostra zwracały się "Adam". Wołały do niego kilka razy i nie padł "Adaś". Odpowiedz Link Zgłoś
megan.79 Re: Na placu zabaw 03.09.12, 17:34 Ja ostatnio spotkałam też rodzeństwo-Antoniego i Anastazję(ok.2 i 4 lata),na których rodzice wołali wyłącznie:"Antoni" i "Anastazja"oraz 2-letnią Aleksandrę,na którą mama mówiła tylko pełną formą lub "Aleks" i poprawiała osoby,które próbowały mówić "Ola". Odpowiedz Link Zgłoś
qatroscc Re: Na placu zabaw 02.09.12, 14:01 u mnie w przedziale 2-8 lat: 3x Lena 3x Kacper 2x Nikola 2x Amelia 1x Jessica (vel Jesica, Dżesika, nie wiem w jakiej formie pisane) 1x Aleksandra 1x Natalia 1x Vanessa (mam nadzieję, że poprawnie piszę) 1x Tymoteusz 1x Wiktoria 1x Jan 1x Alan 1x Klaudia 1x Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Na placu zabaw 02.09.12, 20:55 Dziś spotkaliśmy: Dawida, Adriana, Franka, Kacpra Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Na placu zabaw 03.09.12, 19:20 Przed chwilką byłam na spacerze i na placu zabaw usłyszałam: Michał ok 6 lat Natalia ok 7 lat Patrycja ok 5 lat Dominik ok 2 lat Odpowiedz Link Zgłoś
jagnaborynowa Re: Na placu zabaw 14.09.12, 23:04 A dziś u nas na placu zabaw były takie imiona: Daniel, Filip, Oskar, Jaś, Staś i oczywiście, oczywiście... Jakub. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Na placu zabaw 23.11.25, 21:02 Dziś w teatrze na spektaklu dla małych dzieci m.in.: Julek (nie znam pełnej formy), Hela, Józef, Emilka, Misia, Hania, Wanda, Gucio. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Na placu zabaw 31.12.25, 11:55 I znów teatr dziecięcy, kilkulatki: Stefania, Filip, Charlotte (nie wiem, jak pisana), Mateusz, Edward, Izajasz (zwany Szają) - któryś z dwóch ostatnich przyszedł z siostrą Ritą, niemowlakiem. Odpowiedz Link Zgłoś