Gość: carol IP: *.centertel.pl 15.06.10, 09:52 Za miesiąc mam termin, a mam wielki problem z imieniem dla synka. Teoretycznie ustaliliśmy Dominik, ale okazało się że w okolicy pełno małych Dominików. Zrobiliśmy więc sobie z mężem 2 listy i każde z nas zaznaczało imiona, które nam się podobają. Imiona, które oboje wybraliśmy to: 1. Ksawery - podoba nam się bardzo, tylko przeszkadza mi to, że mały Ksawery jest w serialu i może się okazać, że np. za rok będzie boom na Ksawerych. 2. Jeremi - moim rodzicom nie za bardzo przypadł do gustu, ale nam się podoba. 3. Cezary. Inne propozycje to Emilian, Joel, Milan. Mamy długie nazwisko (14 liter) i dosyć ciężkie, a mi niestety najbardziej podobają się długie imiona. A może macie inne ciekawe propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niki Re: dylemat IP: *.dip.t-dialin.net 15.06.10, 10:12 Wybralabym Jeremiego. Dodam Juliana i Huberta Odpowiedz Link Zgłoś
cyprysiowa Re: dylemat 15.06.10, 10:41 Cezary (nie znosze Czaruś)Joel, Milan, Emilian nie podoba mi sie ale za to bardzo Emil, Ksawery i Jeremi na Ksawerego prawdopodobnie boom bedzie, przynajmniej w moim otoczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: dylemat 15.06.10, 10:54 nie wiem, w jakim serialu jest Ksawery. i tak nie przepadam za tym imieniem. z Waszych propozycji dla mnie tylko Jeremi wchodzi w grę... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: dylemat 15.06.10, 11:13 Nie mam innych propozycji, bo Jeremni jest świetny! Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: dylemat 15.06.10, 11:17 Jestem za Jeremim - moim zdaniem to imię jeszcze dłuuuugo (a może nigdy) nie będzie bardzo popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa2 Re: dylemat 15.06.10, 11:26 Dominik - nie podoba mi się Ksawery - podoba mi się Jeremi - podoba mi się najbardziej z wymienionych Cezary - jest mi obojętny Emilian, Joel, Milan - nie podobają mi się Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: dylemat 15.06.10, 11:49 Dla mnie wchodziłyby w grę jedynie Jeremi i Ksawery. Odpowiedz Link Zgłoś
gondziakoja Re: dylemat 15.06.10, 11:54 Jeremi brzmi ładnie, może jeszcze Julian, Ignacy. Ksawery rzeczywiście jest co raz bardziej popularny. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: dylemat 15.06.10, 13:03 Jeremi! Nie wiem, czy uznałaś to imię za jedno z tych długich, ale chciałam tylko powiedzieć, że moim zdaniem wspaniale pasuje do długiego, tradycyjnego nazwiska. Kratek w formularzach na pewno nie zabraknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: dylemat IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.10, 14:43 Podoba mi się tylko Jeremi. Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: dylemat 15.06.10, 16:13 Ksawery - ładne, jednak również wydaję mi się, że małych Ksawerych będzie przybywać Jeremi - ładne Cezary - nie lubię tego imienia ale ok Emilian - podoba mi się, właściwie Emiliana również można zdrabniać do Milana Milan - bardzo mi się podoba Joel - nie podoba mi się Wybierałabym pomiedzy Milanem, Jeremim a Emilianem. Inne propozycje: Emil, Eryk, Jonasz, Tobiasz, Błażej, Tymon, Bruno, Leon, Olaf Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: dylemat 15.06.10, 16:23 Nie ma co sie bac, ze Ksawery bedzie popularnym imieniem. To imie rzadko nadawane, ale wspolczesnie kojarzy sie wlasnie z malymi dziecmi, rodzice od kilku lat nadaja to imie swoim synkom, ale bez szalenstw. Rozwoj wzrostu jego popularnosci, mozna porownac do imienia Maksymilian, ktore przez jakis czas bylo chetnie nadawane, ale nadal mozna je traktowac jako rzadkie imie. Ja bym wybrala Emilian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carol Re: dylemat IP: *.centertel.pl 15.06.10, 20:51 myślałam, że to kobiety są zmienne. A okazuje się że mój mąż co chwila zdanie zmienia. Teraz uparł się na Emila, a mi jakoś to imię nie podchodzi Nie wiem czy dać się przekonać... Odpowiedz Link Zgłoś
cyprysiowa Re: dylemat 15.06.10, 21:23 Jeremi jest swietny tylko ma jedno ale... pochodzenie, juz nie raz słyszałam ze to imie "zydowskie"(w moim otoczeniu tak jest odbierane) i dlatego u nas odpadł (Zachary podoba mi sie takze ale to samo ale) jakos "ludziskom" inne imiona "zydowskie" jak Jan,Jakub, Adam czy Mateusz nie przeszkadzaja, pewnie dlatego ze sa popularne i bardzo osłuchane... Jezeli Ci nie podchodzi to nie daj sie przekonac. Moj Emil to Remek, Remik, Milko,Emilio, Mylek. Ja najczesciej wołam Remek a maz Milko Odpowiedz Link Zgłoś
cyprysiowa Re: dylemat 15.06.10, 21:26 Był na liscie jeszcze Tobiasz ale powtarzano mi "takie zydowskie imie" NT ogłosze swiatu nasz wybor jak juz maz zarejestruje w urzedzie, bo co ja sie nie nasłuchałam...... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dylemat 20.06.10, 22:15 ...a najsłynniejszy Żyd o imieniu Jeremi nazywał się Jeremi Wiśniowiecki. Ręce opadają od ludzkich pomysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: dylemat 22.06.10, 08:52 gaudencja napisała: > ...a najsłynniejszy Żyd o imieniu Jeremi nazywał się Jeremi Wiśniowiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
edytka2001 Re: dylemat 15.06.10, 20:57 Zamiast Emiliana, Emil, ew. Jeremi, reszta nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: dylemat 15.06.10, 21:08 Jeremi to swietny wybor; ladne i oryginalne imie ! Sama tez bym go rozwazala od siebie dorzucam jeszcze Rocha, Ernesta, Juliana Odpowiedz Link Zgłoś
ladetre Re: dylemat 15.06.10, 22:32 Zdecydowanie Jeremi. Jeśli Wam się podoba, rodziną się nie przejmuj. Przyzwyczają się szybciej niż myślisz. Emil niestety kojarzy mi się tylko z drewutnią Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: dylemat 15.06.10, 23:06 Mi chyba najbardziej Ksawery, a nie wiem o jakim serialu mówisz Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dylemat 20.06.10, 22:24 Wybrałabym Ksawerego, Jeremiego, ew. Emiliana. Emil też bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: dylemat 21.06.10, 18:08 Podoba mi się Ksawery i Jeremi. Jeśli chodzi o Ksawerego to jeśli imię miałoby zyskać na popularności przez serial, to już dawno by się tak stało (Ksawery w NW pojawia się już od dłuższego czasu). Moim zdaniem popularność Ksawerego wzrasta, bo jest to imię retro, a takie są po prostu "na topie". Jeremi to imię, które mam wybrane dla potencjalnego syna i mam nadzieję, że nie zyska na popularności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carol Re: dylemat IP: *.centertel.pl 27.06.10, 13:20 Mąż jeszcze dorzucił Mieszko. Więc teraz wybieramy między Mieszko a Jeremi. Ja jestem bardziej za Jeremim, a wy? Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: dylemat 27.06.10, 17:43 Oba pdobają mi się tak samo. Może lekka przewaga dla Mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dylemat 27.06.10, 22:20 luska.s napisała: > Oba pdobają mi się tak samo. Może lekka przewaga dla Mieszka. Mam podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: dylemat 28.06.10, 16:38 Chyba bardziej podoba mi się Jeremi, można zdrabniać, Remi, Remik, Remek. Ale znam dwóch Mieszków, w tym jednego małego (zdrabniany Miesiu, Mieniu) i starszego, wołanego przez kolegów Miechu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carol Re: dylemat IP: *.centertel.pl 07.07.10, 13:47 Właściwie decyzja podjęta. Będzie Jeremi. Tylko mam pytanie do mam małych Jeremich - tak jak pisałam mojej rodzinie nie za bardzo to imię sę podoba. Jak to było u was? Od razu rodzinie się podobało czy potrzebowali czasu żeby się przyzwyczaić? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dylemat 17.07.10, 16:34 Bardzo się cieszę. Przejrzyj sobie wątki o Jeremich. Sama mogę powiedziec tylko, ze kolega mojej mamy nosi to imię; od dzieciństwa je lubiłam. Odpowiedz Link Zgłoś