aniza1 08.07.10, 14:14 Witajcie mam syna Franciszka(imie bez mody ma po swoim dziadku i prapradziadku) a teraz mamy drugiego syna i jakos nie mozemy sie zgodzic co do imienia -inne z rodziny odpadaja podobaja mi ise proste imona Michał, Mateusz ,Stanisław ale tych zatrzęsienie wsród znajomych Myslałam o Aleksandrze ale mąz jest przeciw Marzę o Zacheuszu ale jak wyzej z w miare zgodnych na razie jest Teofil i Władysław może coś podpowiecie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: może pomożecie 08.07.10, 14:51 Podoba mi się Zacheusz i Teofil. Władysław i Stanisław też są w porzadku. Może Zachary lub Teodor? Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: może pomożecie 08.07.10, 14:55 Podoba mi się Władysław. Może Sławomir, Bartłomiej, Henryk, Roch, Witold, Seweryn, Jeremi(asz), Joachim, Konstanty? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: może pomożecie 08.07.10, 15:10 Ja bym zamieniła : Aleksandra na Aleksego - a nuż na niego mąż się zgodzi Zacheusza na Zacharego - niby podobne, ale pierwsze nie podoba mi się wcale, a drugie uwielbiam Teofila na Teodora - Teofil za bardzo kojarzy mi się z pedofilem Władysława na Włodzimierza - nie lubię "-sławów", a Włodek jest moim zdaniem fajniejszy niż Władek A tak poza tym, to proponowałabym coś z okolic popularności Franciszka. Mam dwie znajome siostry : Grację i Kasię. Druga zawsze zazdrościła pierwszej oryginalnego imienia, bo sama miała w klasie kilka imienniczek. Wiktor Ignacy Tymoteusz Antoni (chociaż dla mnie to zbyt oczywiste połączenie z Frankiem) Wojciech Leon Odpowiedz Link Zgłoś
aniza1 Re: może pomożecie 08.07.10, 15:12 Zachary i Teodor odpadaja Tatus sie nie zgadza tak samo na Jeremiasza chociaz mi sie podoba a jakis pomysl na skracanie Joachima Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: może pomożecie 08.07.10, 15:21 Bardzo lubię Joachima. Swojego zdrabniałabym do Joszka (uwielbiam!). Joachim - zdrobnienia. Joachim - jak zdrabniać? Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: może pomożecie 08.07.10, 15:16 Zamiast Teofila proponuję Teodora. Władysław niestety nie podoba mi się.Może: Witold Emilian Miłosz Eryk Sebastian Tymon Leon Hubert Bruno Olaf Gabriel Tobiasz Joansz Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: może pomożecie 08.07.10, 15:44 Bardzo podobają mi się Teofil, Władysław i Zacheusz. Wybrałabym Teofila. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: może pomożecie 08.07.10, 16:04 Joachima możesz nazywać Joszko, Joszek, Achim, Chimek... Dorzucam: Błażej, Leonard. Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: może pomożecie 08.07.10, 16:17 Teofil i Władysław są ok, ale mojego zachwytu nie wzbudzają. Michał i Mateusz oklepane do bólu. Podoba mi się Stanisław, Aleksander też. Zacheusz... tu muszę zgodzić się z Twoim mężem. Moje propozycje: Antoni Ignacy Tymoteusz Leon Jerzy Ryszard Konstanty Teodor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donka Re: może pomożecie IP: *.mmj.pl 08.07.10, 16:30 Ja bym próbowała na Twoim miejscu przekonać męża do Aleksandra. Teofil mimo iż mi się nawet podoba, może budzić skojarzenia z pedofilem, reszta według mnie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: może pomożecie 08.07.10, 16:52 Aleksander jest chyba też dosyć popularny. Natomiast Zacheusz nie wpisuje się raczej w trend imion prostych. Ale skoro na "Z", to może spodoba Cię się Ziemowit lub Zygmunt? A może Anatol wpadnie Wam w oko? Z Waszych propozycji wybrałabym Władysława. Odpowiedz Link Zgłoś
aniza1 Re: może pomożecie 08.07.10, 16:55 Tymoteusz bralismy pod uwage przy pierwszym synu,teraz nasz zapal osłabł ale kto wie. Spodobał mi sie Joachim ale M marudzi , ja do Władka nie mam jakos serca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angelina Re: może pomożecie IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.10, 15:19 Proponuję: Anatola, Leopolda, Stefana i Teodora. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: może pomożecie 15.07.10, 22:45 Witaj! Bardzo podoba mi się Zacheusz, to jedno z moich najulubieńszych imion, ale skoro mężowi się nie podoba... z dwóch w miarę zgodnych wybrałabym Teofila. Pozdrawiam g. Odpowiedz Link Zgłoś