silwer81 13.07.10, 15:47 W moim mieście UM organizuje uroczystości dla par małżeńskich, które przeżyły wspólnie 50 i 60 lat. Niektóre zestawy są naprawdę ciekawe: Gerlinda i Stanisław Barbara i Kazimierz Mieczysława i Franciszek Monika i Leopold Hildegarda i Ginter Małgorzata i Kazimierz Barbara i Jan Krystyna i Antoni Irena i Antoni Zofia i Stanisław Janina i Ludwik Anastazja i Henryk Stanisława i Zygfryd Teresa i Edward Anna i Edward Elżbieta i Bronisław Irena i Zdzisław Gotfryda i Leopold Krystyna i Władysław Genowefa i Kazimierz Michalina i Franciszek Alicja i Leon Krystyna i Bolesław Elżbieta i Zdzisław Hilda i Zbigniew Zofia i Alfred Maria i Jan Lidia i Bronisław Klementyna i Aleksander Janina i Józef Wiktoria i Zbigniew Ewa i Stanisław Zofia i Alojzy Bardzo zaskoczyło mnie imię Gerlinda, pierwszy raz się z nim spotkałam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silwer81 Re: 50- i 60-lecie związku 13.07.10, 15:52 Przepraszam- nie zauważyłam wątku "Złote Gody" i zamiast się podłączyć, stworzyłam nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: 50- i 60-lecie związku 13.07.10, 17:04 Najbardziej podobają mi się zestawy: Irena i Antoni Alicja i Leon Klementyna i Aleksander Gerlinda rzeczywiście zaskakująca. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: 50- i 60-lecie związku 17.07.10, 18:08 Jako zestaw najciekawsza jest IMO Gotfryda i Leopold. Hildegarda i Ginter też niczego sobie, oba niemieckie. Gerlinda to faktycznie rzadkie imię, nawet artykuł w Wikipedii o nim istineje od niedawna: pl.wikipedia.org/wiki/Gerlinda Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: 50- i 60-lecie związku 19.07.10, 16:50 Podobają mi się : Janina i Ludwik Anastazja i Henryk Teresa i Edward Janina i Józef Podobają mi się także pojedyncze imiona : Bronisław Michalina Klementyna Alojzy Bardzo ciekawe są Gerlinda (do osłuchania) i Hilda. Odpowiedz Link Zgłoś
oli_ole Re: 50- i 60-lecie związku 19.07.11, 21:08 Jeśli mogę spytać, w jakim rejonie mieszkasz? Niektóre imiona są "dość germańskie" Gerlinda - pierwszy raz się zetknęłam, ale mnie się podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
monaliss Re: 50- i 60-lecie związku 18.07.12, 17:27 Gerlinda tez pierwszy raz slyszę. A moja koleżanka wlasnie dala coreczce na imię MICHALINA. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka 1962-2012 14.12.12, 10:15 W tym roku w mojej gminie świętowało 15 par: Barbara i Edward Barbara i Marian Bogumiła i Władysław Bronisława i Jan Halina i Józef Helena i Ryszard Irena i Augustyn Katarzyna i Jan Krystyna i Bronisław Krystyna i Stanisław Maria i Stanisław Władysława i Roman Zofia i Andrzej Zofia i Franciszek Zofia i Władysław Odpowiedz Link Zgłoś
lafiszi Re: 50- i 60-lecie związku 14.12.12, 10:38 moi dziadkowie w tym roku obchodza 60te Maria i Marian Odpowiedz Link Zgłoś