nadia3008 29.07.10, 12:46 Witam. Czy macie już wybrane imię dla swej pociechy. Oczekuję na córeczkę, poczatkowo myślałam o imieniu Nadia, ale coraz częściej je słyszę na ulicy. Nie chce sytuacji, gdzie w szkole czy piaskownicy będzie 5 Nadii czy Julek. Ostatnio bardzo podoba mi sie imie Alicja, jest wdzięczne i ładnie się zdrabnia. A co Wy myslicie, moze macie jakieś pomysły? Całuski w brzucholki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madzialenakata Re: imię dla maleństwa:) 29.07.10, 12:55 Alicja - ładne i teraz nieoklepane. My damy Malwina albo Milena Odpowiedz Link Zgłoś
judyta227 Re: imię dla maleństwa:) 29.07.10, 13:01 Dla syna wybrałam Kajetan a dla córki Inga. Odpowiedz Link Zgłoś
marcik.f Re: imię dla maleństwa:) 29.07.10, 13:22 U nas będzie Daria. Ale zastanawialiśmy się na Małgosia jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: imię dla maleństwa:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 20:41 a może córcia Marcelina, zdrobniale Marcysia... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: imię dla maleństwa:) 29.07.10, 13:29 Nasz córeczka będzie miała na imię Stefania Maria(raczej nie przewiduję,że się powtórzy). Odpowiedz Link Zgłoś
andziulka32 Re: imię dla maleństwa:) 29.07.10, 13:40 Ja będę miała chłopca i będzie to Michał gdyby była dziewczynka miałaby na imię Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_1982 Re: imię dla maleństwa:) 29.07.10, 13:41 Ja też myslę nad Nadią...i to właśnie dlatego, że to mało popularne imię...przynajmniej na razie. Bardzo podoba mi się Pola i Nela, ale to właśnie te są wg mnie często spotykane, Nela nie pasuje też do naszego nazwiska. Myślelismy też o Nataszy... Decyzji brak, a poród blisko Odpowiedz Link Zgłoś
nadia3008 Re: imię dla maleństwa:) 29.07.10, 13:46 Natasza też ładne, mnie wogóle ostatnio podobaja sie imiona wschodnie własnie jak Nadia czy Tamara, tylko, niewiem czy potem mała ne bedzie mieć mi za złe takiego imienia i lepiej wybrać cos prostszego. Sama mam na imie Dagmara i kiedys nie cierpiałam swego imienia, bo było zbyt oryginalne, a teraz nawet je lubię Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mamuska dożo się robi tych Malwinek więc... 29.07.10, 13:52 mój mąż też chce Malwinkę... ja osobiście lubię imiona dostojne i mało spotykane. oczywiście muszą pasować do nazwiska. moje typy to Gloria i Julian, a mojego męża Malwina i Bruno. ostatecznie będzie Bruno albo Liwia Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Re: imię dla maleństwa:) 29.07.10, 14:32 Nadia i Tamara to bardzo łądne imiona. Tamara bardziej oryginalne. Nie ma co się straszliwie spieszyć, mże być tak, że po porodzie spojrzysz na twarz swojej córeczki i po prostu będziesz wiedzieć jakie imię jej nadać Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: imię dla maleństwa:) 29.07.10, 15:47 Wszystkie Twoje propozycje to tak naparwde zdrobnienia . Odpowiedz Link Zgłoś
marlesek Re: imię dla maleństwa:) 29.07.10, 15:39 my naszą córeczkę (bo a 90% będzie córcia) nazwiemy Amara to brazylijskie imie, no ale jeśli okaże się ze jednak będzie to chłopiec to Fabian. Odpowiedz Link Zgłoś
nymeriia Re: imię dla maleństwa:) 29.07.10, 15:51 Polecam świetne forum: forum.gazeta.pl/forum/f,12924,Wszystko_o_imionach.html Odpowiedz Link Zgłoś
ambivalent Re: imię dla maleństwa:) 29.07.10, 15:58 A moja bedzie Maja Antonia. Wiem, ze Maja to popularne imie w Polsce, ale w Niemczech jeszcze nie tak bardzo. Plus musielismy sie zdecydowac na imie, ktore bedzie proste do wymowienia i napisania dla obu rodzin (polskiej i niemieckiej). Jak bylby to jednak chlopiec to ja bardzo chcialam Kaj albo Bastian. Ale moj luby nie zgadzal sie na zadne. Dobrze, ze to dziewczynka, bo bylby problem Odpowiedz Link Zgłoś
lexi2004 Re: imię dla maleństwa:) 29.07.10, 16:13 Ja chciałam Emilkę, będzie Patryczek Odpowiedz Link Zgłoś
avispa_aa Re: imię dla maleństwa:) 29.07.10, 17:11 Moja starsza córeczka ma na imię Inga Kamila. Teraz też oczekuję córci. Miała być Adrianna. Ale im bliżej porodu typ typów więcej A termin mam na 25 sierpnia Starszej podoba się Małgosia i mocno przy tym obstaje. Po długich debatach zgodziła się aby Małgosia było drugim imieniem siostrzyczki. A obecne nasze typy to Alicja, Natalia, Izabela albo Ada. Odpowiedz Link Zgłoś
olgaaa1 Re: imię dla maleństwa:) 29.07.10, 20:04 Jeśli będzie dziewczynka, to Gabrysia lub Jagna. Jeśli chłopczyk to Antoś. Odpowiedz Link Zgłoś
angell_ak Re: imię dla maleństwa:) 29.07.10, 20:31 u mnie miala byc karolina ale bedzie chlop. tutaj ostra walka z męzem on chce stasia a ja mateusza Odpowiedz Link Zgłoś
colalight77 dorotatop 30.07.10, 00:07 dorotatop napisała: > Sandra a chłop Kevin mieszkasz w Polsce? jeśli tak, to jakie masz wykształcenie? tak z ciekawości pytam? Odpowiedz Link Zgłoś
dorotatop Re: dorotatop 30.07.10, 09:10 o rany to chyba zaraz opierdziel dostanę za imiona, tak mieszkam w Polsce,wykształcenie średnie imiona wybrał mąż ja niestety tylko na drugie więc jest Sandra Laura i Kevin Adam Odpowiedz Link Zgłoś
dorotatop Re: dorotatop 30.07.10, 17:08 w sumie to nie wiem,jak go mąż rejestrował to tak wpisali Odpowiedz Link Zgłoś
malusiamamusia Re: imię dla maleństwa:) 29.07.10, 22:18 U mnie też było miedzy Maja a Hania i jest Hanusia. Wszyscy dookoła mówia że ładnie i niespotykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: imię dla maleństwa:) 30.07.10, 00:04 kasiaff napisała: > Maja albo Hania ja w ciąży nie jestem, więc problem za mną ale moje córy maja podobne imiona: Maja i Ania Odpowiedz Link Zgłoś
kameleon_f1 Re: imię dla maleństwa:) 29.07.10, 21:35 Wiedziałam, że teraz to rzadkie imię i żadna z Was go nie podała dziewczynka będzie chyba BASIA. Już jest z nami Weronika w majtki sika to będzie BASIA PELASIA Odpowiedz Link Zgłoś
irmina78 Re: imię dla maleństwa:) 29.07.10, 22:04 Moja córka ma na imię Nadia, ma 2 latka. Na razie nie spotykam się na co dzień z tym imieniem, więc chyba jeszcze nie jest tak popularne. Jak byłam w ciąży to w ogóle cała rodzina kręciła nosem dlaczego akurat takie imię. Teraz nie żałuję, że takie imię właśnie dałam i uważam, że bardzo do mojej córeczki pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
vikama Re: imię dla maleństwa:) 29.07.10, 22:31 z tą Nadią to jak swego czasu z Julią, początkowo kilka teraz całe rzesze, ja widzę popularność imienia Nadia coraz częściej wśród obecnie rodzących mam. Jak rodziłam pierwsze dziecko to nie sądziłam, że imię Kacper jest stanie się tak popularne Ale będąc w drugiej ciąży już nieco "interesowałam" się imionami obecnie nadawanymi i właśnie z tego powodu zrezygnowałamz z sugerowanej przez męża Nadii, podobającej się mi Natalii czy Wiktorii a wybrałam imię Alicja to imie ma mnóstwo zdrobnień i świetnie pasuje do małej Odpowiedz Link Zgłoś
vikama Re: imię dla maleństwa:) 29.07.10, 22:56 tak tylko zeby znowu tych Alicji się nie pojawiło za wiele bo znowu bedziemy w rankingu najpopularniejszych jak dotad gdziekolwiek sie z małą pojawiam to często słyszę zachwyt tym imieniem, że takie proste i takie ładne....i cieszę się z mojego wyborubo naprawde mi się podoba, jesli miałabym jedak wybrac inne to podoba mi się jeszcze imie Dominika, Agnieszka i Emilka. Życzę dobrego wyboru i szczęśliwego rozwiązania Odpowiedz Link Zgłoś
malusiamamusia Re: imię dla maleństwa:) 29.07.10, 23:14 Ja teraz na okrągło słysze imię Alicja.Jest to śliczne imię, ale chyba naprawdę zrobi się z niego Julia... Zresztą moda na imiona zależy od regionu/miasta. W moich okolicach jest od groma Emilek,a znowu w okolicach mojej rodziny to same Maje i Alicje. Często jest tez tak że mama wybierze imię w ciąży,a po zobaczeniu dziecka stwierdza, że ono nie pasuje i daje całkiem inne Spotkałam się już z tym Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nadia3008 Re: imię dla maleństwa:) 29.07.10, 23:38 Mnie się zawsze podobało imię Natalia, ale teraz gdzie się obrócę, to słyszę Natalia, Julia, Zuzia. A Alicja zaczęła mnie zachwycać całkiem niedawno, swór urok mają tez imiona na M np. Magdalena, Malwina, Marlena. Rozwiązanie juz niebawem, a nadal mam watpliwości, co do imienia buziolki w brzucholki. Odpowiedz Link Zgłoś
malusiamamusia Re: imię dla maleństwa:) 30.07.10, 00:00 Julia i Zuzia to owszem duzo,ale z Natalią u nas nie spotkałam Magda, śliczne imie. Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Re: imię dla maleństwa:) 30.07.10, 00:22 Moja córka ma na imię Ludmiła, my nazywamy ją zdrbniale Miłką. Imię bardzo rzadkie, a jedncześnie z czytelnym przesłaniem, które rzeczywiście się sprawdza, nasza Ludmiła jest rzeczywiście "ludziom miła", pełna pogody, roześmiana i wszędzie pełno jej urczego szczebiotu, co to największego twardziela łapie za serce. teraz oczywście nie znamy płci dziecka, na które oczekujemy. Jesli będzie chłopiec, to mój konkubent lobbuje za Rusłanem (do kompletu), a ja zawsze marzyłam o Stefanie. Rusłan byłby jednak zbyt pretensijonalny mim zdaniem Odpowiedz Link Zgłoś
colalight77 Re: imię dla maleństwa:) 30.07.10, 00:36 titerlitury napisała: Rusłan byłby jednak zbyt pretensijonalny > mim zdaniem moim też Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: imię dla maleństwa:) 30.07.10, 10:39 Chyba ze rodzina z Ukrainy, to co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Re: imię dla maleństwa:) 30.07.10, 11:06 A co ma Ukraina do poematu Puszkina??? Odpowiedz Link Zgłoś
colalight77 Re: imię dla maleństwa:) 30.07.10, 11:31 titerlitury napisała: > A co ma Ukraina do poematu Puszkina??? można skojarzyć z Puszkinem, a można skojarzyć również z tym: pl.wikipedia.org/wiki/An-124_Rus%C5%82an Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: imię dla maleństwa:) 30.07.10, 17:30 Ruslan to chyba dosc popularne imie na Ukrainie? Odpowiedz Link Zgłoś
dentek_85 Re: imię dla maleństwa:) 30.07.10, 11:27 U nas będzie Marianna od Marty i Jana ( ale wołać będziemy Marysia) Odpowiedz Link Zgłoś
go-jab Re: imię dla maleństwa:) 30.07.10, 05:12 ja nie lubie masowki... i imiona wybieralam klasyczne, z pisownia polska ale ktore latwo sie po angielsku czytaja (jako ze ja na obczyznie)... mam antka (wiem, wiem, teraz tez ich sporo), zoske (ich chyba jeszcze wiecej, ale obiecuje ze to przypadek) i juliana vel lulka... Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mamuska Re: imię dla maleństwa:) 30.07.10, 09:47 Julian - moje ulubione imię męskie Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowa.lemoniada Re: imię dla maleństwa:) 30.07.10, 18:03 nie lubisz masówki ale dałaś imiona z pierwszej dziesiątki.. (poza Julianem, ale w kontekście zalewu Julii na jedno wychodzi) Odpowiedz Link Zgłoś
nadulka3 Re: imię dla maleństwa:) 30.07.10, 10:52 Ja mam na imię Nadia i jestem bardzo szczęśliwa, natomiast kiedy ja byłam mała to byłam w zasadzie jedyna o tym imieniu w okolicy, teraz coraz częściej się słyszy to imię. Prawda jest taka że każdemu imię kojarzy się z czymś lub kimś innym dlatego musisz zaufać instynktowi i nie słuchać innych Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: imię dla maleństwa:) 30.07.10, 11:32 nadulka3 napisała: > Ja mam na imię Nadia bardzo piękne imię Odpowiedz Link Zgłoś
jus-tynka Re: imię dla maleństwa:) 30.07.10, 11:16 Nadia ładnie My chyba nazwiemy Natalia albo Marlenka Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: imię dla maleństwa:) 30.07.10, 15:25 mnie się też bardzo podoba Weronika Odpowiedz Link Zgłoś
villemo86 Re: imię dla maleństwa:) 30.07.10, 17:12 Moja łobuziara to Anastazja, a myśleliśmy jeszcze właśnie o Nadii, Liwii, a siostra mojego męża to Natasza Odpowiedz Link Zgłoś
koko.100 Re: imię dla maleństwa:) 30.07.10, 17:15 U nas jeśli bedzie dziewczynka to będzie Maja, a jeśl chłopczyk to Maksymilian Odpowiedz Link Zgłoś
kedziorek2 Re: imię dla maleństwa:) 30.07.10, 19:23 ja za tydzien dowiem sie kto mieszka w moim brzuszku.dla dziewczynki mamy JULITKA lub ADRIANNA.a jesli chlopiec to CEZARY- NAD IMIENIEM DLA CHLOPCA TROCHE SIE ZASTANAWIAM.CHYBA TAK ZOSTANIE . Odpowiedz Link Zgłoś
pani_kasia Re: imię dla maleństwa:) 30.07.10, 20:03 Mój mały terrorysta nazywa się Maksio Bardzo podoba mi się imię Michał, ale mąż się tak nazywa więc dla malucha musieliśmy wybrać inne Dziewczynkę nazwalibyśmy Amelia. Odpowiedz Link Zgłoś
illegal.alien Re: imię dla maleństwa:) 30.07.10, 23:18 My oczekujemy dziewczynki i wybralismy jej imie Mia. Odpowiedz Link Zgłoś
fruzielka27 Re: imię dla maleństwa:) 31.07.10, 00:27 Nadia mi sie bardzo podoba, ale dla mnie odpada, bo właśnie staje się popularna bardzo. Alicja też jest wysoko w rankingach popularności, choć ładne imię ja bym też nie dała, ale ja wybitnie nie trawię hitowych imion, no nie lubię i już. Potem jest po 4 czy 5 Julek, Kubusiów, Jasiów, Zoś itd. Bez sensu jak jest tyle różnych imion. Co do wschodnich imion - też wiele mi się podoba - moimi "hitami" oprócz popularnej właśnie Nadii były Olga, Olena i chyba najładniejsza dla mnie Tatiana. Ale niestety - mam wschodniobrzmiące nazwisko i bałam się, że za kilka lat czy tu u nas, czy jakby ją gdzieś "poniosło" w świat byłaby kojarzona nie z naszym krajem, a ze wschodnimi republikami. Ja popularność sprawdzam sobie tu: gorny.edu.pl/imiona/ Owocnych wyborów życzę Jak przy pierwszej problemu nie było, tak druga chyba dzień czy dwa bezimienna była ------ mama Ingi i Ady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: imię dla maleństwa:) IP: *.chello.pl 03.08.10, 21:46 Moja starsza córcia ma na imię Hania. Teraz będzie Marysia. Odpowiedz Link Zgłoś
illegal.alien Re: imię dla maleństwa:) 03.08.10, 23:48 Chcialam nazwac swoja corke Mary i uzywac Mia jako zdrobnienia, ale tata dziecka nie chce o tej Mary slyszec. A ja nie jestem przekonana, czy Mia to dobre imie dla doroslej, powaznej kobiety - chociaz dla malucha uwazam, ze jest przeslodkie i w ogole super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: imię dla maleństwa:) IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 04.08.10, 00:54 Jeśli chcesz uniknąć pięciu imienniczek córki w piaskownicy, szkole, czy na ulicy to z imienia Alicja lepiej zrezygnuj. Odpowiedz Link Zgłoś
rudaiuk Re: imię dla maleństwa:) 04.08.10, 15:54 Jeśli chłopiec - to będzie Kajetan, a jak dziewczynka - to Lena. Nasi znajomi jak się pytają czy już wybraliśmy imiona i słyszą "Kajetan" to parskają śmiechem albo fuczą z niesmakiem, czym oczywiście sprawiają mi przykrość. Nikt ich nie pyta czy im się podoba czy nie. Ale swoją opinie i tak muszą wyrazić, a przecież tylko odpowiadam na ich pytanie co do naszego wyboru imion. Czy to naprawdę jakieś "potwornie brzydkie" imiona? Ciekawe jak by reagowali na Kunegundę i Nabuchodonozora. Może najbezpieczniej dać Ania i Adaś albo Ewa i Jacuś? Odpowiedz Link Zgłoś
rudaiuk Re: imię dla maleństwa:) 04.08.10, 15:56 I jeszcze jeden hit. Jeden ze znajomych jak usłyszał Kajetan to się zapytał cytuję: " A jak to imię brzmi w języku polskim?" Ręce opadają!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataloosia :) Re: imię dla maleństwa:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 11:08 Rudaiuk, nie martw się opinią innych! Jak dla mnie to imię jest bardzo ładne, coraz bardziej mi się podoba. Zdrobnienie Kajtuś jest przesłodkie, dlatego pamiętaj- najważniejsze, żeby rodzice byli dumni z imion ich dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: imię dla maleństwa:) IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.08.10, 13:18 Moja córeczka będzie miała na imię Kaja, ale Nadia też doskonały wybór i jakoś nie widze dużej popularności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michaelle. Re: imię dla maleństwa:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.10, 00:13 jak będę mieć synów nazwę ich Mikołaj i Mieszko. Obydwa imiona ogromnie mi się podobają więc zakładam,że będę miała dwóch synków jeśli będzie dziewczynka nazwę ja Leonia Ida. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: imię dla maleństwa:) IP: *.centertel.pl 10.08.10, 20:07 Córeczce bardzo chciałam dać na imię Antonina, dlatego to imię i Tobie polecam. W moim przypadku okazało się, że będzie chłopiec Odpowiedz Link Zgłoś
anetin Re: imię dla maleństwa:) 28.08.10, 15:40 ja mam kilka typów,czasu niby jeszcze dużo na całe szczęście,bo zdecydować się ciężko... dla chłopaka: Filip, Iwo, Olgierd, Miłosz, Tymon, Jeremi ze szczególnym parciem na dwa ostatnie dla dziewczynki: Nadia, Lena, Maja, Liwia ze szczególnym parciem na ostatnie,bo chyba najbardziej oryginalne pozdrawiam wszystkie ciężaróweczki Odpowiedz Link Zgłoś
nadia3008 Re: imię dla maleństwa:) 28.08.10, 16:50 Imie Tymon bardzo mi sie podoba. A co myslicie o imieniu Laura? Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: imię dla maleństwa:) 28.08.10, 20:33 Laura bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
nadia3008 Re: imię dla maleństwa:) 19.10.10, 19:33 Witam. Chciałam oznajmić, że niedawno przyszła na świat moja córcia. Bardzo chciałabym podziękować wszystkim za pomoc w doborze imienia. Ostatecznie zdecydowaliśmy z mężem, że mała otrzyma imiona Alicja Laura. Podobno pierwsza myśl najlepsza Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: imię dla maleństwa:) 19.10.10, 19:43 Gratulacje! Bardzo wdzięczny zestaw imion. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: imię dla maleństwa:) 19.10.10, 20:30 gratulacje, rośnij zdrowo Malutka! Odpowiedz Link Zgłoś