Dodaj do ulubionych

Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 1 typ

• elmira_k Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 30.04.04, 10:58
      wątek bez sensu..... kiedyś imię Grażyna było bardzo modne i napewno się
      podobało bo dużo jest mam o takim imieniu. A że teraz jest moda na inne
      imiona......za jakiś czas imiona nadawane teraz jako bardzo ładne i modne też
      nie będą się podobać.....i przykro jest czytać, że czyjeś imie jest
      najbrzydsze....nie ma najbrzydszych imion......
      • czamon Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 15.05.04, 22:58
        Popieram! Wszystkie imiona są piękne. Każdy ma inny gust i inne imię podoba mu
        sie najbardziej.
        pozdrawiam
        Monika
    • ladydark Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 30.04.04, 11:36
      AGATA
      DOROTA
      BEATA
      EDYTA
      ANETA
      MARIOLA
      I WSZYSTKIE DZIWOLĄGI TYPU SABRINA SANDRA PAMELA NIKOLA
      • marysias2 Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 30.04.04, 11:42
        A DLACZEGO AGATA DOROTA SANDRA to dziwolągi?? Bo Sabrina, Nikola, Pamela to
        rozumię. A jak ty masz na imię? Nie pomyślałaś,że urażasz ludzi?o gustach się
        nie mówi!!!
        • ladydark Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 30.04.04, 13:40
          A dlatego,że te imiona mi się nie podobają i takie jest moje bandyckie prawo.
          Ten wątek jest właśnie o tym. Nie mam zamiaru nikogo obrażać ani mówić że te
          osoby z tymi imionami są be. Znam kilka dziewczyn z tymi imionami i lubię je,
          ale imiona mi się nie podobają
          ps. mam na imię Magda
    • szpiczak Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 30.04.04, 13:30
      denis i żaneta fe
    • as2008 Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 30.04.04, 18:52
      Nie podobaja mi sie:
      Gertruda, Kunegunda, Alfreda
      / K i A tak na imie maja znajome siostry - ojciec im wymyslil (za kare chyba wink/

as
      • kristy4 Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 14.05.04, 12:22
        as2008 napisała:

> Nie podobaja mi sie:
        > Gertruda, Kunegunda, Alfreda
        > / K i A tak na imie maja znajome siostry - ojciec im wymyslil (za kare
        chyba wink

A mnie się Alfreda podoba. Moja koleżanka z liceum miała tak na imię
        (tradycja rodzinna). Najładniejsza dziewczyna w klasie. Używała zdrobnienia
        Ala, ale dla nas była też Fredką.
        Nie ma brzydkich imion, choć nie wszystkie muszą się na podobać.
    • erba Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 02.05.04, 00:46
      Pelagia
      Mariola
    • wisienka21 Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 02.05.04, 00:55
      Emilia, Luiza, Eliza, Anna
      • matizka Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 02.05.04, 17:56
        wisienka21 napisała:

> Emilia, Luiza, Eliza, Anna

Hej,

rzeczywiście o gustach sie nie dyskutuje, bo jest tu imię, które uważam za
        najładniejsze na świecie. Emilka.

Ale są takie dziwne (oprócz cudzoziemskich)to np.

Alfreda (spotkałam osobiście)
        a mama mojej koleżanki nazywa się Bolesława Józefa i raz jest Bolcia raz Józia.

Ale czasami najgorsze sA po prostu połączenia typu Karen Gwóźdź. Acha karen też
        uważam za bez sensu w Polsce ( a też znam jedną).

A ja jestem zwyczajna Agnieszka (mam wrażenie, że mała dziewczynka o tym
        imieniu dzisiaj to wielka rzadkośćsmile, a w moim pokoleniu strasznie nas dużo.

• anmanika Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 05.05.04, 11:42
          matizka napisała:

> wisienka21 napisała:
          >
          > > Emilia, Luiza, Eliza, Anna
          >
          > Hej,
          >
          > rzeczywiście o gustach sie nie dyskutuje, bo jest tu imię, które uważam za
          > najładniejsze na świecie. Emilka.
          >
          > Ale są takie dziwne (oprócz cudzoziemskich)to np.
          >
          > Alfreda (spotkałam osobiście)
          > a mama mojej koleżanki nazywa się Bolesława Józefa i raz jest Bolcia raz
          Józia.
          >
          > Ale czasami najgorsze sA po prostu połączenia typu Karen Gwóźdź. Acha karen
          też
          >
          > uważam za bez sensu w Polsce ( a też znam jedną).
          >
          > A ja jestem zwyczajna Agnieszka (mam wrażenie, że mała dziewczynka o tym
          > imieniu dzisiaj to wielka rzadkośćsmile, a w moim pokoleniu strasznie nas dużo.
          >

Dzieki za posta - moja corka ma na imie Emilia i bardzo to imie lubiesmile))
          Tak apropo to imie Agnieszka tez bardzo lubie m.in dlatego, ze przewazajaca
          wiekszosc Agnieszek ktore znam sa to cieple, piekne kobiety z dobrymi i
          wrazliwymi sercami (to nie wazelinarstwo a czysta prawda!!)
          Nie cierpie imienia Kamil - kojarzy mi sie wylacznie z pozbawionym inteligencji
          dresiarzem (sorry K. Baczynski ale nie wiedzialam, ze Twoje imie bedzie tak
          naduzywane).
          • angie555 Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 05.05.04, 14:37
            Jesli chodzi o Kamila to przybij piatke!!! smile
    • anka1000 Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 07.05.04, 12:13
      zgroze budza imiona takie jak Waltrauda, Hermenegilda czy Elfryda, ale w Polsce
      nadaje sie je sporadycznie.
    • maaszka Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 07.05.04, 12:54
      Najgorsze imię to MARIOLA (ze skojarzeniami i bez nich) i jeszcze Justyna. A
      wśród znajomych mamy najgorsze imię to Wacława, nikt nie wie jak się do niej
      zwracać (Wackasmile)
      • aniadm Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 07.05.04, 13:01
        U Orzeszkowej wszyscy mówili do bohaterki Wacia - brrr.
        • ines21 Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 08.05.04, 23:30
          Klaudia - zdecydowanie i nie wiem czemu
          • zossia Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 09.05.04, 00:23
            Sylwia
            Agata
            Mariola
            Żaneta
            Stanisława
            Wacława
            Ryszarda
            Marzena
            Bożena
            Aleksandra
            • pasik Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 10.05.04, 21:32
              moje negatywne typy:
              Judyta(fuj)
              Dorota
              Agnieszka
              Natalia
              Genowefa
              Sylwia
              • astomi25 Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 13.05.04, 23:11
                To ja sie wylamie ,bo mnie te wszystkie Nikole i Wanessy jakos nie
                draznia.Natomiat nie cierpie imienia...MONIKA i jest to dla mnie najbardziej
                okropne imie na swiecie! Przepraszam wszystkie Moniki oraz mamy takowych.
                Ale nic na to nie poradze...Monika-brrrrrr.

asia
                • angie555 Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 14.05.04, 19:19
                  to ja sie do Ciebie podlaczam
                  bo ja tez nie lubie imienia Monika
                  anitez zadnych Monik ktore znam.
                • amanda2002 Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 15.05.04, 21:11
                  A ja nie cierpie imienia Joanna (Joasia) bbrrrr! Sorry wszystkie Asie!
    • zuz-anka Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 14.05.04, 11:56
      Zdecydowanie wszystkie Dżesiki i Nikole, także Elwira - a to imię jest w mojej
      rodzinie popularne (tak ma na imię moja babcia i jeszcze uszczęśliwiła nim
      swoją córkę).
      • mimi10000 Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 16.05.04, 13:16
        nie nazwałabym córki:
        MALWINA
        JUDYTA
        EDYTA
        DOROTA
        tego pierwszego po prostu nie lubie,a te następne zbyt twardo brzmią jak dla
        dziewczynki
        • anmanika Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 18.05.04, 12:16
          Immaculata.
    • ania.k26 Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 18.05.04, 14:00
      Mój typ to ANETA, fuj
      • dagella Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 18.05.04, 17:14
        ALDONA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • asiall Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 18.05.04, 23:27
          Wioleta/Wioletta
          Bozena
          Boguslawa/Bogumila
          Donata
          Justyna
          Henryka!!!!!
          i wszystkie imiona ktore zwyczajnie nie pasuja do polskiego podworka
          • boniedydy Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 19.05.04, 00:31
            asiall napisała:

> Justyna
            > Henryka!!!!!
            > i wszystkie imiona ktore zwyczajnie nie pasuja do polskiego podworka

Tak, tylko kto decyduje o tym, czy pasują, czy nie?
          • szczekuszka Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 20.05.04, 08:59
            asiall napisała:
            > Bozena
            > Boguslawa/Bogumila
            >

Jak to nie pasuja?! A w czym gorsza Boguśka od Julki, Olki, Anki?!
            Nie rozumiemsurprised??!!
    • igga-81 Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 19.05.04, 18:12
      Żanetta, Marzena, Aneta, Asia i to tyle
    • nikasob Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 20.05.04, 08:53
      Justyna,
      Milena,
      Malwina
      • rosangela1 Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 22.05.04, 07:57
        KUNEGUNDA-to naprawde okropne
    • roxi_hart Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 22.05.04, 16:50
      Wszystkie zawierajace "ż" lub "rz" (marzena, Bozena, Żaneta) oraz Placyda.
    • inez76 Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 23.05.04, 12:54
      Żaneta
      • magdam2 Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 23.05.04, 17:11
        Gośka
      • kamilka_84 Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 24.05.04, 17:12
        Zdecydowanie Dobrochna
    • pejsaty Jesica, Jessika, Jessica, Dzesika, Dzessika 23.05.04, 17:30
      za cholere nie wiadomo jak to po polsku wymowic (przez j? przez dż? przez c?
      przez k?) i zapisac. w kazdym razie imie przeokropne w kazdej z form!
      • grzalka Marzena n/txt 23.05.04, 19:55

• kamilka_84 Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 24.05.04, 17:31
      Zdecydowanie Dobrochna
      • boniedydy Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 24.05.04, 18:04
        kamilka_84 napisała:

> Zdecydowanie Dobrochna

Widzisz Kamilko - teraz jakas Dobrochna mogłaby się poczuć dotknęta...
        • zossia Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 24.05.04, 23:24
          boniedydy napisała:

> kamilka_84 napisała:
          >
          > > Zdecydowanie Dobrochna
          >
          > Widzisz Kamilko - teraz jakas Dobrochna mogłaby się poczuć dotknęta...

Hmmm, w takim razie także włascicielki imion wymienionych w całym tym wątku
          (Zdzisławy, Onufry, Marzeny, Gośki) też mogłyby się poczuć dotknięte...
          Dlaczego zwróciłaś uwagę akurat na wypowiedź Kamilki?
          >
          • boniedydy Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 25.05.04, 10:32
            zossia napisała:

> Dlaczego zwróciłaś uwagę akurat na wypowiedź Kamilki?

Lektura wątku o imieniu Kamila, w któym Kamilka poczuła sie dotknięta negatywna
            oceną jej imienia, powinien Ci to wyjaśnić smile
        • kamilka_84 Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 28.05.04, 19:20
          Masz rację!Postąpiłam nieładnie, przyznaję się do błędu.Myślę, że niepotrzebnie
          się uraziłam w wątku "Kamila..." skoro sama skrytykowałam inne imię, to jest nie w porządku! Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie.smile
          Pozdrawiam i przepraszam wszystkie Dobrochny!
          (a zwłaszcza tą którą znam i która jest naprawdę fantastyczną babkąwink)
    • sataga Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 25.05.04, 13:29
      Zosia,Monika,Marzena i wszystkie konczące sie na "sława"
      Dobroslawa,Miroslawa,Wiesława itd
      • olivia101 Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 26.05.04, 19:22
        Jak tak przejrzy sie caly watek z gory do dolu (co przed chwila uczynilam)
        mozna smialo powiedziec, ze jakies 70% imion przewinelo sie jako najbrzydsze. O
        gustach sie nie dyskutuje, bo to rzecz bardzo wzglednasmile zreszta zadnych
        sensownych wnioskow sie nie wyciagniesmile
        • madziurex Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 26.05.04, 22:37
          olivia101 napisała:

> Jak tak przejrzy sie caly watek z gory do dolu (co przed chwila uczynilam)
          > mozna smialo powiedziec, ze jakies 70% imion przewinelo sie jako najbrzydsze. O
          >
          > gustach sie nie dyskutuje, bo to rzecz bardzo wzglednasmile zreszta zadnych
          > sensownych wnioskow sie nie wyciagniesmile
          Zgadzam się. Ale na tym forum tylko o gustach się dyskutuje! Ale i tak je lubię! smile
      • lensi Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 15.07.04, 21:55
        Nie wiem, czy można powiedzieć, że są to imiona najbrzydsze, ale na pewno z
        jakiś względów nie lubię ich. Oprócz imion w stylu Dżessik, Waness lub
        oklepanych Natalek i Zosiek, nie za bardzo trawie imię Agata oraz Ola. Te dwie
        ostatnie poprzez to, że miałam same złe doświadczenia z kobietami o tych
        imionach. Zarówno jedne, jak i drugie okazywały się fałszywe i dwulicowe.
        lensi
    • annakto Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 16.06.04, 11:21
      HERMENEGILDA
    • miniakoz Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 17.06.04, 09:21
      ŻANETA - sorry wszystkie Żanety! jeszcze myślałam nad Ireną, Zofią albo Grażyną
    • agatanecka Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 17.06.04, 11:50
      CZESŁAWA i BIBIANNA!!!!!!!
      Mistrzostwo świata
      • roxi_hart Marzena i Żaneta! 17.06.04, 14:45

• boniedydy Bibianna 17.06.04, 17:49
        agatanecka napisała:

> CZESŁAWA i BIBIANNA!!!!!!!

A ja uważam imie Bibianna za prześliczne smile
    • edzioszka Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 17.06.04, 15:06
      Patrycja - nie najlepiej mi się kojarzy.. oraz Sandry, Sabriny, Samanty i im
      podobne..
    • victis Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 18.06.04, 16:53
      Kinga
      • martiw Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 19.06.04, 17:23
        Diana-fuj!!!
    • dorotafrancis Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 20.06.04, 02:57
      czesc,

Jak jeszcze mieszkalam w Polsce, spotkalam 2 osoby o bardzo dziwnych imionach:
      Fortunata i Blandyna. Nie twierdze, ze sa to brzydkie imiona, ale uwazam, ze
      rodzice powinni zdawac sobie sprawe z tego, ze tak naprawde imie jest na cale
      zycie i jakby nie bylo ma dosc duze znaczenie. Osobiscie nie lubie imion
      Barbara i Kinga. Tu w Anglii nic nikogo nie dziwi... Znam dziewczyne, ktora ma
      na imie Cascade (Kaskada-wodospad).Zapytalam, ja raz skad takie imie? Otoz jej
      mama nadala jej to imie, bo jak sie rodzila to wszystko poszlo jak 'kaskada'...
      Poza tym znam faceta o imieniu Raz - nie sadze, zeby sie moglo przyjac w
      Polsce...

A co do mojego imienia, ktore przez pare osob wymienilo jako zdecydowanie
      najbrzydsze, to i tak mialam szczescie. Otoz jak sie urodzilam, moj tato
      poszedl z kolegami 'swietowac'... W drodze powrotnej do domu zobaczyl
      atrakcyjna dziewczyne i zapytal ja o jej imie. Los chcial, ze to byla Dorota.
      Nie wiele myslac, tato wzial papiery i poszedl zarejstrowac Dorota Anna i tak
      juz zostalo. Po latach przywyklam. Zawsze moglo to byc Blandyna... smile

Pozdrawiam

Pozdrawiam
    • kropka.pom Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 15.07.04, 22:34
      sądze,że największą krzywde można zrobić dziecku dając mu na imię np.Bazylida
      lub Zyta.Niestety mam sąsiadów,których córki tak właśnie mają na imię.
    • staramama Re: Zdecydowanie najbrzydsze imię żeńskie - Twoj 15.07.04, 23:11
      Popieram Zdzisławę, poza tym - Józefa alias Ziuta, Walentyna, Stefania oraz
      Franka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.