dalenia 08.10.10, 16:19 Był już jeden wątek o Arystei. Mnie się podoba. Nie jakoś szaleńczo, ale uważam, że to ładne imię. A co Wy sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uwierz_mirando Re: Arystea 08.10.10, 20:35 Jak dla mnie brzmi nico wyniośle i kojarzy mi się raczej z imieniem dla jakiejś bogini. Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Arystea 08.10.10, 21:47 Zdecydowanie za bardzo kojarzy mi się z arystokracją czy arystokratką. Z podobnych wolę: Areta, Antea, Altea, Tea. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przysłaMAMA Re: Arystea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 21:54 Nie podoba mi się wcale... nawet ciężko wymówić, zapamiętać chyba też. Dziwaczne takie jak dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Arystea 08.10.10, 21:58 Teoretycznie ciekawe, ale raczej jako imię dla bohaterki powieści science fiction. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Arystea 08.10.10, 22:01 gdyby Arystoteles nadal takie imie swojej corce, to bym sie nie zdziwila ... mnie sie jednak nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: Arystea 10.08.11, 22:24 tak sobie myślę, jakby to było używając go na co dzień i hmm ciężka sprawa zaczynając od przedszkola, ciężko..., poprzez szkoły, urzędy itp. też jakoś, czy istnieje jakieś zdrobnienie tego imienia ? szukałam i nie znalazłam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Arystea 10.08.11, 22:50 Mozna zdrabniać do Ariki, Arisi, Atki, Atejki i jak dusza zapragnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Arystea 10.08.11, 23:15 Ostatnio Arystea jeszcze bardziej mi się spodobała, mogłabym nawet nazwać tak córkę (choć musiałabym mieć męża Czartoryskiego albo Potockiego, bo do zwykłego Nowaka Arystea wg mnie kiepsko pasuje). Zastanawiałam się też nad zdrobnieniami i stwierdziłam, że do swojej Arystei mówiłabym Tea albo Tejka/Teja, ewentualnie Arusia. Zdrobnienia Gaudencji też są świetne, szczególnie Atejka mnie urzekła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Arystea IP: 194.183.33.* 11.08.11, 16:48 ładne,ale nie w polskich realiach Odpowiedz Link Zgłoś
grecka_pszczola Re: Arystea 11.08.11, 16:54 Podoba mi się. Jest takie jak lubię: krótkie, twarde, charakterne, oryginalne, świetne bez zdrabniania, a jeśli już, to zdrabniałabym do Tei. Odpowiedz Link Zgłoś