moonlight5 15.10.10, 12:38 Zastanawiamy się z mężem nad imieniem dla naszej córeczki: ja obstawiam Różę , Basię bądź Łucję natomiast mąż chce Annę która teraz jest bardzo popularna, zresztą zawsze była. Może macie jakieś ciekawe alternatywy ?Mi juz głowa pęka od tych imion. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Siostra Jasia 15.10.10, 12:56 Wszystkie imiona pasują do Jasia. Chociaż z Anną tworzy taki oklepany zestaw. Z Twoich propozycji wybrałabym w takiej kolejności: 1. Barbara 2. Łucja 3. Róża Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Siostra Jasia 15.10.10, 13:37 Róża i Łucja - super , wybrałabym jedno z tych dwóch Basia - nie lubię tego imienia, poza tym znam same niezbyt miłe Baśki Anna - dla mnie zbyt oklepane, nic mnie w nim nie zachwyca Nie szukałabym niczego innego wybrałabym Łucje lub Różę Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Siostra Jasia 15.10.10, 15:32 Róża i Łucja piękne. Z innych może Aniela, Florentyna, Idalia, Liliana, Rozalia, Oktawia, Stefania, Felicja, Kornelia, Laura, Melania, Malwina. Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: Siostra Jasia 15.10.10, 18:14 wszystkie podobają mi się. wybrałabym Basię Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Siostra Jasia 15.10.10, 19:58 Wybrałabym Łucję lub Różę i nie szukała dalej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: Siostra Jasia 16.10.10, 00:25 Najbardziej podoba mi się Łucja. Róża też bardzo ok. Barbara również pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
justii23 Re: Siostra Jasia 16.10.10, 07:48 tak naprawdę żadne przyparta do muru wybrałabym Łucje lub właśnie Anne moje propozycje Jan i Olimpia Jan i Eliza Jan i Aniela Jan i Rozalia ( zamiast Róży wole osobiście Rozalie) Jan i Jagoda Jan i Anastazja Jan i Hanna Jan i Kalina Jan i Jaśmina Odpowiedz Link Zgłoś
anusia-9 Re: Siostra Jasia 16.10.10, 07:53 Z twoich propozycji najbardziej podoba mi się imię Róża. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Siostra Jasia 16.10.10, 12:10 na pierwszym miejscu Łucja, potem Róża, Anna i na końcu Barbara. Odpowiedz Link Zgłoś
lus.sia Re: Siostra Jasia 16.10.10, 13:11 wg mnie najlpsza kolejność : Róża - pięknie Łucja Barbara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka_jedna Re: Siostra Jasia IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.10, 15:58 Najbardziej podoba mi się Anna, ale imiona, które Ty proponujesz, też bardzo lubię. Sama nie wiem, na które bym się zdecydowała - może na Łucję? Poza tym - może Marcjanna, Faustyna, Idalia, Helena (właśnie Helenka najbardziej pasuje mi do Janka), Antonina albo Zofia? Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Siostra Jasia 16.10.10, 16:03 a Małgosi nie chcecie? było by jak w bajce! Odpowiedz Link Zgłoś
an_o Re: Siostra Jasia 16.10.10, 19:08 Rety, tylko nie Malgoska!!! Z podanych przez autorke to tylko Roza. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Siostra Jasia 17.10.10, 17:35 ja bym postawila na Barbare lub Lucje Rozy nie akceptuje-chyba ze po zamianie na Rozalie Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Siostra Jasia 17.10.10, 17:42 Ja wybrałabym Basię albo Łucję. A może zamienicie Anię na Hanię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama emilki Re: Siostra Jasia IP: 91.123.218.* 18.10.10, 11:21 Popieram propozycję, która gdzieś przemknęła powyżej: Helenka. Moim zdaniem do Jaśka jak najbardziej. Z Twoich propozycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Siostra Jasia IP: *.dip.t-dialin.net 18.10.10, 19:26 Do Jasia dobralabym małą Różyczkę Z Anią i Basią zestaw byłby nudny a Łucja nie podoba mi sie ani troche. Do głowy przychodzi mi jeszcze Helenka i Melania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamcia Tosia IP: *.jmdi.pl 18.10.10, 22:03 Najbardziej pasuje mi Tosia czyli Antonina. A z podanych przez autorkę - Róża Odpowiedz Link Zgłoś
moonlight5 Siostra Jasia 19.10.10, 11:48 Ja najbardziej jestem za Różą, teraz pozostaje tylko przekonać męża. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
chce_bobo Re: Siostra Jasia 19.10.10, 14:48 powodzenia w przekonywaniu meża do Róży. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Siostra Jasia 19.10.10, 18:37 Mimo że nie należę do sympatyków Róży, to uważam, że Jan i Róża to bardzo fajny zestaw. Trzymam kciuki za Ciebie, mam nadzieje, że uda się przekonać męża Odpowiedz Link Zgłoś