ilka114 25.10.10, 22:04 To imię, podobnie jak Rafaelę usłyszałam w Sędzi Annie Marii Wesołowskiej. Tak, dokładnie tak, Tasza. Co o nim myślicie? Mi się jakoś niespecjalnie podoba, wygląda na brajanowate. A co Wy o nim myślicie? Czekam na Wasze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uwierz_mirando Re: Tasza 25.10.10, 22:17 Skojarzenia mam wschodnie. Nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Tasza 25.10.10, 22:32 Widzę, że AMW zaczyna się lubować w ciekawych imiona. Eugenia, Rafaela, Tasza. Odpowiedz Link Zgłoś
an_o Re: Tasza 26.10.10, 18:42 Dla mnie to jest zdrobnienie imienia Natasza. Moja kumpela mieszkajaca w Anglii tak nazywa wlasnie swoja corke Natashe. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Tasza 26.10.10, 20:29 Podoba mi się brzmienie (w ogóle ostatnio spodobały mi się takie zdrobnienia z "sz" brzmiące nieco "wschodnio"), ale traktuję je jak zdrobnienie. Jako pełna forma brzmi dla mnie pretensjonalnie, szczególnie u polskiego dziecka. Znalazłoby się chyba trochę polskich imion, które można by do Taszki zdrabniać (Oktawia, Tacjana, Tadea itp.) Odpowiedz Link Zgłoś