konsonans 05.04.04, 20:38 A co z Anastazją? Podoba Wam się? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczekuszka Re: Anastazja 05.04.04, 20:56 Bardzo ladne imie, ma mase zdrobnien i chyba zdobywa coraz wieksza popularnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
iza_lucja Re: Anastazja 05.04.04, 21:37 Oj , mnie też się bardzo podoba )wezmę je pod uwagę w przyszłości ) Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Anastazja 06.04.04, 09:23 tradycja1 napisała: > Mnie sie nie podoba, traci mi ZSRR. Mnie tez sie troche kojarzy z Rosja, ale jak juz cos to carska.:") Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Anastazja 06.04.04, 09:37 Najbardziej mi się kojarzy z córką ostatniego cara... To nie jest najprzyjemniejsze skojarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kj74 Re: Anastazja 07.04.04, 14:34 A mnie się podoba. Nawet myślałam, żeby tak nazwać córkę. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Anastazja 12.04.04, 19:47 Ostatnio w "Witajcie na Świecie" widzialam mala Anastazje i jak bylam w kosciele to tez chrzcili mala Anastazje. Moim zdaniem imie powoli przeciera szlaki. Odpowiedz Link Zgłoś
madziurex Re: Anastazja 12.04.04, 20:37 Bardzo mi się podoba! Jedno z moich ulubionych imion. Brzmi b. szlachetnie i oby nie stało się tak popularne, jak równie szlachetna Wiktoria...Anastazja (gr.) znaczy "wskrzeszona, zmartwychwstała". Najsłynniejsza to oczywiście najmłodsza córeczka cara Mikołaja II. Historia smutna, ale może warto nadać, w imię pamięci...Ale nie znam wielu zdrobnień, oprócz "Nastusi" Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Anastazja 16.04.04, 10:43 Brzmi nawet fajnie, choć ja nie dałabym tak córce na imie. Ostatnio dowiedzialam sie, ze babcia mojego męża miala na imię własnie Anastazja. Kojarzy mi sie to imie oczywiscie z piosenkarką, ale takze z Anastazją P (nic na to nie poradze,ze mam takie skojarzenie). No,ale imie samo w sobie jest ładne Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
ewkam1 Re: Anastazja 16.04.04, 11:03 Mi kojarzy sie z moja tesciowa... Ale tak w ogole to ladne imie... Odpowiedz Link Zgłoś
megi79 Re: Anastazja 01.05.04, 22:29 Sorry,nie zauwazylam wątku i dzięki za odświeżenie Ale jakie są zdrobnienia do Anastazji? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś