wyczyny Re: Karol 08.11.10, 09:55 Karol to bardzo ciekawe imie, maly chlopiec moze byc zdrabniany do Lolek , Karol pasuje i do nastolatka i do doroslego do Laury to mi wybitnie pasuje Filon a tak na powaznie to Laura i Karol dla mnie brzmi dobrze z krotkich imion zaproponuje: Tobiasz, Błażej, Hugo, Jeremi, Albert, Albin, Arkady, Aleksy Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Karol 08.11.10, 10:05 Karol w moim odczuciu jest nieco podobny dźwiękowo do Laury. Mnie akurat nie zachwyca. Może Witold? Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: Karol 08.11.10, 11:10 znam rodzeństwo Karol i Laura imię jest ok i pasuje wg mnie do Laury Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Karol 08.11.10, 11:06 "Karol i Laura" - ten zestaw kompletnie wykręca język. Jestem przeciw - a już na 150% jeżeli w nazwisku jest R albo L. Do Laury i częstego nazwiska proponuję: Konrad, Bruno, Eryk, Fabian, Ludwik, Iwo, Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: Karol 08.11.10, 11:12 adamantia napisała: > "Karol i Laura" - ten zestaw kompletnie wykręca język. faktycznie wypowiedziałam kilka razy Karol i Laura i język można połamać Odpowiedz Link Zgłoś
paczka_26 Re: Karol 08.11.10, 12:12 Właśnie w naszym nazwisku nie ma R ani L jak ja to nazywam nasze nazwisko jest miekkie takie ciapowate bardzo zadko spotykane i imiona "twarde" jak najbardziej pasuja , ale bardzo dziekuje za sugestnie Właśnie dlatego was pytam bo sama mam troche wątpliwosci czy to nie za cięzki zestaw bedzie. Chodzi mi jeszcze po głowie Filip ale męzowi nie bardzo to pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Karol 08.11.10, 13:04 Napisałaś, że nie chcesz imienia z pierwszej dziesiątki, a Filip takim imieniem jest - w ubiegłym roku był na miejscu piątym. Jeśli Karol pasuje Wam do nazwiska i czujecie, że to jest właśnie "to" imię - nadawajcie Moje propozycje twardych, niezbyt długich imion: Cyprian, Henryk, Jeremi, Jędrzej, Kornel, Marceli, Marek, Olgierd, Rafał, Roch, Ruben, Sambor, Sergiusz, Seweryn, Tomir. Z bardziej miękkich: Aleksy, Anatol, Błażej, Feliks, Gustaw, Jonasz, Mieszko, Miłosz, Tymon. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Karol 08.11.10, 12:56 Bardzo lubie imie Karol, ale z Laura to faktycznie troche karkolomne. Inne twarde krotkie imiona, ktore moim zdaniem brzmia lepiej z imieniem starszaczki: Bruno Zygmunt Henryk Andrzej Olgierd oraz wspomniany juz Witold Filip jest ladnym imieniem, ale po pierwsze chyba jest popularny a po drugie, z miekkim nazwiskiem moze wyjsc niezbyt wyraziscie. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Karol 08.11.10, 14:30 Dla mnie Karol jest neutralnym imieniem - ni mnie ziębi, ni mnie grzeje. Może dlatego, że znam sporo Karolów, zarówno nastoletnich jak i w wieku przedszkolnym. Uważam jednak, że Karol z Laurą tworzą fajny duet i nie razi mnie to, że ciężko je razem wymówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an_o Re: Karol IP: 189.230.43.* 08.11.10, 19:33 Mysle, ze zestaw jest OK. Znam dwoch malych Karolkow i zdrabniaja ich do Lolka i Lola. Karol sie z Laura nie grzya, a skoro nazwisko miekkie, to i tym bardziej pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Karol IP: *.chello.pl 08.11.10, 22:13 Bardzo ładne imię, pasuje zarówno do chłopca jak i dorosłego faceta. Bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Karol 11.11.10, 01:08 Moim zdaniem pasuje bardzo, tylko spróbuj wypowiedzieć oba te imiona jedno po drugim, w dowolnej kolejności i zastanów się, czy będziesz w stanie zawołać swoje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś