itsola 07.04.04, 14:19 Czesc ! Jak juz wiecie zostalo 3 miesiace i przyjdzie na swiat nasz okruszek- prawdopodobnie dziewczynka.Jakie z tych trzech imion podoba wam sie najbardziej ?Sama nie wiem .A moze jeszcze jakies inne ?Pomocy !Jak do tychczas jestesmy przy LIVIA,ale to jeszcze nie postanowione.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kj74 Re: LIVIA czy LILIA a moze PAULA ? 07.04.04, 14:26 Bratanica mojego męża ma na imię Liwia, ale pisane przez W. Bardzo mi się podoba to imię, zresztą i dziewczynka przeurocza. Lilia i Paula też fajne, ale Liwia/Livia najlepsze moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
rosey Re: LIVIA czy LILIA a moze PAULA ? 07.04.04, 14:27 Czesc, a gdzie mieszkasz - zdaje sie, ze nie w Polsce? Mnie chyba najbardziej podoba sie Paula. Co do Lilii, wolę to imie raczej w formie Lilly. Livia w ogole mi nie lezy Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: LIVIA czy LILIA a moze PAULA ? 07.04.04, 16:08 Proponuje Lilly, a NA DRUGIM MIEJSCu Paula. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: LIVIA czy LILIA a moze PAULA ? 07.04.04, 16:13 Z tych trzech najbardziej podoba mi sie Livia. Lilia wogole, na drgim miejscu Paula. A moze spodoba wam sie Ligia, Liv, Leila, Laura, Pola?? Ania Odpowiedz Link Zgłoś
gabimama Re: LIVIA czy LILIA a moze PAULA ? 07.04.04, 17:00 Livia bardzo mi się osobiście podoba, a to chyba od czasu jak zaczęłam korespondować z e-mamą, której córeczki mają na imię Livia i Arwena (oba wg mnie bardzo ładne). Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: LIVIA czy LILIA a moze PAULA ? 07.04.04, 17:20 Czesc ! Dzieki dziewczyny za szczere odpowiedzi.Macie rowniez fajne propozycje ale: Laura - za bardzo oklepane Ligia - nie moj gust Liv -podoba nam sie bardzo ale jest za bardzo krotkie-ale klamka jeszcze nie zapadla Lilly-b.podoba sie mojemu mezowi ,ale dla mnie jest za slodkie takie typowo dla malutkiej dziewczynki a co pozniej ? ALE PISZCIE JESZCZE CO MYSLICIE? JESTEM CIEKAWA.PA OLA Odpowiedz Link Zgłoś
megi79 Re: LIVIA czy LILIA a moze PAULA ? 07.04.04, 19:02 Cześć, jakiś czas temu pytałam na forum o Liliannę i Ninę-nie wiedziałam które wybrać dla córki.I jest juz prawie 2 miesięczna LiliannaWg mnie więc najładniejsze jest oczywiście Lilia,ale Livia też b.ładne(też nad nim myślałam tylko nie odpowiada mi zdrobnienie Liwka).Paula mi się zupełnie nie podoba chociaż u mojej siostry w klasie(11 lat)jest Paula b. zadowolona ze swego imienia. Pozdrawiam serdecznie,megi79 i Lilianna Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Pytanie do megi79 07.04.04, 22:09 megi79 napisała: > Cześć, > jakiś czas temu pytałam na forum o Liliannę i Ninę-nie wiedziałam które wybrać > dla córki.I jest juz prawie 2 miesięczna Lilianna Megi nie mialas zadnych problemow z rejestracja?! Piekne imie, wlasnie przez dwa "n", a podobno teraz juz takich nie mozna rejestrowac. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Pytanie do megi79 13.04.04, 21:33 Piekne imie, wlasnie przez > dwa "n", a podobno teraz juz takich nie mozna rejestrowac. To dwóch "n" też do dotyczy? Ja słyszałam tylko o dwóch "t" (Wioletta itd.). Imion z dwoma "n" jest masa, wydaje mi się, że są mocno zakorzenione w tradycji, taka Marianna np., o Joannie i Annie nie wspominając . Swoją drogą to idiotyzm, ja nie odczuwam Wioletty jako bardziej obcej niż Wiolety, a z podwójnym "t" brzmi to duuuużo lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
megi79 Re: LIVIA czy LILIA a moze PAULA ? 07.04.04, 20:52 aha - i wg mnie lepiej nadać imię w dłuższej formie,nie zdrobniałej,więc np. Lilia(i mówić Lilly),Livia(i mówić Liv-b.ładne,lubię aktorkę Liv Tyler). Znam Adę,która żałuje,że nazywa się zdrobniale,a nie Adrianna,ale to wszystko kwestia gustu.Znałam uroczą małą Livię,śliczną Mulatkę,więc dobrze mi się kojarzy.Lilia albo Livia megi79 i Lilianna Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: LIVIA czy LILIA a moze PAULA ? 07.04.04, 20:54 Tylko i wylacznie Livia Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
angie555 Re: LIVIA czy LILIA a moze PAULA ? 07.04.04, 21:13 Ja rowniez znam mala Liwie (pisana przez W!), ktora ma okolo 6 lat. Druga Livie, ktora znam to moja sasiadka wloszka. Rowniez sympatyczna. To bardzo ladne imie i dobrze sie kojarzy. Gratuluje wyboru. ps. Lilia nie podoba mi sie z powodu pewnej LILKI... Odpowiedz Link Zgłoś
megi79 Re: LIVIA czy LILIA a moze PAULA ? 07.04.04, 21:27 Inne wg mnie ładne imię to Nela/Nelly Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: LIVIA czy LILIA a moze PAULA ? 08.04.04, 10:45 Witaj Olu. To już tylko 3 miesiące Ci zostały ? Jejku, jak ten czas szybko leci. Kochana Olu, podobają mi się wszystkie podane przez Ciebie imiona. Najbardziej chyba jednak Livia. A to już wiadomo, ze dziewczynka będzie na 100% ? Pozdrawiam mocno i zycze Wesołych i Pogodnych Swiąt Wielkanocnych!!! Madzia z rodzinką Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: LIVIA czy LILIA a moze PAULA ? 09.04.04, 11:12 Witajcie ! DZIEKI ZA WASZE ODPOWIEDZI-BARDZO INTERESUJACE.Jeszcze ostatecznej decyzji nie podjelismy,ale calkiem na poczatku listy stoi wlasnie LIVIA .Drugie imie tym razem zostawie decyzje mezowi.Ale przez te 3 miesiace jeszcze moze sie cos zmienic.A moze USG sie myli i bedzie chlopak?Takie rzeczy tez sie zdarzaja.To wtedy zadecyduje juz na porodowce.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
frytkal Re: LIVIA czy LILIA a moze PAULA ? 13.04.04, 19:26 Liwia. Daliśmy to imię naszej córeczce. Uważam,że jest śliczne i nieoklepane (jeszcze)... Odpowiedz Link Zgłoś
madziurex Re: LIVIA czy LILIA a moze PAULA ? 13.04.04, 21:52 Czy ktos wie, co oznacza imię Liwia?? Bo nigdzie nie mogę znaleźć. Znajoma ma córeczkę o tym imieniu. A znacie "Oh, tell me all about Anna Livia!..." z "Finnegan Wake" Joyce'a? Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: LIVIA czy LILIA a moze PAULA ? 13.04.04, 22:39 To rzymskie imię, dla kobiet z klanu Liwiuszy. Liwia była żoną Oktawiana Augusta. Odpowiedz Link Zgłoś