Dodaj do ulubionych

po 3 miesiącach "obrad" wciąż bez imienia....

18.11.10, 21:47
W grudniu bratowa urodzi drugą córeczkę (siostrę Julki). Wciąż jednak rodzice nie mogą zdecydować się na imię.To co podoba się mamie-nie podoba tacie i na odwrót.
Propozycje mamy:Antonina, Janina, Melania, Nadia, Liliana, Milena
Propozycje taty: Daria, Olivia, Łucja, Weronika
W rodzinnym rankingu zwycięża Amelia, Emilia i Nina (rodzicom podobają się średnio)
Może podpowiecie imię, które spodoba się wszystkim?

W najbliższej rodzinie są już: Wiktoria,Kornelia,Antonina,Maria,Weronika,Maja i Sonia
Obserwuj wątek
    • Gość: Justyna Re: po 3 miesiącach "obrad" wciąż bez imienia.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 21:54
      Może Laura, Berenika, Anatolia, Monika, Diana, Ida, Iga, Leonia?
    • annajustyna Re: po 3 miesiącach "obrad" wciąż bez imienia.... 18.11.10, 22:05
      Kolezanka ma Julie i Zosie.
    • abiela Re: po 3 miesiącach "obrad" wciąż bez imienia.... 18.11.10, 22:21
      Z propozycji podoba mi się Łucja, Antonina, Janina i Melania.

Proponuję Rozalię i Klementynę.
    • czarna.perla Re: po 3 miesiącach "obrad" wciąż bez imienia.... 18.11.10, 22:29
      Imię ma się podobać rodzicom a nie całej rodzinie. Moja propozycja jest więc taka: dać im spokój niech wybiorą sobie sami, dziadkowie mieli już pole do popisu przy wybieraniu imion swoich dzieci, ciotki i wujkowie niech wybierają imiona dla swoich.
      • olianka Re: po 3 miesiącach "obrad" wciąż bez imienia.... 18.11.10, 22:51
        czarna.perla napisała:

> Imię ma się podobać rodzicom a nie całej rodzinie. Moja propozycja jest więc ta
        > ka: dać im spokój niech wybiorą sobie sami, dziadkowie mieli już pole do popisu
        > przy wybieraniu imion swoich dzieci, ciotki i wujkowie niech wybierają imiona
        > dla swoich.

Mogę się pod tym podpisać - imię ma podobać się rodzicom, a nie "wszystkim".
      • aneladgam Re: po 3 miesiącach "obrad" wciąż bez imienia.... 19.11.10, 12:02
        nic dodać, nic ująć
    • Gość: Ellana Re: po 3 miesiącach "obrad" wciąż bez imienia.... IP: 46.113.56.* 18.11.10, 23:21
      Jeśli miałoby pasować do Julii - Nadia.
      Jeśli miałoby być z innej bajki - Melania.
      Tylko te dwa podobają mi się z twoich propozycji.
      gdybym miała coś zaproponować, co mogłoby trafić w gust:
      Samanta, Wanessa, Sara, Zofia, Paula, Liwia, Kalina, Jaśmina, Jagoda, Lena, Gaja, Hanna, Amelia, Dalia, Bianka
    • wyczyny Re: po 3 miesiącach "obrad" wciąż bez imienia.... 19.11.10, 08:26
      moze tym wspolnym imieniem bedzie: Berenika, Kalina, Anastazja, Aniela, Nawojka, Anatolia(Tola), Karolina, Marcelina/Marcjanna
      najbardziej podoba mi sie propozycja mamy: Melania
      ze wzgledu na popularnosc odrzucilabym definitywnie:Antoninę,Oliwię, Amelię, Emilię
      • uwierz_mirando Re: po 3 miesiącach "obrad" wciąż bez imienia.... 19.11.10, 10:28
        Z propozycji mamy podobają mi się: Antonina, Melania, Liliana
        Z propozycji taty tylko Łucja.

Swoją drogą, dlaczego Olivia, a nie Oliwia?
        Z rodzinnego rankingu podobają mi się Amelia i Emilia, ale skoro przyszłym rodzicom nie przypadły do gustu, to chyba nie ma co nad nimi debatować.

Zrezygnowałabym z imienia dużo rzadszego od Julii, która od lat jest na 1. miejscu nadawalności. Jedna Julia, druga np. Melania - któraś na pewno czułaby się poszkodowana.
    • quasi.modo Re: po 3 miesiącach "obrad" wciąż bez imienia.... 19.11.10, 11:44
      Propozycje mamy podobaja mi sie bardziej niz taty, ale skoro zadna nie jest w stanie zadowolic obu stron, pozostaje szukac dalej:

Jasmina, Karina, Edyta, Kamila, Olga, Paulina, Alicja, Agata, Dominika, Ewa
    • matylda006 Re: po 3 miesiącach "obrad" wciąż bez imienia.... 19.11.10, 13:15
      Oczywiście, że imię ma się podobać rodzicom i to oni dokonają ostatecznego wyboru. Jednak zmęczeni tym, że pomimo wielokrotnego przeglądania imienników nie trafili na imię, które spodobało by się im obojgu poprosili o pomoc ciotki i babcie. Doszli do wniosku, że skoro oni nie są w stanie dokonać wspólnego wyboru to dobrym rozwiązaniem będzie imie podobające się "większości". Liczą na to, że w ten sposób trafią na imię, które będzie podobać się ich córeczce. (Rodzinie podobają się w zasadzie wszystkie propozycje, zarówno mamy jak i taty)
      Imiona "podsuwane" przez rodzinę są tylko p r o p o z y c j a m i, podobnie jak imiona podpowiadane na forum.
      Z proponowanych przez Państwa imion rodzicom spodobały się Ida, Jaśmina i Alicja.
      • quasi.modo Re: po 3 miesiącach "obrad" wciąż bez imienia.... 19.11.10, 13:23
        matylda006 napisała:

> Z proponowanych przez Państwa imion rodzicom spodobały się Ida, Jaśmina i Alicja.

Moj glos oczywiscie na Jasmine, ew. Alicje. Uwazam ze oba, choc z roznych wzgledow, b. dobrze pasuja do Julii.
        Ida jest dla mnie troche bez wyrazu, pewnie dlatego, ze taka krotka. Na jej miejsce wolalabym Idalie.
      • wyczyny Re: po 3 miesiącach "obrad" wciąż bez imienia.... 19.11.10, 16:05
        zdecydowanie z tej 3 Jaśmina, Alicja tez ok, ale bez zachwytow, Ida-jakas niedokonczona wink
      • adamantia Re: po 3 miesiącach "obrad" wciąż bez imienia.... 19.11.10, 16:59
        Z tych 3 zdecydowanie Ida! Bardzo fajne imię.
        Jaśmina za pretensjonalne, poza tym takie jakieś... jak ciężkie słodkie perfumy.
        Alicja dla mnie nieco za oklepane, ale b. ładnie pasuje do Julii.

Jeszcze proponuję(podkreślam moje faworytki):

Do zestawu na J: Judyta, Joanna, Jagna, Jagoda, Justyna (nie wiem, czy twoje prawdziwe imię?)
        Do zestawu, pasujące dużą popularnością: Maja, Natalia, Paulina, Gabriela, Martyna,
        Do zestawu, pasujące wg mnie do Julii stylem: Klara, Ewa, Ewelina, Irena, Eliza, Klaudia

oraz:
        Kaja, Gaja, Zoja, Ksenia, Malwina,
        Ada, Adriana, Adela
        Urszula, Noemi, Ruta, Róża,

PS. Dodam, że osobiście, mając dziecko o tak obecnie megapopularnym imieniu, nie wybrałabym dla drugiego imienia rzadkiego. Dla informacji link :
        www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/406165,100_najpopularniejszych_imion_dla_dzieci_w_2009_roku.html
        • adamantia Re: po 3 miesiącach "obrad" wciąż bez imienia.... 19.11.10, 17:02
          No i zapomnialam pokreślić faworytki, czyli:
          Joanna, Paulina, Gabriela, Klara, Ewelina, Klaudia, Kaja,
          • jane-bond007 Re: po 3 miesiącach "obrad" wciąż bez imienia.... 19.11.10, 19:36
            Joanna, Paulina, Gabriela, Klara, Ewelina, Klaudia, Kaja,

no szałowe ...

stawiam na Idalię ale skoro wybrali julię to wątpię aby przeszła... sprawę proponuję pozostawić rodzicom, pewnie wygra Maja lub Wiktoria (popularność)
        • adamantia Korekta 20.11.10, 10:24
          adamantia napisała:
          > Do zestawu na J: Judyta, Joanna, Jagna, Jagoda, Justyna (nie wiem, czy twoje prawdziwe imię?)

Ups, coś mi się pokiciało, i wydawało mi się, że nick autorki to Justyna, nie Matylda.
      • dalenia Re: po 3 miesiącach "obrad" wciąż bez imienia.... 19.11.10, 18:15
        matylda006 napisała:
        > Z proponowanych przez Państwa imion rodzicom spodobały się Ida, Jaśmina i Alicj
        > a.

W takim razie Jaśmina. A z poprzednich propozycji Janina, Melania, Liliana lub Łucja. A zamiast Idy wybrałabym Idalię, którą do Idy można skrócić.

I popieram Adamantię - do Julii wybrałabym coś o zbliżonej popularności. Oczywiście nie mówię, że ma to być Maja czy Wiktoria. Ale jednak coś, co nie będzie dużo mniej popularne od Julki.
    • luska.s Re: po 3 miesiącach "obrad" wciąż bez imienia.... 19.11.10, 14:21
      Podoba mi się Antonina i Łucja oraz Liliana. Zamiast Oliwii wolałabym Liwię.
    • Gość: gość Re: po 3 miesiącach "obrad" wciąż bez imienia.... IP: *.gdynia.mm.pl 19.11.10, 17:13
      Milena, Daria, Weronika
      może Dominika, Paulina, Karolina, Natalia, Kinga, Agata, Kamila, Alicja, Ewelina
    • Gość: Ellana Re: po 3 miesiącach "obrad" wciąż bez imienia.... IP: 188.33.218.* 19.11.10, 18:27
      Idalia, albo któraś z popularnych propozycji.
      Jaśmina za rzadko występuje.Z Julią będzie się gryzło.
      A Idalia dlatego,że Ida rzeczywiście jest niedokończona.
      • an_o Re: po 3 miesiącach "obrad" wciąż bez imienia.... 19.11.10, 19:24
        Najbardziej ze wszystkich proponowanych powyzej pasuje mi Kalina. Jasmina to ladne imie, ale do Julki tak sobie pasuje. Reszta nie pasuje za bardzo.
    • liliowewzgorze Re: po 3 miesiącach "obrad" wciąż bez imienia.... 20.11.10, 02:31
      Kornelia, Klara, Luiza, Liwia, Aniela, Kalina, Sara, Matylda

smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.