leokadka 07.01.11, 19:25 Wiem, że głównie forum jest o imionach ludzkich, ale ponieważ bywają tu w większości fascynatki imion, postanowiłam spróbować. Może mnie nie pogonicie Niebawem nabędę psa rasy Yorkshire tTerrier i zastanawiam się nad imieniem dla niego. Oto moje propozycje: Gaspar Chester Casjan Kaszmir Szafir Cassim Cicero Charlie Benito Yoko Z góry dzięki za opinie, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panna.w.drodze Re: Imię dla Yorka 07.01.11, 19:34 słyszałam kiedyś "Kofi" i faktycznie miał taki kolor z Twoich propozycji to nic mi się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Imię dla Yorka IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.11, 20:44 Po co tak od razu z angielskiego czerpać? Mój pies zwie się Kawa (w pełnej formie Kawosława), imię jak można się domyślić ze względu na kolor sierści. Fajne w użyciu, polecam Na drugie ma Elmira, bo jest równie złośliwa jak bohaterka kreskówki ;D Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Imię dla Yorka 07.01.11, 20:12 jeśli mieszkasz w Polsce-to może coś bardziej rodzimego proponuję imiona: Bursztyn/Jantar, Szafran, Agat, Topaz, Opal, Szafir, Bazyl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Imię dla Yorka IP: *.adsl.alicedsl.de 07.01.11, 21:21 Yoko mi sie podoba Tylko troche mi sie z Yoko Ono kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amanita Re: Imię dla Yorka IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.11, 00:49 Twoje propozycje to jak Brajan i Kewin dla dzieci. proponuję: Reksio, Burek, Azor, Murzyn, Ciapek, Pikuś, Fafik... tak teraz nazywa się psy (no może z wyjątkiem Murzyna). Odpowiedz Link Zgłoś
qomolangma Re: Imię dla Yorka 24.01.11, 13:42 Burek/Azor do yorka zdecydowanie nie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leokadka Re: Imię dla Yorka IP: 93.181.130.* 08.01.11, 06:51 Będzie Kaszmir. To tak jak z dzieckiem, wcześniej nie brałam pod uwagę, a teraz mam wrażenie, że pasuje do niego jak ulał. I dziecku łatwo wymówić. Bardzo mu się podoba. A imiona dzieci mają wyjątkowo klasyczne . Za to koleżanki córki mają na imię Sonia i Oliwia, za to piesek został Stasiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Imię dla Yorka 08.01.11, 09:42 Gość portalu: Leokadka napisał(a): > Za to koleżanki córki mają na imię Sonia i Oliwia, za to piesek został Stasiem. > ... i nie grzmisz Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Imię dla Yorka 08.01.11, 23:17 > Gość portalu: Leokadka napisał(a): > > > Za to koleżanki córki mają na imię Sonia i Oliwia, za to piesek został Stasiem. Turlam się Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Imię dla Yorka 08.01.11, 10:43 A na jaką literę jest miot? (bo piszesz o rasowym psie) Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: Imię dla Yorka 08.01.11, 16:21 Ale w domu może mieć dowolne zdrobnienie. Mój arystokratyczny Unicat jest Arisem . Odpowiedz Link Zgłoś