mama_nikodemka 28.01.11, 16:10 witam, kiedys pisalam na forum i pomagalyscie wybrac mi imie dla drugiego synka, przez dluzszy czas byl Antoś jako wersja ostateczna, teraz po glowie mi i uwaga! mezowi chodzi jeszcze Ignaś, maz jest bardziej za Antosiem, ja jak juz kiedys pisalam nie jestem do konca pewna, wiem ze bedzie Antoś i Antek ale Antoni jakos mnie przeraza, nie wiem dlaczego..z jednej strony niby przyzwyczailam sie juz do Antka, z drugiej nie jestem pewna, mam nadzieje ze do porodu bedziemy mieli ta watpliwosc..ktore imie byscie wybraly? starszy synek Nikodem, nazwisko Baranowski Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wyczyny Re: Antoś czy Ignaś 28.01.11, 16:19 jedno i drugie ładne, może jednak Ignaś, bo Antek bardziej popularny Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Antoś czy Ignaś 28.01.11, 16:53 zdecydowanie Antoś, gdyż o wiele bardziej przeraża mnie Ignac Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Antoś czy Ignaś 28.01.11, 17:48 Wolę Ignasia. Antoni niestety coraz bardziej popularny. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Antoś czy Ignaś 28.01.11, 20:55 Oba podobają mi się na równi i IMO tak samo dobrze pasują do nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: Antoś czy Ignaś 29.01.11, 16:20 widze ze Antos uzyskal wiecej glosow ja nadal w kropce ale tak z drugiej strony glupio mi mowic (tak w myslach na malego inaczej tym bardziej ze wszyscy dookola juz mowia Antos a jak mowie ze jeszcze nie wiadomo to kazdy ze juz wiadomo wiec pewnie zostanie Antosiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka_22 Re: Antoś czy Ignaś 29.01.11, 16:51 Stoję przed podobnym dylematem jeśli chodzi o Antosia, tylko mnie dużo bardziej niż Antoś przeraża Antek Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: Antoś czy Ignaś 30.01.11, 12:16 mnie najbardziej przeraza Antoni... i wczoraj w tv ogladalam gale ksw i tam ciagle mowili o jakims Antku i jakos tak mi nie pasowalo jak na 30-letniego mezczyzne,takie dziecinne mi sie wydalo to imie a na 99% u nas to imie zostanie a ja do konca przekonana nie jestem im blizej rozwiazania tym wiecej watpliwosci a juz bylam przekonana do tego imienia w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Antoś czy Ignaś 01.02.11, 21:18 Jestem za Ignacym, ale podobaja mi się oba te imiona i oba IMO dobrze pasuja do nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
kleo881 Re: Antoś czy Ignaś 02.02.11, 22:41 Ignaś zdecydowanie Ignaś. ew. Gabryś. Ksawery. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: Antoś czy Ignaś 04.02.11, 12:10 bardziej zaczyna podobac mi sie Ignaś... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Antoś czy Ignaś 04.02.11, 12:59 Wybrałabym Ignasia. Uwielbiam to imię . Poza tym Antków jest więcej niż Ignasiów, a to raczej działa troszkę na korzyść Ignacego . Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Antoś czy Ignaś 04.02.11, 13:02 a co do rodzinki to bym się nie martwiła. Mojej rodzinie powiedziałam, że dziecko będzie się nazywać Alinka, a urodził się Staś . Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Antoś czy Ignaś 07.02.11, 23:54 Jak mogłaś to zrobić rodzinie? Wprowadzać niepotrzebny zamęt? Powiedziałaś Alinka, słowo się rzekło, kobyłka u płotu Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka a moze... 17.02.11, 22:29 ...Nataniel albo Tymon? co sadzicie? p.s. jak mozna zdrabniac Nataniela? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: a moze... IP: *.xdsl.centertel.pl 17.02.11, 22:37 W takim razie ja jestem za Tymonem Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: a moze... 17.02.11, 22:42 Nataniel jest dla mnie nieco pretensjonalny, wolałabym Natana. Za to Tymon mi się podoba i myślę, że pasuje do Nikodema lepiej niż Igancy czy Antoni. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: a moze... 17.02.11, 22:51 wlasnie maz bardziej tez za Natanem ale dla mnie jakos tak dziwnie brzmi Natan..wolalabym Nataniel chyba, a jak zdrabniac Natana? Tymon mi sie nigdy nie podobalo i pamietam jak jeszcze kilka m-cy temu, jak juz w ciazy bylam, i slyszalam Tymon to myslalam "matko jak tak mozna dziecko nazwac" a teraz jakos mi w ucho wpadlo termin rozwiazania na 2 marca a imienia brak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: a moze... IP: *.centertel.pl 17.02.11, 22:56 Też mi się kiedyś imię Tymon nie podobało - jedyne skojarzenie to Timon i Pumba A gdy byłam w ciąży też to imię rozważaliśmy. Co do Natana to mój mąż ma tak na imię. Większości imię bardzo się podoba i wcale nie trzeba go zdrabniać, ew. Natanek, Nati.. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: a moze... 18.02.11, 09:28 jejku, masz dylematy jak ja w tamtym roku gdyby nie mąż, chyba bym imienia nie wybrała. lubię i Ignacego i Antoniego. ale ze względu na subiektywną popularność Antka, wolałabym Ignasia Tymon w porządku, może nawet rzeczywiście lepiej brzmi z Nikodemem niż 2 powyższe? Natan i Nataniel- nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: a moze... IP: *.centertel.pl 17.02.11, 22:51 Z tych dwóch wybrałabym Tymona, ale gdyby zamiast Nataniela był Natan to wybrałabym Natana. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: a moze... 17.02.11, 23:00 baaaardzo podoba mi sie jeszcze Kajetan ale zdrobnienia Kajtek zniesc nie moge Natan jakos tam mi nie brzmi, jak dla mnie to jakby urwane bylo imie...ale mimo wszystko w ucho wpada... Odpowiedz Link Zgłoś
lus.sia Re: a moze... 17.02.11, 23:20 Nikodem i Nataniel fajnie zdrobnienia Natan, Natanek, Natus, Natuniek Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: a moze... 17.02.11, 23:45 Dla mnie Nataniel i Natan to imiona zbyt miękkie, jakieś takie "niemęskie"... Poza tym Natan moim zdaniem jest pretensjonalny. Wybrałabym Tymona. Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: a moze... 18.02.11, 08:16 wybrałabym Tymona, ogólnie jak dla mnie wszystko tylko nie Ignac Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: a moze... 20.02.11, 01:18 A czemu nie możesz zdrabniać Kajetana do Kaja? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: a moze... 21.02.11, 10:16 ja bym tak zdrabniala ale jestem prawie pewna ze i tak bym zostal Kajtkiem - prszedszkole, szkola, koledzy... Kaj, Kajus bardzo mi sie podoba, moze po prostu zostanie Kajem a nie Kajetanem, ale Kajetan sliczne imie, bardzo mi sie podoba i szkoda mi go Odpowiedz Link Zgłoś
jutkawojtkowska Re: a moze... 22.02.11, 16:18 przeciez jest imie Kaj i funkcjonuje jako oddzielne a to ze kojarzyloby sie z Kajetanem to kogo to ,wazne zeby Tobie sie podobalo. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: a moze... 23.02.11, 01:52 jutkawojtkowska napisała: > przeciez jest imie Kaj i funkcjonuje jako oddzielne Tzn? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: Antoś czy Ignaś 22.02.11, 11:51 na dzien dzisiejszy moje typy to Ignacy i Kaj wole Kaja od Antoniego mezowi tez sie Kaj podoba Natan odpada ewntualnie jeszcze Kacper...ale raczej nie... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Antoś czy Ignaś 22.02.11, 12:51 Nie ma takiego imienia - Kaj. Jest Kajus albo Kajetan, ew. staopolski Kajmir. Odpowiedz Link Zgłoś
chce_bobo Re: Antoś czy Ignaś 22.02.11, 13:11 ojej, tylko nie Kaj, przeciez to "połowa" imienia! Kajetan zdrabniany do Kaja to super rozwiazanie! z proponowanych bardzo polecam Tymona, Ignacego i Kajetana. własnie w takiej kolejnosci. wielkie nie dla Natana, Nataniela. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: Antoś czy Ignaś 22.02.11, 14:46 znam nie jednego wlasnie Kaja, zapisany jest nie jako Kajetan a Kaj wlasnie a tutaj na forum juz nie raz czytalam ze takiego imienia nie ma, wiec czemu nie ma problemu z jego zarejestrowaniem? Tymon podobal mi sie przez chwil kilka ale juz z powrotem mi sie nie podoba Ignacy mi sie podoba, mezowi nie do konca a o Kajetanie juz pisalam wczesniej, obawiam sie Kajtka, zreszta nawet mezowi jak powiedzialam Kajetan to on od razu Kajtek? i wlasnie wydaje mi sie ze i tak wczesniej czy pozniej zostanie po prostu Kajtkiem mimo ze w rodzinie bedziemy zdrabniac do Kaja Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Antoś czy Ignaś 22.02.11, 15:24 Pewnie jest rejestrowane jako imię baśniowe, co nie zmienia faktu, że to zdrobnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Antoś czy Ignaś 22.02.11, 15:25 I jeszcze jedno - Kaj jest do Waszego nazwiska za krótki, kojarzy mi się z gwarowym "kaj", czyli "gdzie". Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_slonko Re: Antoś czy Ignaś 23.02.11, 00:04 Antoni to bardzo ładne imię, jednak zdecydowanie bardziej podoba mi się Ignaś. Ignacy bardziej pasuje do nazwiska, oraz do Nikosia Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: Antoś czy Ignaś 23.02.11, 09:22 jesli chodzi o Kaja to dla mnie tez jest za krotki do nazwiska ale juz mam tak malo czasu, wczoraj lekarz dal mi do zrozumienia ze w kazdej chwili moge zaczac rodzic, ze na pewne rzeczy nie zwracam juz uwagi..tak do konca przekonana nie jestem, najbardziej za mna chodzi jednak Ignacy, a za mezem Antoni czyli wraz wrocilismy do punktu wyjscia Odpowiedz Link Zgłoś
kleo881 Re: Antoś czy Ignaś 23.02.11, 11:47 jedno i drugie bardzo ladne. moze juz po porodzie jak go zoabzcycie bedzie wiadomo czy to Ignas czy Antos ) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: Antoś czy Ignaś 23.02.11, 11:54 do tego samego doszlam niedawno wniosku, ze jak sie urodzi, spojrzymy to bedziemy wiedzieli, oby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ert Re: Antoś czy Ignaś IP: *.cable.smsnet.pl 26.02.11, 01:26 Ignacy ładniejsze, może być Łukasz Baranowski Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: Antoś czy Ignaś 26.02.11, 11:16 Lukasz nieeeeeee nie podobaja mi sie Lukasze, Tomki, Jacki, Marciny, Grzeski itd ja jestem za Ignacym, maz za Antonim, nie wiem jak sie dogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ert Re: Antoś czy Ignaś IP: *.cable.smsnet.pl 27.02.11, 00:22 a szkoda bo ja bardzo lubię moje imię, a teraz widzę że jest rzadko nadawane sam się przy wyborze imienia dla dziecka kierowałem jedną zasadą zero albo prawie zero skojarzeń Poker, moneta, kości? Odpowiedz Link Zgłoś
jagodka81 Re: Antoś czy Ignaś 27.02.11, 01:19 a mi się bardzo podoba Ignacy, sama o nim myślałam. Najlepiej zostawić decyzję na ostatnią chwilę jak ja. Miałam mega dylematy, a jak spytały o imię tuż po porodzie to od razu powiedziała Feliks. Odpowiedz Link Zgłoś
ania-ze-szczecina Re: Antoś czy Ignaś 27.02.11, 21:41 Hej, też zastanawialiśmy się nad tymi dwoma imionami... Wybraliśmy Antka, drugi ma być Ignacy Póki co wołamy na niego Antoś lub Tosiu/Tosiek. Wszystkiego dobrego, skoro lada chwila synek ma pojawić się na świecie. Popatrzycie na niego i będziecie wiedzieli kim jest Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: Antoś czy Ignaś 01.03.11, 16:33 jutro jade do szpitala, we czwartek synek bedzie z nami, zobaczymy co wyczytam na jego czole oby maz wyczytal to co ja mam nadzieje ze moje watpiwosci zostana rozwiane bo nie chcialabym nadawac imienia bez przekonania... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka decyzja zapadla :) 10.03.11, 22:15 3 marca na swiecie pojawil sie ............... Antos zobaczyla, pomyslalam i zadne inne imie nie pasowalo maly jest uroczy, straszy synek wola na niego Antosiek Odpowiedz Link Zgłoś
lus.sia Re: decyzja zapadla :) 10.03.11, 22:58 super gratuluje i synka i wyboru imienia Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: decyzja zapadla :) 10.03.11, 23:11 Gratuluję! Właśnie niedawno się zastanawiałam, czy Młody jest już na świecie i czy został w końcu Antkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: decyzja zapadla :) IP: *.xdsl.centertel.pl 11.03.11, 09:13 Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: decyzja zapadla :) 11.03.11, 09:50 dziekuje! pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka Re: decyzja zapadla :) IP: 80.54.97.* 11.03.11, 12:01 gratulacje!!! Antoś - ślicznie - mam córcię Tosię - będzie na pewno zuchem Ignaś też ładnie - mam synka Ignasia pod sercem Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: decyzja zapadla :) 12.03.11, 13:34 Bardzo serdecznie gratuluję Antosia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: decyzja zapadla :) IP: *.opera-mini.net 23.03.11, 14:54 Antoś czy Ignaś był również moim dylematem przez całą ciążę. Trudno mi było się zdecydować ale 26.01.11 w naszej rodzinie pojawił się Ignacy. Opinie w rodzinie skrajnie podzielone ale najbliżsi zadowoleni. Ignasio ma jeszcze starszą siostrę Hanię. Dylemat taki sam ale zwycięsca inny Serdecznie gratuluję malutkiego Antosia Odpowiedz Link Zgłoś