inkaa1 23.04.04, 14:08 Tak na imie ma moja mama i bardzo mi sie to imie podoba. Nie spotkalam jeszcze zadnej dziewczynki o tym imieniu a nawet niewiele znam doroslych kobiet Wand. Jak myslicie czy to ladne imie i czy moglabym nazwac tak swoja corke (jesli oczywiscie jeszcze kiedys corke bede miala...). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pyziulak Re: WANDA 23.04.04, 14:22 Moja mama też ma tak na imię i bardzo mi się ono podoba. Teraz jest chyba żadziej używane a przez to bardzo oryginalne. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
rosey Re: WANDA 23.04.04, 14:52 Mnie też to imię bardzo sie podoba - ma coś w sobie. Teraz rzeczywiście może uchodzić za staroświeckie, ale nie widzę przeciwskazań, żeby nazywać tak obecnie male dziewczynki. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: WANDA 23.04.04, 15:17 Witajcie ! Moja chrzestna mila tak na imie.I wiem ,ze u nas w szkole byla mala Wandzia,ale to brzmiala wtedy baaarrrdzo dziwne.Jakos do mnie to imie nie przemawia. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
michamina Re: WANDA 25.04.04, 10:40 inkaa1 napisała: > kobiet Wand. Jak myslicie czy to ladne imie i czy moglabym nazwac tak swoja > corke (jesli oczywiscie jeszcze kiedys corke bede miala...). Śliczne imię, i niesłusznie teraz rzadziej używane. Myślę, że jeszcze wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
ginny22 Re: WANDA 25.04.04, 17:10 Ładne imię, choć nie w mojej czołówce. Ale miło staroświeckie, wdzięczne. Przyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: WANDA 25.04.04, 17:36 Moja mama nosi to imię. Do tej pory poznawałam starsze panie o tym imieniu. Kilka dni temu byłam w przedszkolu i była tam 5-cioletnia Wandzia. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: WANDA 25.04.04, 20:17 Nie znam Wandy ani jednej, z imieniem jednak sie spotakalam tylko w grupie wiekowej 40 +.Nie specjalnie do mnie przemawia. Odpowiedz Link Zgłoś