penelopa40 15.03.11, 11:28 chodzi o imiona dla zwierzaków, musza być na Q ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quasi.modo Re: szukam imion (żeńskich) na literę Q, sa takie 15.03.11, 11:57 Polskich nie ma. W Behindthename znalazłam następujące: Queen - ang. królowa Quintina - łac. piąta Quirina - łac. włócznia Qamar - arab. księżyc Qiana - ang. afroamerykańskie (od nazwy jedwabiopodobnego materiału) Qing - chin. zielononiebieski Qiu - chin. jesień Quanna - ang. afroamerykańskie Quintella - łac. Quy - wiet. droga, kochana Quyen - wiet. ptak Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo P.S. 15.03.11, 11:59 Domyślam się, że chodzi o imiona dla miotu w hodowli. Jeśli sprawia Ci ta literka trudność, ominęłabym ją, bo i tak nie należy do polskiego alfabetu. No chyba że to jakiś wymóg międzynarodowy... Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: szukam imion (żeńskich) na literę Q, sa takie 15.03.11, 12:18 tak, chodzi o miot, na literę Q, pani z hodowli pisała, ze musi być Q... potem chyba możemy i tak je przechrzcić??? to dziewczynki, ale też myślałam o: Qubusia, Qinia, itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: p.s. do p.s. 15.03.11, 12:39 Na thinkbabynames znalazłam takie: Qiturah Queena Quenby Querida Questa Quiana Queta Quilla Quinn Quincey Quintana Quintina Quirina I jeszcze z innej stronki, nie wiem, czy coś się nie powtarza: Quail (French) partridge Quemby (Norse) woman's house Quincy (Irish) fifth Quinn, Quin, Quyn, Quynn (German) heart Quintessa (Latin) essence Quon (Chinese) bright Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: p.s. do p.s. IP: *.adsl.alicedsl.de 15.03.11, 13:08 Quincy jest sliczne moim zdaniem Jesli autorka watku woli jakies bardziej "swojskie" imie - rownie dobrze moze nazwac zwierzaczka np. "Qleczka" Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: imiona wybrane 16.03.11, 10:34 maluchy będą Qinia i Qunia (czyt. Kinia i Kunia), bedą z nami po 30marca, już się nie możemy z córką doczekać... poprzednie nazywały się Kizia i Mizia, a pierwsza Gryzia, a chodzi o szczurki... Quincy fajne ale bardziej mi pasuje do większego zwierzaka... Odpowiedz Link Zgłoś