agneska88 10.05.11, 08:16 Podoba wam sie to imię ? Nagle pojawiła sie taka myśl i teraz jak Adam czy Karol Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quasi.modo Re: karol ? 10.05.11, 08:42 Mi się bardzo podoba, dużo bardziej niż Adam. Mam też dobre skojarzenia, nie tylko z papieżem. Niby w związku ze śmiercią tego ostatniego miało stać się bardziej popularne, ale ja jakoś tego za bardzo nie zauważyłam. Nie znam chyba żadnego malucha o tym imieniu. Statystyki aż sobie chętnie sprawdzę. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: karol ? 10.05.11, 08:48 Już sprawdziłam. W 2009 Karol zajmował 27 miejsce wśród imion męskich a Adam 11. Widzę, że Franciszek przepadł, ale dla ciekawostki podam że plasuje się zaraz za Karolem - miejsce 28. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: karol ? 10.05.11, 09:11 podoba mi się dobrze brzmi i dobrze mi się kojarzy wolę go od Adama i 27 miejsce w rankingu jest dla mnie do przeżycia, chyba > i teraz jak Adam czy Karol zrób sondę jest taka funkcja, łatwiej liczyć Odpowiedz Link Zgłoś
agneska88 Re: karol ? 10.05.11, 10:01 Tak Franciszek własciwie tylko ja obstawiałam i został jak narazie w tyle. Ciągle gdzieś przewija sie Adam, ale dziadek ma tak na imię i jakoś nie do końca mi leży. A co do Karolka to wczoraj sie taka ewentualność pojawiła no i jak narazie każdy mysli Własciwie to imię mojej córki ( Emilka) tez sie tak nagle pojawiło sie no i tak już zostało A pierwsze moje skojarzenie to zabawne przygody Koszmarnego Karolka którego bardzo lubi moja córa Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: karol ? 10.05.11, 12:11 Nie przepadam ale podoba mi się bardziej od Adama. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: karol ? 10.05.11, 13:02 Mnie osobiście nie podoba się ani Karol, ani Adam, ale z tych dwóch wybrałabym Karola. Odpowiedz Link Zgłoś
olik1980 Re: karol ? 10.05.11, 15:11 Oba imiona lubię, ale myśmy dla syna obstawiali jednak Karola Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: karol ? 10.05.11, 17:58 Karol podoba mi się zdecydowanie bardziej niż Adam Odpowiedz Link Zgłoś
czarnywrobel Re: karol ? 10.05.11, 20:28 Karol. Adam ciągle mi się taki nijaki zdaje. No i co rusz na małego Adasia trafiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ewela345 Re: karol ? 10.05.11, 20:44 ani Karol ani Adam za bardzo mi się nie podobają z tych dwóch chyba wybrałabym Adama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka_jedna Re: karol ? IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.11, 22:55 Adam to dla mnie najpiękniejsze imię na świecie ;D Ale Karol też ładny Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: karol ? 11.05.11, 20:49 Zdecydowanie wole Karola. Także bardziej od Franciszka. Odpowiedz Link Zgłoś
agneska88 Re: karol ? 12.05.11, 09:59 Dziękuję za wypowiedzi Jeszcze nie urodziłam, ale jak sie mały urodzi to chyba zostanie Karolem. No chyba że mamuśka coś pozmienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: karol ? IP: *.xdsl.centertel.pl 12.05.11, 21:21 ja też jestem za Karolem Odpowiedz Link Zgłoś
grecka_pszczola Re: karol ? 12.05.11, 21:24 Jako jedna z nielicznych wolę Adama. Karol nie podoba mi się w ogóle i dodatkowo źle mi się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: karol ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 00:25 ja jestem 31 letnim Karolem i mam obojętny stosunek do tego imienia. Wydaje się trochę twarde, bez polotu, aczkolwiek nigdy z nim nie miałem kłopotów. Nie przekręcano go, ani nie szydzono. Niektórzy mówią do mnie Karolek, ale nie lubię tego zdrobnienia [podobnie jak moja żona] - kojarzy mi się z małym, niesamodzielnym, głupiutkim chłopczykiem. Na studniach jedna z koleżanek mówiła do mnie Lolek - nie miałem nic na przeciwko. P.S. Czy imię Malina dobrze brzmi dla Was? Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: karol ? 16.05.11, 08:08 Gość portalu: karol napisał(a): > P.S. Czy imię Malina dobrze brzmi dla Was? Mnie jakoś nie zachwyca, ale plus za oryginalność. Zależy jeszcze dużo od nazwiska. A w ogóle lepiej załóż osobny wątek, bo tutaj twoje pytanie może zostać przeoczone. Odpowiedz Link Zgłoś