tawananna 10.05.04, 22:39 Na takie imię wpadłam dziś przy przeglądaniu gazety . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczekuszka Re: Sidonia 10.05.04, 22:51 Ladne zdrobnienie- Donia, ale cale imie jak dla mnie odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Sidonia 10.05.04, 23:01 Gdzies mi kiedyś chyba wpadło w oczy (w kontekście historycznym) w formie Sydonia. A swoja droga Medina-Sidonia to arystokratyczny ród hiszpański. Odpowiedz Link Zgłoś
michamina Re: Sidonia 10.05.04, 23:21 tawananna napisała: > Na takie imię wpadłam dziś przy przeglądaniu gazety . Znam Sidonię, pewnie to ta sama Po polsku chyba faktycznie to powinna być raczej Sydonia. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Sidonia 10.05.04, 23:56 Po pierwsze, zgadzam się, że po polsku powinna być Sydonia. (Choć z drugiej strony brzmi to mi jakoś gorzej). Po drugie, nie lubię imion kończących się na "-nia". Ale trzeba przyznać, że oryginalne to bardzo . Odpowiedz Link Zgłoś
yawokim Re: Sidonia 11.05.04, 20:40 w wersji Sydonia znam- slynna czarownica /chyba z pomorza/, zespol metalowy /troche dosyc slawny na przelomie 1980/90tych/ a inne sidonie www.google.pl/search?hl=pl&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=Sidonia&btnG=Szukaj&lr=lang_pl Odpowiedz Link Zgłoś
michamina Re: Sidonia 11.05.04, 21:04 yawokim napisał: > a inne sidonie > > www.google.pl/search?hl=pl&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=Sidonia&btnG=Szukaj&lr=lang_pl No właśnie o tej Sidonii mówiłam Patrzcie, jak ma fajnie - nawet może swoje imię zarejetrować jako domenę i zawsze wiadomo, o którą Sidonię chodzi )) Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Sidonia 12.05.04, 23:12 Witaj ! Znam to imie w wersji niemieckiej SIODONIE ,coraz czesciej tutaj nadawane. Cos w sobie ma. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
segoleene Re: Sidonia 30.09.04, 19:21 Sidonia- dla mnie to zawsze bedzie matka Colette. Zdrobniale Sido. Ale brzmieniowo, hmm, kojarzy sie z CIDA, czyli AIDS po francusku Odpowiedz Link Zgłoś