augustagone 18.06.11, 16:42 Witam wszystkich serdecznie. Spodziewamy sie dziecka, chlopca i szukamy imienia dla niego. Mamy corke o imieniu Lauren. Nasze typy dla syna to: Oliver, Thomas, Max, Lucas, Benjamin, Christian. Kolejnosc przypadkowa. Co myslicie, ktore wam sie podoba? Nie mieszkamy w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uwierz_mirando Re: Imię dla syna 18.06.11, 17:07 Podoba mi się tylko Benjamin. Z ciekawości - Twój mąż/partner jest obcokrajowcem? A jeśli jest Polakiem, to skąd decyzja o "zagranicznych" imionach, a nie takich międzynarodowych, które byłyby takie same w obydwu krajach? Odpowiedz Link Zgłoś
augustagone Re: Imię dla syna 19.06.11, 12:28 uwierz_mirando napisała: > Podoba mi się tylko Benjamin. Dziekuje, nam tez, ma duze szanse. > Z ciekawości - Twój mąż/partner jest obcokrajowcem? Moj maz jest w polowie Polakiem w polowie Anglikiem (mama Polka, tata Anglik) urodzonym i wychowanym w Anglii. Mamy typowo angielskie nazwisko. Co do imion miedzynarodowych to jest ich niewielki wybor i zupelnie nam na tym nie zalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Imie dla syna 18.06.11, 20:19 Podobają mi się tylko Thomas i Christian . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Imie dla syna IP: *.adsl.alicedsl.de 18.06.11, 21:04 Max i Lucas sa fajne ! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imie dla syna 18.06.11, 21:45 Z waszych propozycji niestety nie podoba mi się żadne. Co więcej jakoś trudno mi wysunąć kontrpropozycję, która harmonizowałaby z imieniem córki. Może Linus? Odpowiedz Link Zgłoś
augustagone Re: Imie dla syna 19.06.11, 12:31 abiela napisała: > Z waszych propozycji niestety nie podoba mi się żadne. Co więcej jakoś trudno mi wysunąć kontrpropozycję, która harmonizowałaby z imieniem córki. Nie musi harmonizowac z imieniem corki. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Imie dla syna 19.06.11, 12:11 A gdzie mieszkacie, jeśli można spytać? Bo np. na moje "zniemczone" ucho wszystkie Wasze propozycje są okrutnie oklepane. No może poza Benjaminem, ale i tak mnie on nie zachwyca. Tymczasem zakładam, że kraj jest angielskojęzyczny i proponuję następujące: Zachary Bruno Albert Edward Odpowiedz Link Zgłoś
augustagone Re: Imie dla syna 19.06.11, 12:36 quasi.modo napisała: > A gdzie mieszkacie, jeśli można spytać? W Anglii. > > > Tymczasem zakładam, że kraj jest angielskojęzyczny i proponuję następujące: > Zachary > Bruno > Albert > Edward Nie zalezy nam na imionach rzadko nadawanych, ani specjalnie oryginalnych czy udziwnionych, najlepiej gdyby byly w miare popularne obecnie. Dziekuje za twoje propozycje, ale zadna nam nie dopowiada, a imienia Bruno bardzo nie lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
augustagone Re: Imie dla syna 19.06.11, 12:43 Ustalilismy z mezem liste imion, ktore najbardziej nam sie podobaja: 1. Christian 2. Oliver 3. Benjamin Mysle, ze nadamy Christian Dzieki za odzew. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imie dla syna 19.06.11, 12:51 O, widzę, że nieco się spóźniłam Ja z tych trzech nadal byłabym za Benjaminem, ale Christian nie jest taki zły. Wg mnie jest dużo lepszy niż Oliver. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Imie dla syna 19.06.11, 14:36 Jeśli kontekst polski zupełnie się nie liczy, to z tych trzech zdecydowanie wybrałabym Olivera. Na drugim miejscu Benjamin. Christian kompletnie mi się przejadł. Ale ja mam chyba jakieś osobiste obciążenia związane z tym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imie dla syna 19.06.11, 12:50 Wybierałabym między Thomasem a Benjaminem. Chociaż, jeśli zależy Wam na tym, by imię było wymawiane tak samo przez polską i angielską rodzinę, to postawcie na Maxa. A jeszcze lepiej Maximiliana - co Wy na to? Uważam, że brzmi dużo lepiej niż taki krótki, zdrobnieniowy nieco Max. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niwius Re: Imie dla syna IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.11, 12:32 Bardzo, najbardziej podoba mi się Christian. Benjamin też ładny. No i Lucas był fajny, ale widzę, że już odpadł. Odpowiedz Link Zgłoś