olik1980 02.08.11, 21:58 Moja mama wyjechała do sanatorium i doniosła że jej nowa koleżanka ma wnuczkę Cyntię i że jej przynajmniej nie musiała tłumaczyć skąd ona ma Idalię Najpierw myślałam że Cynthia powinno się pisać, ale nie, sprawdziłam, jest takie imię Mnie się średnio podoba... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Cyntia 02.08.11, 22:22 Myślę, że Idalia jest znacznie bardziej warta chwalenia się ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
olik1980 Re: Cyntia 02.08.11, 22:25 hehe, bardzo zacna odpowiedź, przekażę mamusi Która to mamusia z resztą na początku jęczała że nie Ania albo Marysia, a teraz się wcale Idusi nie wstydzi. Tylko się musiała przekonać i osłuchać Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Cyntia 02.08.11, 22:28 Mnie się średnio podoba. To dla mnie imię podobne np. do Roksany - niby tradycyjne, a nie jakieś "hamerykańskie", niby ładnie spolszczone, ale jakby nieco pretensjonalne ... I nie podoba mi się ta wymowa przez "ce". Ja z kolei w dalekiej rodzinie mam Syntię - Polkę z krwi i kości, nazywaną "Syntką" - to dopiero straszne wg mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Cyntia 03.08.11, 09:16 dalenia napisała: > Mnie się średnio podoba. To dla mnie imię podobne np. do Roksany - niby tradycy > jne, a nie jakieś "hamerykańskie", niby ładnie spolszczone, ale jakby nieco pre > tensjonalne ... I nie podoba mi się ta wymowa przez "ce". Pojawienie się na WoI Dalenii bardzo ułatwiło mi życie. Teraz niemal za każdym razem, kiedy nie chce mi się/nie mam czasu się nadmiernie rozpisywać, mogę napisać: "zgadzam się z Dalenią" Teraz też się zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
ariella Re: Cyntia 03.08.11, 09:42 dlaczego cyntia ma byc gosza o idalii? Przynajmniej jest bardziej osluchana (moja babcia hodowala cyntie. A Idalia wg mnie wydumana - czy ja dobrze rozumiem, ze to jest Dalia z I ? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Cyntia 03.08.11, 12:19 Babcia z pewnością hodowała cynie, nie cyntie. A może i dalie też.... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Cyntia 03.08.11, 20:10 ariella napisała: > ja babcia hodowala cyntie. A Idalia wg mnie wydumana - czy ja dobrze rozumiem > , ze to jest Dalia z I ? W pewnym sensie tak, ale w sensie etymologii zupełnie nie. Pozwolę soibe odesłać Cię do wujka google w tej sprawie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Cyntia IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 03.08.11, 12:40 Cyntia niezbyt mi się podoba.Jak przez mgłę pamiętam,że kiedyś czytałam o jakiejś śpiewającej nastolatce o imionach Idalia Cyntia,ale nie mogę teraz tego znaleźć... Odpowiedz Link Zgłoś