xixx 18.08.11, 20:30 Zostanę mamą po raz drugi i po raz drugi będzie to synek. Już prawie było wybrane imię - Leon aż tu nagle zaświtał mi w głowie Olaf. Nazwisko długie z tych kończących się "ek". Pierwszy syn ma na imię Julek i jest to dla mnie najfajniejsze imię męskie no ale drugi synek też się musi jakoś nazywać To jak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mila Re: Olaf czy Leon? IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.11, 21:20 Wybrałabym Leona i choć bardzo lubię skandynawskie imiona, to akurat Olaf niezbyt mi się podoba, jeśli już to zdecydowanie wolę Eryka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: Olaf czy Leon? IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.08.11, 08:06 Leon to piękne imię Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Olaf czy Leon? 19.08.11, 08:14 Leon choć niewykluczone, że i do Olafa się kiedyś przekonam. obecnie nie podoba mi się to imię Odpowiedz Link Zgłoś
xixx Re: Olaf czy Leon? 19.08.11, 10:26 No proszę prowadzi Leon podczas gdy ja się coraz bardziej przekonuję do Olafa Podoba mi się to, poza brzmieniem oczywiście, że jest takie rzadkie w Polsce a jednocześnie nie udziwnione i że jest skandynawskie, lubię wszystko co skandynawskie No nic, mamy czas do grudnia i wtedy nieuchronnie będzie trzeba podjąć ostateczną decyzję. Choć o brzuchu myślę "Leon" Odpowiedz Link Zgłoś
b_asiczka-gazeta.pl Re: Olaf czy Leon? 19.08.11, 10:59 Ale numer...... Ja też zostanę mamą po raz drugi też czekamy aż w grudniu urodzi się nasz Leonek. Tylko jakoś tak nie jestem co do tego imienia na 100% przekonana. Wszyscy pytają jak nazwiemy a ja mówię, że Leon - no i się zaczyna - zdziwione miny, szeroko otwarte oczy i komentarze, że się nie spodziewali. Ale póki co - mamy to głęboko w du.e Czas pokaże co będzie. Jeśli znajdziemy coś lepszego to zawsze można zmienić zdanie a jeśli nie to zostanie Leo. Pozdrawiam autorkę wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
xixx Re: Olaf czy Leon? 19.08.11, 15:46 A dlaczego się dziwią? Przecież to nie jest udziwnione imię ale to chyba zawsze tak jest, że nie dogodzisz każdemu. Mnie np. bardzo podoba się żeńskie imię Matylda a strasznie dużo osób dziwnie reaguje na to imię, zupełnie nie wiem dlaczego ech. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Olaf czy Leon? 19.08.11, 16:48 xixx napisała: > Mnie np. bardzo podoba się żeńskie imię Matylda a strasznie dużo osób dziwnie reaguje na to > imię, zupełnie nie wiem dlaczego ech. naprawdę? mam córkę Matyldę i "dziwnych" reakcji nie zauważyłam. tzn w sumie nie wiem, co to znaczy dziwna reakcja . jeśli każda poza zachwytem, to owszem były, ale mnie nie ruszały i nie ruszają. gusta są różne, mnie się też wiele imion, także dzieci znajomych, nie podoba a co do Leona, zniechęca mnie jego rosnąca popularność i chyba obecnie przewagę ma Leonard choć i tak, gdybym miała syna, byłby Feliksem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Olaf czy Leon? IP: 194.183.33.* 19.08.11, 11:04 Olaf to piękne imię,a Leon to takie staroświeckie dziwne coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Olaf czy Leon? IP: *.opera-mini.net 19.08.11, 11:23 Do Julka pięknie pasuje Leon, ale Olaf podoba mi się o wiele bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
hawa.etc Re: Olaf czy Leon? 19.08.11, 14:37 Oba fajne, ale Olaf chyba mniej popularny. Wybrałabym Olafa. Odpowiedz Link Zgłoś
coma0 Re: Olaf czy Leon? 19.08.11, 14:46 oczywiście Olaf i wcale nie jest tak mało dzieci z tym imieniem..... Odpowiedz Link Zgłoś
maryl.ka Re: Olaf czy Leon? 19.08.11, 15:37 Olaf zdecydowanie! Do Julka będzie pasować Odpowiedz Link Zgłoś
ewela345 Re: Olaf czy Leon? 19.08.11, 15:53 mój głos na Olafa choć podoba mi się i jedno i drugie Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Olaf czy Leon? 19.08.11, 15:59 Obydwa mi się podobają Sama zdecydowałabym się raczej na Leona, ale Olaf też bardzo fajny. Jedno by mi tylko przeszkadzało - przy głośnym wołaniu malucha "Olaaaaaf!", to 'f' jest prawie niesłyszalne i wychodzi Ola. Kiedyś czytałam wywiad z Olafem Lubaszenką, w którym narzekał na tę właśnie "Olę" z dzieciństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rufina Re: Olaf czy Leon? IP: 46.7.62.* 19.08.11, 18:59 Obydwa równie ładne... z lekką przewagą na Leona Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Olaf czy Leon? 19.08.11, 20:00 do Julka jakoś lepiej pasuje Leon (ale mnie to imię się nie podoba, dlatego zaproponuję Leonarda) gdybym nie znała imienia starszaka-to bez wahania wybrałabym Olafa Odpowiedz Link Zgłoś
wakacyjna_iguana Re: Olaf czy Leon? 19.08.11, 20:36 OLAF pasuje do Juliana bardziej niż Leon Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Olaf czy Leon? 30.08.11, 13:12 Oba mi się podobają, ale ostatnio Olaf chyba bardziej. Niepokoi mnie coraz większa liczba Leonów. Odpowiedz Link Zgłoś