Gość: super-czarna.1 IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.11, 15:34 Witam, jestem już po terminie, za 2 dni ide do szpitala, na 90% ma być dziewczynka, jeśli będzie chłopiec to nie mamy imienia. Kilka nam się podoba takich jak: Gracjan, Konrad, Ksawery, Natan/Nataniel, Tymoteusz. Które najbardziej pasuje do Korneliusza ? Może macie jakieś inne propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Pomocy ! Potrzebne imie dla syna. 10.09.11, 16:11 Gracjan i Nataniel są dla mnie nieco pretensjonalni. Zresztą, ten pierwszy niezbyt ciekawie mi się kojarzy Wybierałabym z pozostałych. Konrad - ok, ale wg mnie brakuje mu fajnych zdrobnień (Kondzio to masakra jak dla mnie) Ksawery - jak najbardziej Natan - jw Tymoteusz - fajne imię, ale ostatnio coraz bardziej zyskuje na popularności Podsumowując - wybrałabym Ksawerego lub Natana. Ewentualnie Tymoteusza, jeśli wzrastająca popularność Wam nie przeszkadza Swoją drogą, uważam, że jeśli na 90% będzie dziewczynka, a Wam nie pasuje żadne imię męskie, to faktycznie będzie mala kobitka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Pomocy ! Potrzebne imie dla syna. IP: *.adsl.alicedsl.de 10.09.11, 16:26 Jestem za Tymoteuszem! Chociaz faktycznie to imie zyskuje na popularnosci. Tak w ramach ciekawostki dodam, ze moja kolezanka ma Kornela i Tymona, wiec zabawnie mi sie zrobilo na widok Korneliusza i Tymoteusza A mozna spytac co dla dziewczynki macie wybrane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super-czarna.1 Re: Pomocy ! Potrzebne imie dla syna. IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.11, 17:16 Dla dziewczynki Aurelia. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Pomocy ! Potrzebne imie dla syna. 10.09.11, 17:22 Nie wiem, czy planujecie więcej dzieci. Ale jeśli teraz urodzi się chłopak, to ja jestem za Ksawerym. Wtedy ewentualne 3 dziecko, dziewczynka, byłaby Aurelią. Każdy będzie miał imię z literką "r" w podobnym stylu Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Pomocy ! Potrzebne imie dla syna. 10.09.11, 16:42 Gracjan - byle nie to imię okropne, kojarzy mi się z Gracjanem Roztockim... Konrad - ładne, to jego bym wybrała ale obawiam się że Kornel i Konrad są zbyt podobne Natan?nataniel - jakoś nie specjalnie mnie to imię zachwyca ale ok Tymoteusz - ładne Ksawery - może być Wybrałabym Tymoteusza Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Pomocy ! Potrzebne imie dla syna. 10.09.11, 17:44 Podobają mi się tylko Ksawery i Tymoteusz. Odpowiedz Link Zgłoś
ronalilly Re: Pomocy ! Potrzebne imie dla syna. 10.09.11, 17:41 Tymoteusz lub Ksawery. Odpowiedz Link Zgłoś
carmita80 Re: Pomocy ! Potrzebne imie dla syna. 10.09.11, 18:16 Z podanych przez ciebie imion wybralabym Natan/Nataniel z przewaga Nataniel. Gracjan i Konrad nie brzmia zle, ale to pierwsze jakies takie nijakie, zupelnie nie dla chlopca a to drugie postrzegam jako archaiczne. Ksawery i Tymoteusz sa brzydkie. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Pomocy ! Potrzebne imie dla syna. 23.09.11, 14:28 carmita80 napisała: > Gracjan i Konrad nie brzmia zle, ale to pierwsze jakies takie nijakie, zupelnie nie dla chlopca faktycznie, zdecydowanie lepsze dla dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Pomocy ! Potrzebne imie dla syna. 10.09.11, 19:18 w zależności od dopasowania do nazwiska - Konrad albo Tymoteusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Pomocy ! Potrzebne imie dla syna. IP: *.adsl.alicedsl.de 10.09.11, 19:57 Aurelka bardzo ladnie Do Korneliusza pasuje mi jeszcze Teodor, Anatol, Marceli... Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Pomocy ! Potrzebne imie dla syna. 10.09.11, 20:59 ja bym wybrała z Waszych typów Ksawerego lub Nataniela podoba mi się również Tymoteusz, ale za dużo tych "-uszów" i Konrad-ale wydaje się być z innej bajki niż Korneliusz inne propozycje: Maksym, Aleksy, Samuel Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Pomocy ! Potrzebne imie dla syna. 11.09.11, 10:07 Zdecydowanie wybrałabym Tymoteusza, ew. Ksawerego. Odpowiedz Link Zgłoś
lazurja1 Re: Pomocy ! Potrzebne imie dla syna. 15.09.11, 00:19 Wybrała bym Tymoteusza z pośród podanych . Ps :Aurelia szalenie mi się podoba. Ale u mnie zdrobnienie Aurelka było by wykluczone zdrabniała bym do Aury lub używała pełnej formy imienia . Odpowiedz Link Zgłoś
lubomiro Propozycja imion 15.09.11, 07:10 Ja zaproponuję coś z imion rdzennie polskich, np: Wojciech (Wojtek), Sambor, MIłosz, Radomir, Radosław (Radek), Stanisław (Staś), Mieszko, Bogumił, Bogusław, Bogdan (Boguś), Miłowan, Milan, Zbyszko, - są to imiona słowiańskie, niestety rzadko nadawane obecnie, zatem więc bedziesz miała pewność, że będą łądnie brzmiały i będą "niepowtarzalne" Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Propozycja imion 15.09.11, 11:28 lubomiro napisał: > Ja zaproponuję coś z imion rdzennie polskich, np: Wojciech (Wojtek), Sambor, MI > łosz, Radomir, Radosław (Radek), Stanisław (Staś), Mieszko, Bogumił, Bogusław, > Bogdan (Boguś), Miłowan, Milan, Zbyszko, - są to imiona słowiańskie, niestety r > zadko nadawane obecnie, zatem więc bedziesz miała pewność, że będą łądnie brzmi > ały i będą "niepowtarzalne" Faktycznie Milan i Sambor są rdzennie polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Propozycja imion 17.09.11, 15:23 lubomiro napisał: > Ja zaproponuję coś z imion rdzennie polskich, np: Wojciech (Wojtek), Sambor, MI > łosz, Radomir, Radosław (Radek), Stanisław (Staś), Mieszko, Bogumił, Bogusław, > Bogdan (Boguś), Miłowan, Milan, Zbyszko, - są to imiona słowiańskie, Zbyszko to nie imię, tylko zdrobnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Pomocy ! Potrzebne imie dla syna. 15.09.11, 08:30 Z tych wymienionych podobają mi się jedynie Tymoteusz i Ksawery. Biorąc pod uwagę dopasowanie do Korneliusza, zmieniłabym jednak Tymoteusza na Tymona. Jakoś nie przepadam za -uszami. I chociaż Tymoteusz jest od tego wyjątkiem, to natężenie tej końcówki mnie drażni. Moje propozycje: Aleksy Dominik Wincenty Odpowiedz Link Zgłoś
tylkomarionetka Re: Pomocy ! Potrzebne imie dla syna. 15.09.11, 10:29 Mnie się bardzo podoba Antoni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super-czarna.1 Re: Pomocy ! Potrzebne imie dla syna. IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.11, 14:01 Jest jednak Aurelia Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Pomocy ! Potrzebne imie dla syna. 23.09.11, 14:26 serdecznie gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Pomocy ! Potrzebne imie dla syna. 23.09.11, 14:32 serdecznie gratuluję córeczki i imienia Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Pomocy ! Potrzebne imie dla syna. 23.09.11, 15:40 Gratuluję! Prześliczne imię wybraliście dla córki Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pomocy ! Potrzebne imie dla syna. 23.09.11, 19:26 Bardzo serdecznie gratuluję! Fajne imię. Odpowiedz Link Zgłoś