Gość: wesiczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 15:38 czesc Ci byście wybrały które z Nich?? -Zachary?? -Makary?? -Ziemowit?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quasi.modo Re: Imie dla SYNKA!! 06.10.11, 15:51 Gdyby to zależało tylko ode mnie, wybrałabym Ziemowita. Na drugim miejscu Zachary. Bardzo mi się podoba, ale raczej w angielskojęzycznych krajach. W Polsce nie wiedziałabym jak zdrabniać a to dla mnie ważne. Makary mnie w ogóle nie przekonuje... Podrzucam Zygmunta. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Imie dla SYNKA!! 06.10.11, 15:58 brakuje opcji: żadne z powyższych Odpowiedz Link Zgłoś
szarrak Re: Imie dla SYNKA!! 06.10.11, 16:11 poprawną polską formą imienia Zachary jest Zachariasz. nie wybrałabym żadnego z nich, ewentualnie właśnie Zachariasza Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imie dla SYNKA!! 06.10.11, 18:13 Zachary jest OBOCZNOŚCIĄ Zachariasza. Nie wydawałbym raczej opinii na temat, który z nich jest poprawniejszy, bo obaj są poprawni. To tak jak Jeremi i Jeremiasz przykładowo. Odpowiedz Link Zgłoś
ewela345 Re: Imie dla SYNKA!! 06.10.11, 16:28 bardzo fajne imiona wszystkie trzy i ciężko mi się zdecydować w jakiej kolejności chyba bym wybrała następująco: 1.Zachary ( bardziej mi się podoba od Zachariasza ) 2. Makary 3. Ziemowit Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imie dla SYNKA!! 06.10.11, 16:41 Zachary zdecydowanie! A może jeszcze Maurycy? Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Imie dla SYNKA!! 06.10.11, 18:53 Makary. im mniej konkurencji tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Imie dla SYNKA!! IP: *.ists.pl 06.10.11, 19:53 Tylko Makary mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Imie dla SYNKA!! 06.10.11, 20:36 Każdy ma inny gust więc trudno, coś poradzić żeby każdemu dogodzić. Oto moje zdanie na temat trzech tych imion: - Zachary imię jak imię nic nadzwyczajnego. Ostatnio jak szłam ulicą to stał taki jeden z butelką % a kolega z boku Zachary nalewaj bo uśniesz. Dodatkowo kojarzy mi się z brudnym Harrym. eheh Więc nie mam zbyt dobrych skojarzeń. Nie ma też fajnych zdrobnień: chary, zachuś, zacharuś takie niejakie, jakby na siłę słodzone. W Stanach jest częściej spotykane ale na Polskie warunki nie jest chyba najlepszym wyborem. Może być ,,zbyt amerykańskie" dla innych i kojarzyć się pretensjonalnie, mimo, że jest dosyć starym imieniem i nie ma z tym słowem nic wspólnego. Mimo tych za i przeciw jestem na nie. Ogólna ocena 2 - Makary - mi nie ziębi nie grzeje skojarzenie z makaronem chociaż lubię makaron. Tak w skali do 6 dałabym 4. Atutem jest mała nadawalność. Ciekawe imię dla osób, które chcą wyróżnić dziecko w przedszkolu z nadmiaru Kubusiów - Ziemowit podobnie jak Makary. Mało spotykane imię, ale sądzę, że najbardziej osłuchane z tych trzech więc też 4 Mimo wszystko wybierałabym pomiędzy Makarym, a Ziemowitem. Zobacz, które bardziej pasuje do nazwiska Ale ostateczny wybór należy do Ciebie - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesiczka Re: Imie dla SYNKA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 15:27 czesc dzieki za duzo odpowiedzi wlasnie Ten Makary teraz jest na 1 Miejscu a pozniej Ziemowit Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Re: Imie dla SYNKA!! 06.10.11, 19:56 Makary Jeśli nie przejdzie, to Zachary (spotkałam się ze zdrobnieniem Jaszek, bardzo fajnym IMO). I na końcu Ziemek. ale fajne są wszystkie trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Imie dla SYNKA!! 06.10.11, 20:33 Podoba mi się Zachary, ale trudno byłoby mi go fajnie zdrobnić. Makary zdecydowanie nie w moim guście. Ziemowit jak najbardziej ok, choć w rzeczywistości jest to forma błędna - poprawny jest Siemowit. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Imie dla SYNKA!! 06.10.11, 20:47 dla swojego synka żadnego, ale u kogoś spodobałby mi się Makary Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imie dla SYNKA!! 06.10.11, 22:46 Ziemowit nie - to niepoprawna wersja staropolskiego Siemowita. Wybierałabym między dwoma pozostałymi. Podobają mi się oba. Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Imie dla SYNKA!! 06.10.11, 23:18 Wszystkie imiona ładne ale chyba wybrałabym zacharego, Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Imie dla SYNKA!! 06.10.11, 23:28 Zachary zdecydowanie na pierwszym miejscu. Na drugim Ziemowit. (Oba te imiona bardzo mi się podobają) Makary mi się nie podoba . Odpowiedz Link Zgłoś
mmk9 Re: Imie dla SYNKA!! 07.10.11, 09:35 Ja jestem sobie bałwan, wesoły biały bałwan bałwan jak lód - haha, bałwan jak cud - haha na Antarktydzie, na Giewoncie na jungfrau-joh czy na Bergenspitz z goździkiem w klapie czy z wazonem ja maszeruję sobie w rytm Makary, Makary, Ty jesteś bałwan stary Makary, Ty to wiesz hoho Makary, jesteś bies hoho Makary, Makary, bies na kobiety bies na filety Makary, Makary pies na pulpety - niach niach Wszystkie świętości świata, tiara korona bez i z Należą do mnie, haha, don Juana z Antarktydy , czy z Giewontu z jungfrau-joh czy z Bergenspitz z goździkiem w klapie czy z wazonem ja maszeruję sobie w rytm Makary, Makary, Ty jesteś bałwan stary Makary, Ty to wiesz hoho Makary, jesteś bies hoho Makary, Makary, bies na kobiety bies na filety Makary, Makary - pies na pulpety - niach niach Oto kawaler białej gwiazdy, bohater, heros, ba i cóż ? Au revoir madame ..... z Antarktydy , czy z Giewontu, z jungfrau-joh czy z Bergenspitz z goździkiem w klapie czy z wazonem ja maszeruję sobie w rytm Makary, Makary, Ty jesteś bałwan stary Makary, Ty to wiesz, hoho Makary, jesteś bies, hoho Makary, Makary, bies na kobiety, bies na filety Tadeusz Chyła Makary, Makary, Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Imie dla SYNKA!! 07.10.11, 15:25 ooo a może znasz więcej takich czaderskich przyśpiewek? Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Imie dla SYNKA!! 07.10.11, 15:37 nie znałam ale znam inną - aż dziw że mi się nie skojarzyła Był raz człowiek Makary Łakomy nie do wiary Gdy przyszedł do niego bliźni Nie powiedział: "Naści, liźnij" Tylko chował w kanapę Raz, a było to w lecie, Idzie gdowa i dziecię Gdowa była miejscem chuda Dzieciak też miał cienkie uda Czy to z ojca czy z nędzy... Deszcz, biedactwo więc moknie A Makar siedzi w oknie Tłusty kawior cukrem słodzi Łakomości swej dogodzi Żre słoninę z rodzynkiem Podejdzie gdowa bliży Językiem się obliży Dzieciak też wyciąga rękę Z japetyku aż się trzęsie Mały chłopak a mądry... A Makar się najadłszy Gębę sobie otarłszy "Odejdźże precz!" tak im powie Dech ze złości sparło gdowie "A bodajś pękł!" zaklena Ledwie rzekła to hasło Coś huknęło, coś trzasło A to Marak pękł ci wpół ci aż czuć było zapach żółci Oraz siarki piekielnej... A broń was boża ręka Widzieć jako człek pęka Nie opisze, nie opowie! Okruteczny los, ludkowie! Dajcie na pocieszenie... *** A i tak mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
carmita80 Re: Imie dla SYNKA!! 09.10.11, 10:46 Niestety, zadnego z nich nie wybralabym. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Imie dla SYNKA!! 09.10.11, 11:22 Makary-podoba mi się bardzo Zachary -mam skojarzenia z sucharami , nie podoba mi się Ziemowit- zdecydowanie wolę Siemowita Odpowiedz Link Zgłoś
ronalilly Re: Imie dla SYNKA!! 10.10.11, 18:52 Właśnie w podanej przez Ciebie kolejności: 1. Zachary 2. Makary 3. Ziemowit Odpowiedz Link Zgłoś