abiela 10.10.11, 23:06 W Niemczech wielu rodziców przykleja na samochodach różnorakie nalepki z imionami swoich dzieci. Dziś widziałam taki zestaw: Fabian, Ferdinand, Florian i Flora Dodam, że Florian i Fabian są imionami popularnymi, zwłaszcza to ostatnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quasi.modo Re: Rodzeństwo na "F" 11.10.11, 08:32 W sumie ładny zestaw i nawet podoba mi się, że nie wszystkie imiona mają tę samą skalę popularności. Ale Florian i Flora to już przegięcie I na dodatek pewnie są to bliźniaki... P.S. Mam wrażenie, że w Bawarii Florian jest bardzo popularny, znacznie bardziej od Fabiana. Co rusz spotykam chłopców o tym imieniu i niestety przeszła mi na nie ochota. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Rodzeństwo na "F" 11.10.11, 08:38 nie lubię jak rodzeństwo celowo ma imiona na tę samą literę, jak szczeniaki rodowodowe Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienka1 Re: Rodzeństwo na "F" 11.10.11, 12:00 wszystkie na F to w sumie ujdzie, ale nie Florian w polaczeniu z Flora! a jak bedzie piate, to bedzie Florentyn, Florentyna albo Floria? pozdrawiam, Kwiecienka wciaz bez Nalepki Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Rodzeństwo na "F" 11.10.11, 18:11 Ładnie, tylko szkoda, że Florian z Florą tacy monotematyczni. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Rodzeństwo na "F" 14.10.11, 12:25 Nie rażą mnie rodzeństwa z imionami na tą samą literkę. Ale Florian i Flora to już dla mnie za dużo dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś