Gość: Anka IP: *.66.102.84.rev.sfr.net 21.01.12, 15:24 Witam, jestem po zaplodnieniu in vitro i zabaczylam dzis dwie kreseczki na tescie. Poniewaz mialam implantowane dwa zarodki wiec szansa na urodzenie dwojki jest duza ( czego bardzo sobie zycze bo juz mam 37 lat i lecze sie na bezplodnosc od 10) Kwestia imion, umowilismy sie z Mezem ( Francuzem) ze wybierzemy imionka Laura i Goran ( nie prszeszkadza nam francuska wymowa "lora", bedzie "lora" w szkole i Laurka u rodziny w Polsce) Goran to ulubione imie mojego meza, troszeczke moze za odwazne jak na Francje ale coraz bardziej mi sie podoba. No i teraz problem, o ile do Laury mozna dobrac inne imie funkcjonujace zarowno w PL jak i we Francji ( myslalam o Klarze) to z doborem imienia dla chlopca jest problem. Jakbym miala blizniaki ( chlopcow) to zupelnie nie mam pojecia co pasuje do Gorana. Chodzi mi o imie z charakterem, najlepiej z literka R ale to nie jest wymog. Robert, Bernard, Roland, Leonard odpadaja niestety ( te imiona sa juz w rodzinie). Bardzo prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m. Re: Imiona dla blizniakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.12, 15:36 ale chodzi Ci o drugie imie? bo jezeli tak, to Laura Klara brzmi fatalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Imiona dla blizniakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.12, 15:39 juz wiem, chodzi o imie dla siostry Laury jednak uwazam, ze te imiona sa zbyt podobne do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Imiona dla blizniakow IP: *.66.102.84.rev.sfr.net 21.01.12, 15:43 tak Klara dla siostry Laury... myslalam ewentualnie o Hannie, Blance lub Emmie... Hanna mi sie podoba bardzo ale juz nie za bardzo wymowa "ana" lub "anna". Dlaczego uwazasz ze klara jest podobna do Laury? Co do chlopcow to ostatnio podoba mi sie Albert ale nie wiem czy pasuje do Gorana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Imiona dla blizniakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.12, 15:55 Bo te imiona brzmia bardzo podobnie, to po pierwsze, a po drugie znam kilka Laur i wszyscy znajomi uzywaja zdrobniania lara. Lara jest tez zdrobnieniem Klary, kLARA - Lara, i dlatego jestem na nie, bardzo nie lubie takich zestawów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Imiona dla blizniakow IP: *.66.102.84.rev.sfr.net 21.01.12, 16:06 Aaaa o tym nie pomyslalam. tu we Francji Laura to "Lora" a Klara to Klara. Nie wiedzialam ze w PL Laura zdrabniana jest do Lary. Bede musiala pomyslec o Blance lub Emmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli_ole Re: Imiona dla blizniakow IP: *.warszawa.mm.pl 21.01.12, 15:43 Jak rozumiem, chodzi o pierwsze imię dla drugiego dziecka w razie gdyby na świat przyszła dwójka tej samej płci. Mnie się podoba Cecile, Klara również pasuje do Laury. Dla chłopca: Hugo. P.S. Gratuluję! Życzę wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredka Re: Imiona dla blizniakow IP: *.opera-mini.net 21.01.12, 16:33 lepsza lara niz Laurka. Te imiona strasznie zlewaja sie. Zazdroszcze Ci tego, ze mieszkasz we Francji, bo tam chyba kazde imie jest piekne. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imiona dla blizniakow 21.01.12, 19:24 Laura + Emma lub Laura + Blanka bardzo mi się podobają, nie szukałabym chyba dalej Dla chłopca proponuję: Adrian, Aleksander, Ariel, Artur, Bruno(n), Cyryl, Edgar, Eryk, Ernest, Feliks, Fulbert, Gabriel, Gerard, Hektor, Herbert, Hubert, Marceli, Maurycy, Norbert, Roch, Samuel, Urban, Walery, Wiktor, Zachary Polecam wikipedię, może wam coś wpadnie w oko. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Imiona dla blizniakow 21.01.12, 19:39 Witamy ponownie! Dla drugiej dziewczynki zdecydowanie Marcjanna Blanche. Z chłopcem gorzej, pamiętam, że podobali się wam też Vadim i Colin, ale najbliższy sercu chyba był Thibaud/Teobald? Odpowiedz Link Zgłoś