atanerbal 16.06.04, 16:13 Niedługo zostaną babcią. Młodzi myślą o imieniu, a ja im podpowiadam - NICZEGO NIE SUGERUJĘ! To przede wszystkim ich sprawa. Zawsze podobało mi się imię Halina - Halinka, Halineczka, Hala, Halusia, Halszka. "Zaraziłam" ich tym imieniem. Obawiają się tylko, czy nie stanie się szybko popularne, tak jak inne imiona np. Natalia, Oliwia - kiedyś zupełnie nie nadawane. nadmieniam, że za mojej młodości - w latach 60 miałam kilka koleżanek o tym imieniu, bardzo sympatycznych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniadm Re: Halinka 16.06.04, 17:53 Moja mama miała się nazywać Halina, ale niestety ksiądz odmówił współpracy, twierdząc, że to nie jest katolickie imię. W końcu nazwali ją Helena, ale mama i sisotry i tak do niej mówią "Halinko". Innych Halin nie znam. Nie sądze, żeby to imie miało się stać szczególnie popularne w najbliższym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosey Re: Halinka 16.06.04, 18:07 To imię jeszcze długo nie będzie popularne, teraz zupełnie inne imiona są na topie, inne też powoli stają się popularne. Poza tym zanim imię stanie się naprawdę popularne musi upłynąć kilka-kilkanaście lat. A więc śmiało można nadawać! Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Halinka 16.06.04, 19:47 Hej Dzis myslalam o tym imieniu. Oto co o nim mysle. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=9652325&v=2&s=0 Nie jest to imie modne i jeszcze dlugo takim nie bedzie. Ja polecam! Odpowiedz Link Zgłoś