roxi_hart 17.06.04, 14:44 Ktore bardziej wam sie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczekuszka Maja 18.06.04, 10:18 Maja. Choc niespecjalnie przepadam za tym imieniem, jest lepsze od Leny. Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: Maja 21.06.04, 12:15 no i tu się, właśnie, szczekuszko, ujawnia nasza niechęć do zdrobnień. Lena byłaby nawet ładna, ale to nie imię, tylko rosyjskie zdrobnienie od Jelieny. Włascwie to zresztą nie rozumiem. Jeliena to na moje wyczucie Helena, więc dlaczego amatorki tego zdrobnienia nie mogą nazwać dziecka Helena właśnie i skracać go do Leny w zaciszu domowym? Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Lena czy Maja? 17.06.04, 22:26 Lena. Lenka - ślicznie . Ale Maja też niczego sobie, choć zawsze to imię wydawało mi się jakieś takie "infantylne", podobnie jak Kaja. Odpowiedz Link Zgłoś
roxi_hart Re: Lena czy Maja? 18.06.04, 07:53 Widze ze wiekszosc wybrala Lene. Moze nie jest ladniejsze niz Maja ale napewno mniej popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga_a Re: Lena czy Maja? 18.06.04, 17:40 Lena jest bardzo ładnym rosyjskim imieniem...sama chciałam dać takie imię mojej córeczce,ale została Julią-Mileną...nazwij córeczkę Lena... Odpowiedz Link Zgłoś
victis Re: Lena czy Maja? 18.06.04, 19:02 Oba imiona bardzo mi się podobają, ale Lena jest subtelniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Lena czy Maja? 21.06.04, 12:11 Czesc ! Mnie podobaja sie oba imiona,ale Lena cyba bardziej.pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Lena czy Maja? 21.06.04, 12:34 roxi, jeśli wybierzesz Lenę, to nasze grudniowe dzieci mogą się tak samo nazywać ) z tym, że ja optuję za pełną wersją - Helena - a Leną jedynie jako zdrobnieniem Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: Lena czy Maja? 23.06.04, 10:37 Hej roxi! Ja też mam termin na grudzień Maję już mam w domu, jest rozkoszna i cudna. Teraz jesteśmy na etapie wyboru imienia dla naszej trzeciej dzidzi, jak na razie tylko dla dziewczynki coś mamy i zastanawiamy się właśnie nad Leną lub Niną. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś