koloris5 21.06.04, 22:09 Cześć! Już nie raz natrafiałam na imię Sonia w tym forum. To naprawdę rzadkie imię. Chciałabym poznać inne Sonie mamy i córcie. Moja Sonia ma 2 latka i 3 mies. Ania gg 330456 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bestiaa Re: Do mam Soniek 22.06.04, 07:30 cześć Ja mam Sonkę córeczkę. Pannica w przyszłym miesiącu końcy roczek. To imię bardzo nam się podoba i nie wyobrażam sobie aby nasz maluch miał inne, a jeśli chodzi o naszą dzidzię, to niezła z niej rozrabiara , czy Twoja też? Skąd jesteście? My mieszkamy pod Szczecinem. pozdrawiamy Anetta i Sonia 25.07.2003 Odpowiedz Link Zgłoś
koloris5 Re: Do mam Soniek 22.06.04, 09:33 Cześć! Cieszę się, że się odezwałaś. Ja tak samo nie wyobrażam sobie innego imienia dla mojej słodyczy. Sonia jest straszną przylepką, mądralą i gadułą. Nie należy jednak do bardzo żywiołowych, ale to chyba odziedziczyła po mnie. I co jest dla mnie największym zbawieniem to jest grzeczna i posłuszna. Niestety mieszkamy w Warszawie...( jestem Gdynianką i zawsze nia pozostanę). Za dwa miesiące urodzi się Soni siostrzyczka! Mam wielki problem jakie imię wybrać. Najgorsze, że nie mam żadnych określonych typów...Może mi pomożesz? Ania Odpowiedz Link Zgłoś
bestiaa Re: Do mam Soniek 22.06.04, 10:46 Nasza Sonia też jest gadułą i przylepką. W przeciwieństwie do Twojej Sonki, nasza jest bardzo żywiołowa, od momentu jak nauczyła się raczkować, bez problemu wchodzi w domu po schodach,(dobrze, że woła po swojemu jak chce wejść na górę i czeka na pierwszym stopniu). Poza tym jest jej wszędzie pełno i aż strach pomyśleć co to będzie na Gwiazdkę choinka chyba będzie latać. Chociaż muszę przyznać jak zwraca jej się uwagę to przestaje grandzić i spuszcza główkę i bawi się paluszkami, jakby wiedziała że robi źle. Ja z kolei pochodzę z Bydgoszczy, no i z powodu męża przyjechałam do Szczecina. Jeśli chodzi o imię dla Twojej drugiej dzidzi to jest jeszcze imię które bardzo mi się podoba (mojemu mężowi też), tylko jest jeden problem, w Polsce, na pewno śmialiby się z tego imienia a po drugie większość ludzi źle by je czytała. To imię to Ocean. My naszej Sonce, na drugie daliśmy Paulina, ale to imię już nie ma tego czegoś w sobie. pozdrawiamy Anetta i Sonia 25.07.2003 Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: Do mam Soniek 22.06.04, 13:06 A moja Soniutka ur.30.03.2003. jest przylepka niezła,ale ostatnio zaczął jej się wczesniejszy bunt dwulatka ;_)))i niezła z niej histeryczka!!!! U mnie,to koleżanki mówily,że mam nie dawać tego imienia,bo wszystkie psy tak mają na imie,ale ja nigdy nie spotkała, a chociażby,to mi nie przeszkadza.pozdrawiam,nata Odpowiedz Link Zgłoś
koloris5 Re: Do mam Soniek 23.06.04, 09:18 A ja tam się nie przejmuję, że teściowej sąsiadka ma suczkę Sonię i jak jestem z Sonią na spacerku to słyszę jak ktoś woła "Sonia" i przebiega koło mnie jakaś jamniczka. Jak dawaliśmy Soni imię to nic nie słyszałam o tym, że tak ma na imię wiele suczek. Dopiero po jakimś miesiącu jak zaczęłam przedstawiać Sonię sąsiadkom i znajomym słyszałam przeważnie po krótkiej chwili zawahania: ooo oryginalne imię; niespotykane. Albo prosili o powtórzenie. Teraz już się wszyscy przyzwyczaili i wręcz mówią, że ma ładne imię, a ja uważam, że za niedługi czas będzie to bardzo popularne imię. Sonia Ghandi w tym pomoże! Odpowiedz Link Zgłoś