Dodaj do ulubionych

Do mam Soniek

21.06.04, 22:09
Cześć! Już nie raz natrafiałam na imię Sonia w tym forum. To naprawdę rzadkie
imię. Chciałabym poznać inne Sonie mamy i córcie. Moja Sonia ma 2 latka i 3
mies.
Ania
gg 330456
Obserwuj wątek
    • bestiaa Re: Do mam Soniek 22.06.04, 07:30
      cześć
      Ja mam Sonkę córeczkę. Pannica w przyszłym miesiącu końcy roczek. To imię
      bardzo nam się podoba i nie wyobrażam sobie aby nasz maluch miał inne, a jeśli
      chodzi o naszą dzidzię, to niezła z niej rozrabiara smile, czy Twoja też? Skąd
      jesteście? My mieszkamy pod Szczecinem.
      pozdrawiamy
      Anetta i Sonia 25.07.2003
      • koloris5 Re: Do mam Soniek 22.06.04, 09:33
        Cześć! Cieszę się, że się odezwałaś. Ja tak samo nie wyobrażam sobie innego
        imienia dla mojej słodyczy. Sonia jest straszną przylepką, mądralą i gadułą.
        Nie należy jednak do bardzo żywiołowych, ale to chyba odziedziczyła po mnie. I
        co jest dla mnie największym zbawieniem to jest grzeczna i posłuszna. Niestety
        mieszkamy w Warszawie...( jestem Gdynianką i zawsze nia pozostanę). Za dwa
        miesiące urodzi się Soni siostrzyczka! Mam wielki problem jakie imię wybrać.
        Najgorsze, że nie mam żadnych określonych typów...Może mi pomożesz?
        Ania
        • bestiaa Re: Do mam Soniek 22.06.04, 10:46
          Nasza Sonia też jest gadułą i przylepką. W przeciwieństwie do Twojej Sonki,
          nasza jest bardzo żywiołowa, od momentu jak nauczyła się raczkować, bez
          problemu wchodzi w domu po schodach,(dobrze, że woła po swojemu jak chce wejść
          na górę i czeka na pierwszym stopniu). Poza tym jest jej wszędzie pełno i aż
          strach pomyśleć co to będzie na Gwiazdkę smile choinka chyba będzie latać. Chociaż
          muszę przyznać jak zwraca jej się uwagę to przestaje grandzić i spuszcza główkę
          i bawi się paluszkami, jakby wiedziała że robi źle.
          Ja z kolei pochodzę z Bydgoszczy, no i z powodu męża przyjechałam do Szczecina.
          Jeśli chodzi o imię dla Twojej drugiej dzidzi to jest jeszcze imię które bardzo
          mi się podoba (mojemu mężowi też), tylko jest jeden problem, w Polsce, na pewno
          śmialiby się z tego imienia a po drugie większość ludzi źle by je czytała. To
          imię to Ocean.
          My naszej Sonce, na drugie daliśmy Paulina, ale to imię już nie ma tego czegoś
          w sobie.
          pozdrawiamy
          Anetta i Sonia 25.07.2003
    • nata76 Re: Do mam Soniek 22.06.04, 13:06
      A moja Soniutka ur.30.03.2003. jest przylepka niezła,ale ostatnio zaczął jej
      się wczesniejszy bunt dwulatka ;_)))i niezła z niej histeryczka!!!!
      U mnie,to koleżanki mówily,że mam nie dawać tego imienia,bo wszystkie psy tak
      mają na imie,ale ja nigdy nie spotkała, a chociażby,to mi nie
      przeszkadza.pozdrawiam,nata
      • koloris5 Re: Do mam Soniek 23.06.04, 09:18
        A ja tam się nie przejmuję, że teściowej sąsiadka ma suczkę Sonię i jak jestem
        z Sonią na spacerku to słyszę jak ktoś woła "Sonia" i przebiega koło mnie jakaś
        jamniczka. Jak dawaliśmy Soni imię to nic nie słyszałam o tym, że tak ma na
        imię wiele suczek. Dopiero po jakimś miesiącu jak zaczęłam przedstawiać Sonię
        sąsiadkom i znajomym słyszałam przeważnie po krótkiej chwili zawahania: ooo
        oryginalne imię; niespotykane. Albo prosili o powtórzenie. Teraz już się
        wszyscy przyzwyczaili i wręcz mówią, że ma ładne imię, a ja uważam, że za
        niedługi czas będzie to bardzo popularne imię. Sonia Ghandi w tym pomoże!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.